Hat gól a Nyíregyháza - Kecskemét bajnokin

2009. március. 21., 18:11   |    

Hat gól a Nyíregyháza - Kecskemét bajnokin

A Soproni Liga 20. fordulójának valamennyi szombati mérkőzésén született gól. A ZTE hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Honvéddal, a Győr is ugyanígy végzett a Kaposvárral szemben. A Nyíregyháza - Kecskemét meccs 3-3-as döntetlennel zárult, a Fehérvár 4-0-ra verte a REAC-ot, a Haladás 1-0-ra nyert Siófokon, s az MTK is egygólos győzelmet aratott Pakson.

Nagy küzdelem, egy-egy pont

ZTE FC - Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Vezette: Pánczél Krisztián (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Hajdú a 87. illetve Hercegfalvi a 76. percben

A meccs első felében mindkét csapat a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt ezért ekkor óvatosabb, kevés helyzetet eredményező játékot láthattak a nézők. A szünet után aztán bátrabbá és veszélyesebbé vált a Zalaegerszeg, a kék-fehérek ekkor többet veszélyeztettek, de csak egy érvénytelenített gólt tudtak szerezni. A Honvéd azonban szabályosat is: a 76. percben egy jobb oldali beadás után a csereként beállt Hercegfalvi Zoltán első labdaérintéséből 11 méterről fejelt a kapuba (0-1). A vendéglátók a kapott gól után még aktívabbakká váltak, s végül sikerült is pontot menteniük: a 87. percben Hajdú Norbert 16 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).


A Győr nem bírt a Kaposvárral


Győri ETO - Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Bajzát a 14. illetve Zsolnai a 76. percben

A célratörőbben kezdő győriek a mérkőzés 13. percében szereztek előny, ekkor Völgyi Dániel lövése után a védőkről Bajzát Péter elé pattant a labda, s a csatár kilenc méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A vendégek ezután támadóbbá váltak, a szünetig két kapufát is lőttek, de egyenlíteniük nem sikerült. A második félidőben a hazaiak is lőttek kapufát, s született egy gól is, amit azonban a Kaposvár szerzett: a 76. percben Farkas Zoltán jobb oldali szöglete után Zsolnai Róbert öt méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába (1-1). A finisben a kaposváriak előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott, a csapatok megosztoztak a pontokon.


A 'Vidi' kiütötte a REAC-ot

Fehérvár FC - REAC 4-0 (2-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Demeter János)
Gólszerző: Radovic a 10., Nagy D. a 45., Farkas B. (11-esből) az 57., Kulcsár a 92. percben

A meccsen a kezdősípszótól a házigazdák voltak fölényben, s a Fehérvár a tizedik percben meg is szerezte a vezetést, Farkas Balázs jobb oldali szöglete után Ilija Radovic fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). A vendéglátók ezután is lendületben maradtak, s még a szünet előtt, a 45. percben növelték előnyüket, Goran Vujovic adott Nagy Dániel elé, aki öt méterről lőtt a hálóba (2-0). A második játékrészben is a piros-kékek irányítottak, és az 57. percben háromgólossá növelték előnyüket, Sallai Balázs a 16-oson belül buktatta Vujovicot, a 11-est pedig Farkas Balázs értékesítette (3-0). Az ezután is fölényben futballozó vendéglátók a 92. percben újabb gólt szereztek, Kulcsár Tamás tíz méterről emelt a hálóba (4-0).


A Hosszabbításban mentett pontot a KTE

Nyíregyháza Spartacus FC - Kecskeméti TE-Ereco 3-3 (2-1)

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Berettyán Péter)
Gólszerző: Imedashvili a 7., Apotsu a 11., Miskolczi a 88. illetve Montvai a 22., Yannick a 48., Montvai a 92. percben
Kiállítva: Odrobéna a 47. percben

A nyírségiek már a hetedik percben előnyre tettek szert, ekkor Perényi Szabolcs bal oldali beadása után Damit Imedashvili fejelt közelről a kapuba (1-0). Három perc múlva már két góllal vezettek a hazaiak, Radu Bogdan Apostu 12 méterről lőtt a háló közepébe (2-0). A KTE azonban ezután is célratörően futballozott, s a 22. percben szépített, Csordás Csaba ívelését követően Montvai Tibor közelről fejelt a léc alá (2-1). A második félidő egy kiállítással kezdődött: a 48. percben Odrobéna Péter kapott piros lapot Montvai Tibor buktatása miatt. Az emiatt megítélt szabadrúgás után Nbengono Andoa Yannick kilenc méterről lőtt a bal felső sarokba (2-2). A 88. percben úgy tűnt, hogy a hazaiak megszerzik a győzelmet, ekkor Miskolczi László 16 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapuba (3-2), a 92. percben azonban ismét egyenlített a Kecskemét, Montvai Tibor egy szöglet után, közelről passzolt a hálóba (3-3).


A Hali a finisben szerezte meg a győzelmet


BFC Siófok - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Iványi István)
Gólszerző: Vörös a 92. percben

A vendégek már a nyolcadik percben, Kenesi Krisztián 16-oson belüli buktatása után előnybe kerülhettek volna, de ekkor a sértett által elvégzett büntetőt Milinte Árpád védte. Ezután nagy küzdelem folyt a pályán, a gárdák felváltva dolgoztak ki helyzeteket, de gól mindössze egy született a meccsen, s azt a Haladás szerezte: a 92. percben Kenesei szabadrúgása után a siófokiak kapusa rosszul mozdult ki, Vörös Péter pedig két lépésről kotorta a kapuba a labdát (0-1).


Kanta három pontot szerzett az MTK-nak

Paksi FC - MTK Budapest 0-1 (0-0)

Vezette: Berger József (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Kanta a 90. percben

A meccs első felében két óvatos csapat küzdelmét láthatták a nézők, s bár a biztos védekezés mellett mindkét gárda igyekezett helyzetbe kerülni, a szünet előtt nem született gól. A második negyvenöt percben is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ám mielőtt mindenki elkönyvelhette volna a döntetlent, az MTK megszerezte a győzelmet jelentő gól: a 90. percben Kanta József hét méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába (0-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS