Hatgólos döntetlent játszott Moldéban a Ferencváros

2020. szeptember. 23., 23:26   |    

Hatgólos döntetlent játszott Moldéban a Ferencváros

A Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a norvég Molde FK otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának szerda esti első mérkőzésén.


Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés:
Molde FK (norvég)-Ferencvárosi TC 3-3 (0-1)
Gólszerzők: James (55.), Eikrem (65.), Ellingsen (83.), illetve Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (87., tizenegyesből)
Molde: Linde - Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen - Aursnes, Hussain - E. Hestad, Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) - James (Bolly, 89.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Frimpong, Blazic, Civic - Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) - Nguen (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni

A Celtic FC és a Dinamo Zagreb elleni találkozókhoz hasonlóan ezúttal is remekül, gyors találattal kezdett az FTC: Botka Endre jobb oldali lapos beadása után Franck Boli passzolt közelről a hálóba. 

A műfüves pályán rendezett találkozó folytatásában a házigazdák átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, és kapura lövésig is többször eljutottak. Egyre veszélyesebben futballozott a Molde, ám fölénye meddőnek bizonyult, és a harmincadik perc után ismét a vendégek akarata érvényesült.
A magyar bajnokcsapatnak a szünet előtti hajrában ismét védekezésben kellett bizonyítania, és ebben az időszakban is jól megoldotta feladatát.

A második félidőt is kiválóan kezdte az FTC, Botka újabb pontos beadását Uzuni váltotta gólra. A Molde csakhamar egy szögletből szépített, majd újabb góllá érett a fölénye, és egyenlített. A Ferencváros nem tudta megtörni rendületlenül rohamozó ellenfele lendületét, így a hajrában hátrányba került, ám nem sokkal később büntetőből sikerült egyenlítenie.

A hazaiak 15, a vendégek 7 alkalommal kísérleteztek lövéssel, a kaput azonban mindkét együttes négyszer találta el.
A Molde - amely története során egyszer, az 1999/2000-es szezonban szerepelt a BL főtábláján - sorozatban a 11. hazai európai kupamérkőzésén nem talált legyőzőre. A visszavágót jövő kedden 21 órától rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL főtáblájára, a vesztese pedig az Európa-liga csoportkörébe jut.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS