Visszavette az első helyet a Fradi

2022. október. 22., 20:49   |    

Visszavette az első helyet a Fradi

A Budapest Honvéd 2-0-ra győzött Zalaegerszegen az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A vendég Paksi FC a 93. percben szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC otthonában. A címvédő Ferencváros 4-2-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
ZTE FC–Budapest Honvéd 0–2 (0–1)
Zalaegerszeg, v.: Bognár
gólszerző: Samperio (45+1., 52.)
sárga lap: Sankovic (17.), Manzinga (54.), Mocsi (83.), illetve Zsótér (28.), Szabó (54.)

Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis (Klausz, 79.), Mocsi, Csóka (Bedi, a szünetben) – Mim (Szalay, a szünetben), Sankovic, Szendrei (Májer, 76.), Gergényi – Ikoba, Manzinga (Ubochioma, 63.)  

Budapest Honvéd: Tujvel – Szabó A., Capan, Klemenz – Doka, Jónsson (Kocsis, 90.), Zsótér (Cirkovic, 90.), Mitrovic, Tamás – Samperio (Kerezsi, 71.), Lukic

Zalaegerszegi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a Honvéd hagyott kihasználatlanul egy nagy lehetőséget. Kiegyenlített volt a játék, mindkét fél aktívan futballozott, törekedett támadásvezetésekre, ezzel együtt nem forogtak gyakran veszélyben a kapuk. A szünet előtt mégis előnybe került a Honvéd: szép kombináció, pontos passzok után a kilépő Samperio higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Az asszisztens lest jelzett, de videózást követően gólt ítélt Bognár Tamás játékvezető.

Nem sok telt el a második félidőből, amikor egy ellentámadásból Samerio duplázott. Pár perccel később dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, a bíró pedig sárga lapot mutatott fel Manzingának és Szabónak. A ZTE edzőjét a játékvezető kiállította. Ricardo Moniz felment a pályára és levezényelte csapatát, akik azonban hamarosan folytatták a játékot.

A folytatásban kétgólos hátrányban a ZTE mezőnyfölényt alakított ki, de ez jórészt meddőnek bizonyult. Akadt ugyan nagy hazai helyzet, a szépítés azonban elmaradt.

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 1–1 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Karakó
gólszerzők: Bamgboye (44.), illetve Szélpál (93.)
sárga lap: Fiola (32.), Hesiter (51.), Bamgboye (81.), Houri (90.), illetve Osváth (29.), Szabó J. (71.), Papp K. (73.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen (Bese, a szünetben), Stopira, Heister – Fiola, Houri - Bamgboye (Bumba, 83.), Lednyev (Pokorny, 88.), Schön – Kodro

Paks: Nagy G. – Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Debreceni Z., 74.) – Papp K., Balogh B. (Hahn J., 74.) – Bőle (Volter, 89.), Haraszti (Gyurkits, 74.), Szabó B. (Sajbán M., 53.) – Varga B.

Paksi mezőnyfölénnyel telt az első félidő, főleg sarokrúgások után kerültek helyzetbe a vendégek. A Fehérvár sok hibával, pontatlanul játszott, így csak elvétve tudta zavarba hozni a vendégek védelmét. A szünetre mégis hazai vezetéssel mentek a csapatok, Funsho Bamgboye egyéni villanása eredményezte a gólt.

Fordulást követően az időközben eleredő esőben tovább támadott a Paks, míg a Vidi őrizte előnyét és a gyors kontratámadások lehetőségét kereste. A vendégek a hajrához közeledve fokozták a nyomást, küzdöttek az egyenlítésért, ami a hosszabbítás harmadik percében Szélpál Norbert fejesével sikerült.

Puskás Akadémia FC–Ferencvárosi TC 2–4 (2–3)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Erdős
gólszerzők: Puljic (3., 11-esből), Nagy Zs. (33.), illetve Marquinhos (7.), R. Mmaee (29.), Traore (44., 52.)
sárga lap: Spandler (9.), Corbu (37.), Baluta (49.), Kiss T. (91.), illetve Laidouni (51.), Besic (75.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Batik, Stronati, Spandler - Mezghrani (van Nieff, 14.), Baluta (Zahedi, 87.), Favorov (Urblik, a szünetben), Nagy Zs. – Corbu, Puljic (Colley, 83.), Kiss T.

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Laidouni (Gojak, 61.), Vécsei – Marquinhos (Besic, 69.), Zachariassen, Traore – R. Mmaee (Nguen, 86.)

A hazaiak első támadásukból 11-eshez és vezetéshez jutottak, mivel Samy Mmaee szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A gól megadta a mérkőzés alaphangját, kifejezetten lendületes játékot láthattak a nézők, a címvédő zöld-fehérek pedig hamar egyenlítettek Marquinhos pontos lövésével. Mindkét csapat lendületes és veszélyes akciókat vezetett, a második találatot a fővárosiaknak sikerült előbb megszerezniük, de az egyenlítésre ezúttal sem kellett sokáig várni, mert Nagy Zsolt fejese a bal kapufáról a hálóba pattant. A szünet előtt Traore a hazai kapus lába között talált a hálóba.

A fővárosiak a második félidő elején azonnal megduplázták előnyüket, sőt, akár végleg eldönthették volna az összecsapást, ez viszont nem sikerült nekik. A felcsútiak szép lassan átvették az irányítást, bátran futballozva számos helyzetet alakítottak ki, de Dibusz sorozatos bravúrjai megakadályozták a felzárkózást. A hajrában ismét a FTC járt közelebb a gólhoz, ekkor viszont Tóth védett többször bravúrosan, így maradt a 4–2-es vendégsiker.

OTP Bank Liga NB I. 12. forduló

Sorsolás
2023. 11. 04. 12:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 04. 15:45
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 04. 18:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 11. 05. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 05. 14:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 11. 05. 18:30
Paksi FC Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS