Háromszoros kupagyőztes adja át a trófeát

2007. május. 09., 10:00   |    

Háromszoros kupagyőztes adja át a trófeát

A Magyar Kupa 67. kiírásának döntőjében szerdán a DVSC-TEVA és a Budapest Honvéd csap össze. A győztes a serlegen kívül igen jelentős, ötmillió forintos díjazásban részesül, a második helyezett pedig 2.5 millió forinttal lesz gazdagabb. A kupagyőztesnek az MLSZ szakmai alelnöke, Dunai Antal adja át a kupát – aki az Újpesti Dózsa tagjaiként maga is háromszor nyerte meg a sorozatot.

Bogdanovics játszhatna, de nem játszhat

A kupadöntő iránt nagy az érdeklődés, keddig elővételben már 2500 jegy talált gazdára – hangzott el kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában, a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A kupa egyre növekvő elismertségét mutatja, hogy a kluboknak egyaránt járó harminc-harminc érem mellett mindkét egyesület még húsz-húsz medált rendelt.

Dunai Antal, az MLSZ alelnöke a Magyar Kupával
Mivel Miroslav Beránek edzést tartott csapatának, a Debrecent Herczeg András pályaedző képviselte az eseményen, a kispestiek részéről pedig Supka Attila vezetőedző és Dobos Attila csapatkapitány jelent meg. A két edző baráti kapcsolatban van, hiszen Supka Attila két bajnoki címet nyert a Loki edzőjeként, s még az ősszel is Debrecenben dolgozott. Herczeg András elmondta, hogy a Debrecen célja az idén a duplázás, azaz a bajnoki cím és a kupa egyidejű elhódítása, Supka Attila pedig leszögezte: a Honvéd célja az, hogy 11 év után ismét megnyerje a trófeát. „A két csapat egy helyen edzőtáborozott Törökországban és akkor megbeszéltük: legyen bajnok a Debrecen és kupagyőztes a Honvéd. Úgy látszik, a Loki bajnoki címe már rendben, tehát mi lehetünk a kupagyőztesek. ” – mondta mosolyogva Supka Attila, mire Herczeg András kontrázott: „Attila tényleg ezt mondta, de én erre csak hallgattam, nem ígértem meg neki semmit…”

Felmerült, hogy a kispestiek között pályára léphet-e Igor Bogdanovics, akit a Debrecen kölcsönben engedett át a piros-feketéknek, és az idei sorozatban már pályára lépett a piros-fehérek között. Füzesi Zsolt, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy a versenykiírás nem gátolja, hogy egy játékos több klubban is szerepeljen egy adott sorozatban, ám Supka Attila elárulta, hogy a két klub vezetői a kölcsönadáskor úgy állapodtak meg, hogy Bogdanovics nem játszik majd a Debrecen ellen.

Sport TV Kupa-döntő 2007
Május 9., szerda, Szusza Ferenc Stadion, 16 óra
Berkenye SE (Nógrád megyei I. osztály) – Kóka KSK (Pest megyei I. osztály)
Játékvezetők: Sulyok Gergely; Tóth Vencel, Ring György

Magyar Kupa-döntő 2007
Május 9., szerda, Szusza Ferenc Stadion, 18 óra 30 perc
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd
Játékvezetők: Bede Ferenc; Tompos Zoltán, Szalai Zoltán és Solymosi Péter

Jegyárak: 2500 forint (a klubokon keresztül, illetve országszerte az IBUSZ-irodákban), édesanyáknak gyermekükkel és 14 éven aluliaknak szervezetten ingyenes.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS