Hat gólt lőtt és továbbjutott a BL-ben a Fradi női csapata

2020. november. 03., 19:17   |    

Hat gólt lőtt és továbbjutott a BL-ben a Fradi női csapata
Fotó: MTI

Az FTC-Telekom a Racing FC Union 6-1-es legyőzésével debütált a Groupama Arénában, ezzel a Fradi továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe. Ennek sorsolását november 6-án tartja az UEFA.

Női Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló:
Ferencváros–Racing FC Union (luxemburgi) 6-1 (4-1)
Gólszerzők: Ivanusa (6.), Vágó (7., 62.), Pusztai (42., 45+3.), Cameron (58.), illetve Machado (25.)

Hamar megnyugtató, két gólos előnyt szerzett az FTC-Telekom a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásának első selejtező mérkőzésén. A Fradi szabadrúgásból és akcióból is próbálkozhatott az első öt percben a Racing FC Union ellen, az első gól pedig a hatodik percben született meg: Tiffany Cameron indult meg bal oldalon, a passza a hosszún érkező Ivanusának volt jó, aki a kapuba gurított (1–0). Egy perccel később pedig már két gól szerepelt a Fradi neve mellett az eredményjelzőn, miután Vágó Fanni a kapust kicselezve a hálóba gurítótt (2–0).

A luxemburgi bajnok a 25. percben tudott szépíteni, amikor Silva Machado használta ki a Fradi-védők bizonytalanságát (2–1). 

A hazai csapat előnye azonban nem forgott veszélyben, hamarosan Pusztai Sára duplája nyugtatta meg a kedélyeket: a fiatal játékos a 42. percben  (3–1) és a hosszabbításban is eredményes volt (4–1).

A második félidőben a gyorsabb Ferencváros beszorította ellenfelét, és sorra dolgozta ki a helyzeteket, amelyekből azonban csak kettőt tudott gólra váltani. Az 51. percben Tiffany Cameron (5–1), majd a 62.-ben Vágó Fanni (6–1) is betalált, ezzel beállítva a 6-1-es végerdményt. 

A következő kör sorsolását pénteken 12 órától tartják, ahonnan a párharcok továbbjutói már a 32-es főtáblára kerülnek.

– A mérkőzés elejét picit túlizgultunk, kissé idegesen kezdtük a találkozót. Szerintem nagyobb különbséggel is nyerhetütnk volna, hiányoltam az egyensúly a csapat játékából. Ez a játék a mai mérkőzéshez elég volt, de az biztos, hogy nagyságrendekkel erősebb ellenféllel fogunk találkozni a következő selejtezőkörben. A játék minden elemében fejlődnünk kell, a védekezésben és a védekezésből a támadásba való átmenetben, és higgadtabban kell futballoznunk –nyilatkozt a találkozót követően Dörnyei Balázs, az FTC-Telekom vezetőedzője, aki azt is hozzátette, nagyon különleges élmény volt a Groupama Arénában szerepelni.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS