Hat gól Fehérváron, egy góllal nyert a Ferencváros

2023. szeptember. 24., 20:08   |    

Hat gól Fehérváron, egy góllal nyert a Ferencváros

A Fehérvár FC a mérkőzés utolsó pillanataiban mentett pontot hazai pályán ZTE ellen az OTP Bank Liga 7. fordulójában, míg a Ferencváros Lisztes Krisztián találatával 1-0-ra nyert a Kisvárda ellen.

Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE TC 3-3 (1-0)

A múlt hétvégi kupakiesés és Juhász Roland sportigazgató távozása után a Fehérvár kezdte élénkebben a találkozót, mezőnyfölénye ellenére azonban a meccs előtt a tabella utolsó helyén álló vendégek voltak kapura veszélyesebbek, köszönhetően gyors és pontos ellentámadásaiknak. Az első félidő közepétől fokozta a nyomást a hazai együttes és az erőfeszítéseit siker koronázta: baloldali sarokrúgást követően a francia Mamoudou Karamoko közelről volt eredményes, a légiós első gólját szerezte az NB I-ben. Hátrányba kerülve feljebb kapcsolt a ZTE, és csak Tóth Balázs bravúros védése akadályozta meg az egyenlítésben.  Fordulást követően azonban már ő is tehetetlen volt, amikor egy pontos centerezés után Yohan Croizet a kapuba lőtt. A hazaiak Fiola Attila kiállítása miatt megfogyatkoztak, ennek ellenére újra megszerezték a vezetést. Az emberelőnyben játszó ZTE nem esett kétségbe és Sztefanosz Evangelu első NB I-es góljával, majd Josip Spoljaric büntetőjével - ami Mance sikertelen, de a 16-oson belülre belépő játékosok miatt megismételtetett 11-es volt - fordított. Elkeseredetten ment előre az egy pontért a Vidi, és a lefújás előtti pillanatokban a kapus Senkó Zsombor bizonytalankodása után Szabó Levente fejesével egyenlített.

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

Nagy fölényben futballozott az FTC az első félidőben, volt olyan időszak, amikor a Kisvárda a saját térfelének közepéig sem tudott kijönni a szorításból. Több helyzet alakult ki a vendégkapu előtt, gólszerzési kísérletekben messze felülmúlta ellenfelét a hazai együttes, amely a 44. percben szerezte meg a vezetést: jobbról érkező szögletnél Lisztes érkezett határozottan a rövid oldalra és felugorva, hat méterről fejelt a kapuba. A Kisvárdának is akadt ígéretes akciója, de a hazai csapat lényegesen többet tett a gólért, így megérdemelten vonulhatott előnnyel az öltözőbe. Hármat cserélt a második félidőre Mátyus János, ezzel igyekezett nagyobb ellenállásra, határozottabb játékra ösztökélni csapatát. A Kisvárda a második félidőben már többször jutott el a hazai kapuig, a 77. percben Dibusznak nagy bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy az eredmény ne változzon. A Ferencváros ebben a szakaszban is lényegesen jobb volt ellenfelénél, ám mivel nem tudta növelni előnyét, nem nyugodhatott meg, de végül így is megszerezte a három pontot. A Konferencia-liga csoportkörét csütörtökön hazai győzelemmel kezdő, bajnoki címvédő csapat, amely nemzetközi szereplése miatt még csak az ötödik mérkőzését játszotta, a forduló előtti hatodik helyről a harmadikra lépett előre. Ezen a találkozón mutatkozott be a bajnokságban a két új vezetőedző, az FTC-t szeptember 4-től irányító Dejan Stankovic és a Kisvárda élére egy nappal korábban kinevezett Mátyus János. A Kisvárda a pályája használhatatlansága miatt a hetedik mérkőzését játszotta idegenben.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS