Háromgólos újpesti siker Győrben

2006. december. 10., 17:47   |    

Háromgólos újpesti siker Győrben

A Borsodi Liga 17., idei utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján öt találkozót játszottak le. Az Újpest Győrben, a Tatabánya hazai pályán, a Pécs ellen győzött fölényesen, a Sopron Székesfehérvárott, a REAC pedig Diósgyőrben szenvedett vereséget. A Debrecen legyűrte a Paksot, és ezzel előrelépett a második helyre.

Győri ETO FC - Újpest FC 0-3 (0-0)
Győr, DAC-pálya, 3000 néző
Vezette: Vad II. István (Székely Ferenc, Huszár Balázs)
Gólszerző: Kovács Z. a 7., Korcsmár a 8., Mészáros a 89. percben
Sárga lap: Kovács Z. a 43., Hanák az 52., Regedei az 53., Jäkl a 71. illetve Korcsmár a 40. percben
Kiállítva: Regedei a 70. percben

Nagy elánnal kezdett az Újpest, a vendégek az első helyzetüket ugyan még kihagyták, de a másodikat és a harmadikat már értékesítették. Gyorsan kétgólos előnyt szereztek tehát a lila-fehérek, akik a félidő további részben magabiztosan őrizték a vezetést. A második negyvenöt percet aktívabban kezdte a hazai együttes, fölényben futballoztak a győriek, ám a 70. percben emberhátrányba kerültek, s ezután lelkesedésük is alábbhagyott. A vendégek újra a zöld-fehérek fölé kerekedtek, ráadásul a találkozó finisében újabb gólt is szereztek, magabiztossá téve ezzel győzelmüket.


FC Tatabánya - PMFC-Pécs Plaza 4-0 (2-0)
Tatabánya, 1800 néző
Vezette: Sápi Csaba (Nagy Imre Attila, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Ndjodo a 34., Kouemaha a 45., Hajdú a 71., Vámosi (11-esből) a 66. percben
Sárga lap: Kerényi a 41., illetve Lantos a 45., Sipos a 80. percben
Kiállítva: Lantos a 62. percben

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, a vendégek csak elvétve jutottak el a tatabányaiak kapujáig. A jelentős fölényben futballozó vendéglátók a félidő második részében előnyt szeretek, s még a szünet előtt növelni is tudták a vezetést. A szünet sem hozott változást, továbbra is a Tatabánya rohamozott, s bár a pécsiek igyekeztek szépíteni, a második félidő közepén Lantos megkapta a második sárga lapját is, és tíz emberrel játszva már nem maradt esélyük. A Tatabánya a finisre ismét rákapcsolt, s két újabb gólt szerezve tette fölényessé sikerét.


DVSC-TEVA - Paks 1-0 (0-0)
Debrecen, 6000 néző
Vezette: Arany Tamás (Vígh Tibor, Viszokai László)
Gólszerző: Leandro a 85. percben
Sárga lap: Vukmir a 8. illetve Tamási G. a 11., Tóth P. a 63., Buzás a 90., Kiss T. a 93. percben

A Paks nem kezdett megilletődötten, egyenrangú partnere volt a debreceni együttesnek. Mindkét kapu előtt akadtak gólhelyzetek, de a játékosok gyakran hibáztak, s a ziccereket sem sikerült kihasználniuk. A találkozó második felében ritmust váltott a hazai együttes, beszorította a vendégcsapatot, s bár a paksiak szervezetten, határozottan védekeztek, a találkozó befejezése előtt a Lokinak sikerült a kapuba találnia. A hajdúsági gárda nagy küzdelemben, de végül megszerezte a győzelmet, s sikerének köszönhetően előrelépett a tabella második helyére.


FC Fehérvár - FC Sopron 3-1 (2-0)
Székesfehérvár, 1500 néző
Vezette: Bognár Tamás (Kis Zoltán, Szalai Zsolt)
Gólszerző: Sitku a 10., Bozsics a 18., Terjék az 55. illetve Feczesin a 78. percben
Sárga lap: Nagy D. a 90., Kocsis a 91. illetve Bagoly a 44. percben

A fehérváriak nagy iramban kezdtek, gyakran törtek át a soproniak védelmén, s a tizedik percben gólt is szereztek. A találat után sem vettek vissza a tempóból, s harcosságuk újabb gólt eredményezett. A vendégek nem adták fel, az első félidő második felében fölényt harcoltak ki, de a legnagyobb helyzetekből sem sikerült gólt szerezniük. Szünet után ismét a Fehérvár volt aktívabb, a házigazdák újra a kapuba találtak, s ezzel végleg el is döntötték a három pont sorsát. A lelkesedésüket megőrző soproniaknak sikerült ugyan szépíteniük, de a három pont Székesfehérvárott maradat.


Diósgyőr - REAC 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 6500 néző
Vezette: Szabó Sándor (Albert István, Tóth István)
Gólszerző: Foxi az 5. percben
Sárga lap: Szögedi a 65, Katona a 85. illetve Pusztai a 3. percben
Kiállítva: Pusztai a 67. percben

A Diósgyőr már az 5. percben gólt szerzett, s előnye birtokában átengedte a kezdeményezést a vendégeknek. A REAC igyekezett is, de nem sikerült jelentős helyzetet teremtenie, míg a diósgyőri kontrák folyamatosan veszélyt jelentettek a fővárosiak kapujára. A második félidőben emberhátrányba került a REAC, s meglepő módon a kiállítás után kezdett el igazán aktívan futballozni. A rákospalotaiak azonban csak a kapufát találták el, egyenlíteniük nem sikerült, s a végig fölényben, veszélyesen futballozó Diósgyőr megérdemelten szerezte meg a győzelmet.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS