„Hatpontos” mérkőzést nyert meg az Astra és a Femina is

2015. november. 09., 13:54   |    

„Hatpontos” mérkőzést nyert meg az Astra és a Femina is

A Jet-Sol Liga 10. fordulójában a két nagyágyú, a Ferencváros és az MTK Hungária magabiztos, sokgólos győzelmet aratott, míg a másik két párból az Astra HFC és az 1. FC Femina gyűjtötte be a három pontot. Ezzel, négy fordulóval az alapszakasz zárása előtt, továbbra is nagyon szoros a „kiadó” két felsőházi helyért folyó harc.

Az MTK egy héttel ezelőtt a vártnál döcögősebben nyert Győrben, most, a Szeged elleni találkozón viszont végig olajozottan működött a gépezet. Medgyes Péter jó néhány kulcsjátékosának (Hummel-Smuczer Angélának, Nagy Lillának, Szabó Zsuzsannának, Demeter Rékának, Méry Ritának, Herczeg Andreának) pihenőt engedélyezett, a kapuba is Káli állt Varga helyett és Kaján Zsanett is „csak” a kispadon kezdett – akik viszont pályára léptek, motiváltan játszva éltek a lehetőséggel. Közülük is ki kell emelni Vicsek Nórát, aki Pádár Anita nyitó gólja után duplázott (a korábbi korosztályos válogatott csatár első góljait lőtte az élvonalban), de a sérülésük miatt sokat kihagyó védők, Papp Dóra, Gál Tímea és Vesszős Mercédesz is jól játszottak. A végeredmény 7-2 lett, amiből inkább a kettő a meglepő, nem a hét: szimpatikus, hogy a jóval szerényebb játékerőt képviselő Szegedi AK-Boszorkányok ezúttal sem vonult sündisznóállásba, bátran vállalta a nyíltsisakos játékot – Lipták Lilla 11-esből lőtt találata és a nagyon fiatal Vass Noémi találata lett a jutalma.

A Ferencváros sokkal jobb erőkből álló csapat, mint a Viktória-Trend Optika FC, de a szegény embert ezúttal még az ág is húzta. A hét közepétől betegséghullám kapta el a szombathelyieket, Szakonyi Emese és Magyarics Zoé nem léphetett pályára, a harmadik számú kapus, Egyed Barbara állt a háló elé, és a bemelegítésnél derült ki, hogy izomsérülése miatt Balogh Henrietta sem játszhat.

A Ferencváros az első pillanattól kezdve jobban futballozva hozta a mérkőzést, Ebere Orji, a Heike Manhart által elpasszolt labdából már az 5. percben a kapuba talált és a folytatásban is futószalagon jöttek a gólok: Zágor Bernadett bizonyult ezúttal a legeredményesebbnek, három találatig jutott, amelyek közül különösen a szabadrúgása volt látványos, Mosdóczi Evelin tizenegyest értékesített, és gólt szerzett mind az öt légiós (Orji, Addo, Zlidnis, Csankovics és Bulatovics) is. A Viktória-Trend Optika FC a 30. percben második sárga lapját begyűjtő Vörös Viktória kiállítása miatt egy órát emberhátrányban is játszott – így azután a vendégcsapattól csak egyetlen szépítőgólra futotta. Igaz, Rózsa Cecília bombája legalább szép volt – a vége így is „tíz közte”, 11-1.

„Hatpontos” mérkőzést játszott Kókán a házigazda gárda az Astra ellen, valamint Rákospalotán a Femina az ETO-val. Az Astra nem csak azzal lepte meg a kókai fiatalokat, hogy Godvár Katalin révén már a mérkőzés legelején gólt szerzett. A csepeliek a korábbi hetekben látottaknál lényegesen bátrabban, támadóbban, helyenként – abszolút jó értelemben vett – agresszivitással, a hangsúlyt a középpályára tolva játszottak, és jól használták ki, hogy a hazaiak más játékra számítva feltolták a védekezésüket. A szünetre, mire Berla Attila rendezni tudta volna a sorokat, már 3-0-ra vezetett az Astra, sőt a fordulás után Telek-Sümegi Éva második gólja még növelte is a vendégek előnyét. A Kóka-FNLA Kiss Stella és Kocsán Petra révén a hajrában szépíteni tudott ugyan, de az Astra teljesen megérdemelten húzta be a három pontot, és vette vissza harmadik helyét a tabellán.

Ahhoz, hogy a csepeliek ismét a két nagyágyú mögött álljanak, az is kellett, hogy az ETO, amelynek korábbi, nullapontos idegenbeli szériája épp a legutóbbi alkalommal, Szegeden szakadt meg, ezúttal is vereséget szenvedjen. Pedig, Süle Dórának a 11. percben lőtt találatával az újonc kezdte jobban a rákospalotai mérkőzést, ám a Femina, a piros-fehérek legutóbbi három gólját lövő Fogl Katalin duplájával (a 29. percben egy Szabó kapusról kipattanó labdát kotort a hálóba, a 73. percben pedig egy 18 méteres szabadrúgásból volt eredményes) fordítani tudtak.

Horváth Tamás, a győri csapat edzője roppant mérges volt tanítványaira a lefújás után: „Katasztrofálisan játszottunk, szégyellhetik magukat a lányok, nem tudta ma senki sem megfelelően odatenni magát. Remélem, időben jött ez a pofon”. Az 1. FC Femina ezzel elmozdult a kiesés rémével fenyegetett 7. helyről: Szeitl Szilviáék negyedik győzelmüket aratták, a két élcsapaton, valamint a Viktórián kívül valamennyi ellenfelüket le tudták már győzni ebben a szezonban.

Jet-Sol Liga, 10. forduló:

MTK Hungária FC – Szegedi AK-Boszorkányok 7-2 (4-0)
Kóka FNLA – Astra HFC 2-4 (0-3)
1. FC Femina – ETO FC Győr 2-1 (1-1)
Ferencváros – Viktória-Trend Optika FC 11-1 (8-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS