Háromgólos győzelemmel növelte előnyét a Ferencváros

2022. április. 09., 21:38   |    

Háromgólos győzelemmel növelte előnyét a Ferencváros

A bennmaradásért küzdő Mezőkövesd 2-1-re győzött a második helyért harcoló Kisvárda vendégeként. A kiesés ellen küzdő, utolsó előtti helyen álló Gyirmót sokáig vezetett, végül pedig egy pontot szerzett a tabellán második, vendég Puskás Akadémia ellen. A címvédő és listavezető Ferencváros simán, 3-0-ra nyert a vendég Debrecen ellen az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (1–1)
Kisvárda, v.: Csonka
gólszerzők: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
sárga lap: Navratil (17.), illetve Madarász (27.), Karnyicki (92.), Babati (94.)

Kisvárda: Odincov – Peteleu, Cirkovic, Leoni, Hej – Karabeljov (Zlicic, 80.), Melnyik, Ötvös (Makowski, 80.) – Navratil (Bumba, 66.), Mesanovic, Camaj (Asani, 66.)
Mezőkövesd: Tordai – Pillár, A. Lukic, Vadnai – Cseke, Madarász (Bilali, 90.), Karnyicki, Cseri (T. Kis, 75.), Vajda – Jurina (Besirovic, 55.), Drazic (Csurko, a szünetben; Babati, 90.)

A szakadó esőben kezdődő mérkőzés elején egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, akik hamar vezetést is szereztek. A játékrész derekára rendezte sorait a hazai csapat, amely egy szögletet követően egyenlített a jó iramú találkozón. A szünetig hátralévő időben viszont visszaesett a tempó, így a felek döntetlennel vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban már nem futballozott mezőnyfölényben a második helyért harcoló Kisvárda, sokkal kiegyenlítettebb játék zajlott a pályán, ráadásul a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd egy szépségdíjas akció végén ismét előnybe került. Hátrányban ismét nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Kisvárda, amely hiába támadott többet, a szervezetten védekező vendégek biztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia FC 1–1 (1–0)
Alcufer Stadion,  v.: Zierkelbach
gólszerzők: Ikic (16.), illetve Baluta (82.)
sárga lap: Varga B. (26.), Hasani (74.), illetve Stronati (59.)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Csörgő, Ikic, Hajdú -– Hasani (Bezborodko, 87.), Nagy P. (Herjeczki, 86.), Vass Á., Klimovics (Radics, 84.), Medgyes – Varga B. (Ventúra, 87.)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Favorov (Skribek, 61.), Szolnoki – Baluta, Corbu (Ulbrík, 87.), Zahedi (Slagveer, a szünetben) – Kozák (Bakti, 73.)

Az eseménytelen első negyedóra után némileg váratlanul, egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést a hazai csapat. Bár a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, részben azért, mert a Gyirmót fegyelmezetten védekezett. A házigazdák kontrákból próbáltak veszélyeztetni, sikertelenül.

A szünet után növelte a nyomást a felcsúti csapat, de fölénye gólszerzési lehetőségekben továbbra sem mutatkozott meg. A hazai védelem változatlanul jól tette a dolgát, emellett a házigazdák tördelték is a játékot, sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás. A hajrában gyakorlatilag az összes gyirmóti futballista a saját kapujának védelmére összpontosított, de így sem tudták megakadályozni az egyenlítést. Az utolsó percekben nyílt volt a küzdelem, mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győztes gólt, de végül maradt a döntetlen.

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 3–0 (2–0)
Groupama Aréna, v.: Berke
gólszerzők: Nguen (8.), Marquinhos (39.), Zachariassen (73.)
sárga lap: Marquinhos (61.), Gavric (84.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic (S. Mmaee, 56.), Civic – Vécsei (Zachariassen, 67.), Esiti – Zubkov (Somália, 76.), Nguen, Marquinhos (Gavric, 67.) – R. Mmaee
Debreceni VSC: Hrabina – Kusnyír (Baranyai, 80.), Pávkovics, Deslandes, Charleston – Varga J., Baráth P. – Bódi (Bévárdi, a szünetben), Da. Babunszki, Dzsudzák (Ugrai, 63.) – Do. Babunszki

A Debrecen nem játszott alárendelt szerepet, de a találkozó így is szinte már az első félidőben eldőlt, mivel a Ferencváros a helyzeteiből kettőt értékesített – volt egy VAR révén érvénytelenített találata is –, ezzel szemben viszont a hajdúságiak nem tudtak túljárni a válogatottban Belfastban, az északírek elleni összecsapáson is brillírozó Dibusz eszén.

Nem sokkal a fordulást követően gyorsan eldönthette volna a három pont sorsát a Ferencváros, de Mmaee közeli perdítése nyomán a kapufán csattant a labda. A hazaiak a második játékrészben már sokkal nagyobb fölényben futballoztak, a csereként pályára lépő Zachariassen révén pedig növelték előnyüket, és lezárták az összecsapást.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS