Hatékony paksi támadójáték, eddig Dzsudzsák a legjobb előkészítő

2021. szeptember. 10., 13:08   |    

Hatékony paksi támadójáték, eddig Dzsudzsák a legjobb előkészítő

Az OTP Bank Liga 6. fordulója a DVSC és a Gyirmót FC Győr péntek esti találkozójával kezdődik. A hétvégi mérkőzések előtt összegyűjtöttünk néhány érdekességet az első öt forduló statisztikai adataiból a Wyscout adatai segítségével.

A pénteki nyitómérkőzésen az első fordulókban a második legtöbb gólt (12) szerző DVSC a legkevesebb gólt szerző (3) Gyirmóttal találkozik. A statisztikák alapján a vendégeknek elsősorban a hazaiak kontráira és pontrúgásaira kell figyelniük, a Loki ebben a két mutatóban élen áll a bajnokságban három kontragóljával és négy rögzített helyzetből elért találatával. Érdekesség az is, hogy a debreceniek eddigi tizenkét góljukból kilencet a 60. perc után szereztek. A gyirmótiak abban azért bízhatnak, hogy megtalálják a DVSC védekezésének gyenge pontjait, a Lokinál több gólt (12) ugyanis egyetlen csapat sem kapott eddig a bajnokságban. A DVSC végezte a legtöbb szögletet az első öt fordulóban (37-et), de a gyirmótiak is az élmezőnyhöz tartoznak ebben a mutatóban 23 szögletükkel. Érdekesség, hogy ez a két csapat áll a liga labdaszerzési rangsorának utolsó két helyén, a Gyirmót FC Győr átlagban 61,66, míg a DVSC átlagban 65,05 labdát szerzett meccsenként, miközben a mutatóban a legjobban teljesítő paksiak meccsenként 96 labdát szereztek.

Ha már a paksiak szóba kerültek, érdemes megjegyezni, hogy a tolnai csapat több mutatóban is kiemelkedik az OTP Bank Ligában, főként a támadást jellemző statisztikákban. Tizennégy góljuknál többet nem szerzett egyik csapat sem, igaz, 11 kapott góljuk is jóval átlag feletti. Ők próbálkoztak ugyanakkor a legtöbb lövéssel eddig (meccsenként átlagban közel 19-szer, jócskán megelőzve a második Újpestet, amely meccsenkénti átlagban 13,66 lövést jegyzett), ők szerezték a legtöbb labdát (meccsenként 96,31-et, míg a második Mezőkövesd 77-et), ráadásul kiemelkednek a támadózónában és a középső zónában történt labdaszerzésekben. A Paks áll az élen eddig a beadásokban, az ellenfél 16-osán belüli labdaérintésekben, a letámadási (pressing) intenzitásban, valamint ők lőttek a legtöbbet szabadrúgásból kapura, övék a legtöbb mélységi támadópassz, és az ellenfél kapuja előtt teljesített pontos passz is.

Dzsudzsák Balázs fontos szereplője a debreceni támadójátéknak

Ami az egyéni statisztikákat illeti, a góllövőlistán a debreceni Ugrai Roland és a Paksról a napokban a DAC-hoz szerződött Hahn János áll az élen 4-4 találattal, az előkészítésben pedig érdemes kiemelni Dzsudzsák Balázst, aki három gólpassza mellett négy gólpasszt megelőző átadást is jegyzett, vagyis a tizenkét debreceni gólból hétben vette ki a részét közvetlen előkészítőként.

A paksi Bognár István jegyzi a legtöbb lövést az eddigi fordulókban (19-et) és a legtöbb kulcspasszt (meccsenkénti átlagban 3,23-at), valamint legtöbb pontos mélységi passzt is (átlagban 2,49). Az ellenfél 16-osán belüli labdaérintésekben a debreceni Tischler Patrik áll az élen 6,03-as átlaggal, cselekben és támadó párharcokban az újpesti Croizet a legjobb eddig a ligában. A mezőny legjobb labdaszerzője a paksi Kinyik Ákos volt eddig (18,98-as átlaggal).

A Ferencváros vesztette a legkevesebb labdát az eddigi fordulókban (83,27-es átlag/meccs), és legmagasabb labdabirtoklás (átlagban 60,7%), valamint a meccsenkénti legtöbb passz is a zöld-fehérek nevéhez fűződik (465/meccs). Érdekesség, hogy a Fradié volt eddig a legtöbb szabálytalanság is (10,71/meccs) az OTP Bank Ligában. A Honvéd végezte el a második legtöbb szögletet a mezőnyből (29-et), a nyáron igazolt Nono pedig meccsenkénti 2,51 kulcspasszával a második legjobb a mezőnyben. A legjobb lövésblokkoló az NB I-ben eddig Lukas Klemenz, a kispestiek védője (1,53/meccs).

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS