Hatalmas a harc az NB I-es tagságért

2021. május. 15., 08:33   |    

Hatalmas a harc az NB I-es tagságért

Az utolsó fordulót játsszák vasárnap a Merkantil Bank Ligában. Az idény utolsó három mérkőzésén dől el, hogy a DVSC, a Gyirmót és a Vasas közül melyik kettő tér vissza az élvonalba.

PÉCSI MECSEK FC–SOROKSÁR SC
(Pécs, 17.00)

A pécsiek, ha nyernek, megőrzik a negyedik helyüket – pazar teljesítmény egy újonctól –, ha nem, az Ajka megelőzheti őket. A baranyai gárda a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyert. A Soroksár is, de éppen a legutóbbi mérkőzésén tudott nyerni. Vendégként idén eddig csak egyszer, Kazincbarcikán győzött. A sárga-fekete budapesti alakulat a nyolcadik helyen áll, a forduló után a 7–11. hely egyike lesz majd az övé.


BFC SIÓFOK–SZENTLŐRINC SE
(Siófok, 17.00)

A Siófok nagyon belelendült az idény végére, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerezve a kiesőjelöltek közül a középcsapatok közé emelkedett. Pályaválasztóként gyengébb a mérlege, a legutóbbi, Békéscsaba elleni siker volt az első hazai győzelme 2021-ben. A Szentlőrinc biztosan bennmaradt a második vonalban, noha a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Idegenben csupán Csákváron nyert eddig idén.

SZOLNOKI MÁV MTE FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Szolnok, 17.00)

A szolnokiak a tizedik helyen állnak, legrosszabb esetben egyet csúsznak még hátra, de extrém jó esetben akár hetedikként is zárhatják az évet. Az elmúlt hetekben hazai pályán voltak elsősorban sikeresek, bár a Kazincbarcika pontvesztése meglepetésszámba ment. Idén eddig csak a Gyirmót tudott nyerni vendégként a Merkantil Bank Ligában Szolnokon. A Csákvár ugyan a legrosszabb bennmaradó helyen áll, de már nem érheti baj, öt pont az előnye a Kazincbarcikával szemben. A legutóbbi három meccsén nem szerzett pontot.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Szeged, 17.00)

A szegediek a legutóbbi négy fordulóban nem veszítettek pontot, s ezzel a tizenegyedik helyen állnak, hátrább biztosan nem csúszhatnak, ellenben négy csapat is mindössze egy ponttal áll előttük. A Szent Gellért Fórumban a legutóbbi három mérkőzésüket magabiztosan megnyerték. A Kazincbarcika búcsúzik, nem tudja már befogni az előtte álló Csákvárt.

FC AJKA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Ajka, 17.00)

Az Ajka eddigi története során még soha nem végzett a magyar futballpiramis 16. vagy 17. legmagasabb pontján – most pedig csak ez a kérdés az utolsó mérkőzése előtt. Ha nyer, s a Pécs megbotlik, akár még előzhet is. A Nyíregyháza a múlt héten, a Vasas legyőzésével alaposan beleszólt a feljutásért folytatott harcba, négy elveszített mérkőzés után nyert ismét. A 7. és a 11. között végezhet, a forduló eredményeitől függően.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DOROGI FC
(Kaposvár, 17.00)

A Rákóczi jövőre csak a harmadik vonalban indulhat, nincs már reménye a
bennmaradásra. A legutóbbi hét fordulóban nem szerzett pontot, s ezt nem bírta el. A Dorog csak valamivel kaphat jobb jegyet az elmúlt hetek teljesítményére, négy forduló óta nem szerzett pontot. De már nincs veszélyben, a 15. és a 17. helyek közül lesz egyik az övé.


BUDAÖRS FC–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Tatabánya, 17.00)

A Budaörs rosszul kezdte a 2021-es évet, de jól zárja a tavaszt, függetlenül attól, hogy az utolsó előtti fordulóban 4–3-ra kikapott Szombathelyen. Vasárnapi mérkőzésen nem befolyásolja majd záró helyezését, hiszen négy pont a hátránya az előtte álló Ajkával szemben, ugyanakkor négy ponttal vezet a hetedik helyezett Nyíregyháza előtt. Hetedik lesz. A DEAC már korábban elveszítette esélyét a bennmaradásra, noha azóta is nagyon tisztességesen küzd, a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedett vereséget, ez a legjobb periódusa az idényben.

DEBRECENI VASUTAS SC–SZOMBATHELYI HALADÁS FC
(Debrecen, 18.30)

A Haladás a kilencedik helyen áll, esetleg feljöhet hetediknek, vagy visszaeshet
tizenegyediknek. Sokkal nagyobb a tét a listavezető DVSC számára: a feljutás. A Loki két ponttal vezet a Gyirmót és a Vasas előtt is, ha győz, biztosan visszatér az első osztályba. Ha egy pontot szerez, reálisan győzelme esetén is csak a Gyirmót előzheti meg. Igazi veszélybe csak vereség esetén kerülhet. Ráadásul: amennyiben a két rivális közül bármelyik is nem tud nyerni a fordulóban, a DVSC biztos feljutó, az eredményétől függetlenül.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Gyirmót, 18.30)

A Gyirmót a második helyről kezdi a záró fordulót. Három eredménytípust érhet el, ezek közül, ha győz, biztosan feljut. Döntetlen esetén a DVSC-t nem előzheti le, a Vasast pedig csak akkor, ha a piros-kékek sem nyernek. Hazai vereség esetén a Gyirmót csak akkor térhet vissza az OTP bank Ligába, ha a Vasas nem szerez pontot a Gyirmót városi riválisa, az ETO ellen.

VASAS FC–WKW ETO FC GYŐR
(Illovszky Rudolf Stadion, 18.30)

A nyíregyháza elleni vereség miatt a Vasas nehéz helyzetbe került, sorsa a két előtte álló csapat kezében van. Több pontot kell szereznie a fordulóban, mint amennyit a Gyirmót gyűjt, a DVSC-t pedig kizárólag akkor előzi meg, ha megveri az ETO-t, s közben a listavezető Loki vereséget szenved a Nagyerdei Stadionban a Haladás ellen.

OTP Bank Liga NB I. 38. forduló

Sorsolás


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS