Hat UEFA-tornát rendez jövőre az MLSZ

2013. december. 05., 12:15   |    

Hat UEFA-tornát rendez jövőre az MLSZ

Jelentős sportdiplomáciai sikernek számít, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség - amellett, hogy júliusban korosztályos Európa-bajnokságot rendez -, öt UEFA-torna rendezési jogára pályázott és mindegyiket el is nyerte.

Az idei évben az U17-es válogatott Európa-bajnoki elitkörét, a női U19-es válogatott Eb-selejtezőjét, a női U17-es válogatott Európa-bajnoki elitkörét is az MLSZ rendezte meg, jövőre ennél is több UEFA-eseménynek ad otthon Magyarország. A legfontosabb hazai rendezésű torna az U19-es Európa-bajnokság döntője lesz, négy helyszínen, a Szusza Ferenc Stadionban, a győri ETO Parkban, az épülő felcsúti stadionban és a gyirmóti stadionban játsszák a mérkőzéseket.

Az U19-es Eb-döntő mellett selejtező tornákat is rendez az MLSZ, az U17-es és az U19-es válogatott a nőknél és a férfiaknál is hazai pályán játszhatja Eb-selejtezőit, vagyis négyből négy rendezési jogot nyert el a szövetség, ami komoly sportdiplomáciai fegyvertény. A hatodik hazai rendezésű tornánk az UEFA Régiók Kupája középdöntője lesz, itt - akárcsak az U17-es és U19-es válogatottak esetében - négycsapatos minitornát rendez a szövetség 2014 őszén.

- A szakma számára nagy előnyt jelent ha hazai pályán küzdhetnek a csapataink a továbbjutásért. Az Eseményszervezési Osztály azzal tudja a szakma munkáját segíteni, ha minél több torna rendezési jogát megpróbálja elnyerni, így biztosítva a hazai pálya előnyét - mondta Igaz András, az MLSZ Eseményszervezési Osztályának vezetője. - Szövetségünk számára nagyon fontos visszajelzés az, hogy a mindenkori csoportellenfeleink támogatják a rendezési szándékainkat, akárcsak az UEFA, hiszen őket meggyőzve kaphatjuk meg a rendezés jogát. Másrészt a tornák lebonyolítása során a szervezőink is folyamatosan képzik magukat, fejlődik a rendezés színvonala és tapasztalatokat szereznek, melyek nagyon hasznosak lehetnek a későbbiekben, adott esetben a 2020-as Eb-rendezés kapcsán.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS