Hat gólt lőtt Felcsúton a Paks, döntetlen Debrecenben

2021. augusztus. 08., 22:06   |    

Hat gólt lőtt Felcsúton a Paks, döntetlen Debrecenben

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a paksiak 6-1-es győzelemmel szerezték meg a három pontot a Puskás Akadémia ellen. A DVSC kétgólos hátrányból szerzett egy pontot az Újpest FC ellen.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Tischler (77., 87.), illetve Croizet (6., 50.)
Piros lap: Diaby (14.)
Debrecen: Kosicky - Kusnyír, Charleston, Nikolic, Ferenczi - Bévárdi (Sós, a szünetben) - Varga J. (Baráth P., 62.), Dzsudzsák, Ugrai (Soltész, 74.), Szécsi - Bárány (Tischler, 32.)
Újpest: Pajovic - Kasztrati, Kutrumpisz, Diaby - Pauljevic, Csongvai, Bjelos (Jevtoszki, 81.), Mitrovic, Onovo - Antonov - Croizet (Szakály P., 87.)

Eseménydúsan indult az összecsapás, ugyanis a vendégek a hatodik percben megszerezték a vezetést, de a 14. percben már emberhátrányba kerültek, mivel a játékvezető a videóbírós visszajátszás megtekintése után kiállította Diabyt. Ahogyan az első fordulóban a Budapest Honvéd otthonában, a Debrecen létszámfölényben átvette a játék irányítását, de a szünetig nem tudott betalálni. A fordulást követően meglepetésre növelte előnyét az Újpest, a támadásokért egy személyben felelős, az első gólt is szerző Croizet csinálta meg saját magának a helyzetet, majd a befejezésnél szerencséje is volt, a labda ugyanis a lövése után megpattant. A Debrecen nagy erővel rohamozott, de csak a 76. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően tudta feltörni a lila-fehérek védelmét, nyílttá téve ezzel a hajrát. A szépítő gólt szerző Tischler duplázásának köszönhetően három perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített a Debrecen, amely az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért, de végül be kellett érnie egy ponttal.

Puskás Akadémia FC - Paksi FC 1-6 (0-3)
Gólszerzők: Plsek (55.), illetve Sajbán M. (15., 66.), Bognár I. (37., 69. - a másodikat tizenegyesből), Ádám M. (45+1.), Nagy R. (58.)
Piros lap: Nagy Zs. (42.), Joao Nunes (86.)
Puskás Akadémia:  Tóth B. - Joao Nunes, Spandler, Stronati - Gera D., Favorov (Géresi, 59.), Baluta (Plsek, a szünetben), Corbu (Van Nieff, a szünetben), Nagy Zs. - Kozák (Puljic, 59.), Kiss T. (Slagveer, 59.)
Paks: Nagy G. - Kinyik, Lenzsér, Szélpál (Kulcsár D., a szünetben), Szabó J. - Szabó B. (Nagy R., 56.), Papp K. (Windecker, 73.), Bognár I., Balogh B. - Sajbán M. (Haraszti, 68.), Ádám M. (Böde, 56.)

A meccs elején rögtön egymásnak esett a két gárda, felcsúti keresztlécet paksi gól követett. A folytatás is hasonlóan akciódús futballt hozott, és újfent a Paks volt eredményes. A kétgólos hátrányba került Puskás Akadémia helyzetét tovább nehezítette, hogy Nagy Zsoltot második sárga lapját követően kiállította a játékvezető. A vendégek azonnal kihasználták az emberelőnyt, így hárommal vezettek a szünetben. A fordulást követően szépítettek a hazaiak, de nem sokáig örülhettek, mert percekkel később visszaállt a háromgólos különbség, majd jött az ötödik és a hatodik paksi találat is. A Puskás Akadémia innentől kezdve hitehagyottan és szétesően futballozott, míg a Paks számolatlanul alakította ki a helyzeteket, amelyekből csak azért nem született több gól, mert a támadók vagy rossz döntéseket hoztak vagy Tóth Balázs védett bravúrral. A találkozó végén még megfogyatkozott mindkét gárda: Joao Nunes durva szabálytalanságért piros lapot kapott, míg Windecker József belesérült a kiállítást érő becsúszásba. Érdekesség, hogy a paksiak az előző idényben is hat gólt lőttek a Puskás Akadémiának a két csapat első idénybeli bajnokiján, de akkor a tolnai városban találkoztak a felek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS