Hat gól Zalaegerszegen, négy Debrecenben, közelít a címvédéshez a Fradi

2020. június. 13., 23:24   |    

Hat gól Zalaegerszegen, négy Debrecenben, közelít a címvédéshez a Fradi
Fotó: MTI

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát, a DVSC 2-2-re végzett a Puskás Akadémia ellen, a ZTE pedig 3-3-at játszott a Pakssal.

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sigér (75.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic (Heister, 78.) - Sigér (Csonka, 88.), Haratyin - Nguen, Isael (Boli, 59.), Skvarka (Zubkov, 58.) - Szihnyevics (Vécsei, 77.)
Kisvárda: Minca - Hej, Beriosz, Kravcsenko, Baranyai - Szőr (Czene, 77.), Simovic (Avetiszjan, a szünetben) - Sassa (Himics, a szünetben), Obradovic (Bíró, 91.), Jelena - Tischler (Riznicsenko, 78.)

A Kisvárda teljesen felforgatott felállásban lépett pályára, ezért elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Ennek megfelelően az éllovas fővárosiaknál sokkal többet volt a labda, de fölényük az egész első félidőben meddőnek bizonyult, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek erejéből még lövési kísérletre sem futotta. A folytatásban is a zöld-fehérek akarata érvényesült, de ekkor a kisvárdai kapura nehezedő nyomás már helyzetekkel is párosult, azonban előbb Blazic fejjel, majd Sigér lábbal tévesztett célt. A második félidei egészségügyi szünetet követően aztán utóbbi szerezte csapata győztes gólját, de ehhez a kisvárdai kapus, Minca hibája is kellett, aki "bevédte" a válogatott középpályás beadását. A hazai vezetés nem változtatott a játék képén, azaz az FTC támadott, a Kisvárda többnyire védekezett, újabb gól viszont nem született a lefújásig. A fővárosiak sorozatban kilencedik bajnoki találkozójukon maradtak veretlenek, pályaválasztóként pedig 52 meccs óta nem találtak legyőzőre, ebben az időszakban a 41. sikerét aratta a csapat.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Adeniji (6., 63.), illetve Knezevic (33.), Van Nieff (57.)
Debreceni VSC: Kosicky - Bényei, Szatmári, Kinyik, Ferenczi (Barna, 79.) - Habovda (Kundrák, 61.), Tőzsér (Garba, 62.), Kusnyír, Bódi - Adeniji (Milunovic, 88.), Varga K. (Szécsi, 79.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Deutsch - Urblík, Van Nieff - Gyurcsó (Sós, 88.), Knezevic, Slagveer (Tamás N., 68., Nagy Zs., 77.) - Vanecek

Hatalmas elszántsággal kezdte a mérkőzést a bennmaradásért küzdő Debrecen. A hazaiak az első helyzetüket gólra is váltották. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Ezek közül egyet a nemzetközi kupaszereplésért versenyben lévő Puskás Akadémia játékosa, Knezevic értékesített. Szünet után a DVSC nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, a piros-fehérek többször is veszélyeztették a felcsútiak kapuját. A vezetést mégis a vendégek szerezték meg, de pár perccel később Adeniji második találatával sikerült egyenlítenie a Lokinak. A DVSC a hajrában beszorította ellenfelét, újabb gólt azonban nem tudott szerezni. A hajdúságiak először szereztek pontot a múlt vasárnap kinevezett Kondás Elemér vezetőedzővel, de veretlenségi sorozatuk így is hat mérkőzésre nőtt.

ZTE FC-Paksi FC 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Bobál G. (33., 50., 62.), illetve Könyves (12.), Böde (79., tizenegyesből), Balogh B. (92.)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 77.), Tamás K. (Katelarisz, 84.) - Bedi, Bőle, Barczi (Kocsis, 63.), Mitrovic, Radó - Bobál G.
Paks: Rácz G. - Osváth, Szélpál, Kelemen (Bartha, 84.), Szabó J. - Bertus (Kecskés, 77.), Balogh B., Hahn (Haraszti, 63.), Szakály D. (Sajbán, 63.), Könyves (Kulcsár, 77.) - Böde

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, ezek közül a paksiak lehetőségei tűntek veszélyesebbnek. A vendégek többször is átjátszották a hazai védelmet, és egy ilyen lehetőséget kihasználva Könyves Norbert vezetéshez juttatta csapatát. A gól után a Paks átadta a területet a ZTE-nek, amely ugyan sokáig nem találta a rést riválisa védelmén, de végül Bobál Gergely révén sikerült egyenlítenie. A szünet után Bobál fejesgóljával a vezetést is megszerezte a házigazda, és lendületben maradva a meccs eldöntésére törekedett. Többször is lekontrázta a kitámadó tolnaiakat, és egy ilyen támadás végén Bobál ismét betalált. A hajrához közeledve tovább növelhette volna előnyét a Zalaegerszeg, több alkalommal is zavarba hozta a fellazuló paksi védelmet, végül mégis a vendégek szépítettek: Böde értékesített egy kezezésért megítélt büntetőt. Az utolsó percekben is inkább a hazaiak irányítottak, de a slusszpoén ismét a Paksé volt: Balogh Balázs egy távoli lövéssel egyenlített, így egy pontot szerzett csapatának. A Paks, amely az előző fordulóhoz hasonlóan ismét a ráadás perceiben mentett pontot, sorozatban hatodszor vívott meg veretlenül egy találkozót.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS