Hat pontra növelheti előnyét az élen a Vidi

2013. október. 25., 11:13   |    

Hat pontra növelheti előnyét az élen a Vidi

Két mérkőzéssel zárul ma az OTP Bank Liga 12. fordulója. A Videoton a Bp. Honvédot, a Győri ETO a Puskás Akadémia csapatát fogadja.

VIDEOTON FC – BUDAPEST HONVÉD
(Október 27., vasárnap, 16.30)

A Videoton FC a hazai pályán még veretlen négy csapat egyike, de a másik három, a Diósgyőr, a Debrecen és a Haladás vele ellentétben már nem makulátlan. A Vidi hétből hetet nyert, 21 pontot szerzett eddig a Sóstói Stadionban, csak (a többiekénél több) eddigi hazai meccse alapján is harmadik lenne a tabellán. A listavezető 20-2-es hazai gólkülönbséget produkált eddig, a legutóbbi négy hazai mérkőzésén nem kapott gólt. Négyszer szerzett már három, vagy annál több gólt pályaválasztóként. Amióta José Gomes vezeti a csapatot, minden bajnokin született Vidi-gól. Az új szerzemény, Zé Luis a legutóbbi három hazai mérkőzésen négy gólt szerzett. A Budapest Honvéd az utóbbi hetekben tért magához és idézi tavaszi önmagát. A piros-feketék szeptember utolsó hetéig felettébb rapszodikusan szerepeltek, de azóta sorozatban három bajnoki mérkőzésen nyertek. A legutóbbi idegenbeli találkozójukat megnyerték a Puskás Stadionban, a Ferencváros ellen. A legutóbbi három fordulóban a biztoslábú ítéletvégrehajtó, Daud négy gólt szerzett. A két csapat legutóbbi három bajnokiján mindig csak az egyik szerzett gólt, kétszer a vendég győzött. A Bp. Honvéd legutóbb, 2012 augusztusában győzni tudott Székesfehérváron.

GYŐRI ETO–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Október 27., vasárnap, 18.30)

A Győri ETO a 2012-es őszhöz képest gyengén szerepelt az első fordulókban hazai pályán, csak a negyedik mérkőzését nyerte meg. Azóta ellenben magabiztosan legyőzte a Paksot, a DVSC-t és a Pápát is. Az utóbbi három mérkőzésen így alakult a szerzett gólok száma: kettő, három, négy… Az ETO mindössze egy bajnokin, Kecskeméten nem szerzett gólt az idényben. Pátkai Máté, akinek nem „főhivatása” a góllövés, az elmúlt két mérkőzésen két gólt is szerzett. A Puskás FC lendülete megtört a legutóbbi fordulóban, a Videoton elleni vereséggel, előtte az újonc két győzelmet aratott - a Ferencváros ellen a Sóstói Stadionban, majd Pécsen. Ez utóbbi sikeren kívül csak az első fordulóban, Pápán szerzett pontot idegenben Benczés Miklós együttese.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS