Bennmaradt a PFLA, kieső helyen az MTK, búcsúzott a Haladás

2019. május. 11., 19:41   |    

Bennmaradt a PFLA, kieső helyen az MTK, búcsúzott a Haladás

Elhozta Újpestről a három pontot a Puskás Akadémia, így az utolsó előtti fordulóban megnyugodhattak a felcsútiak, már biztosan nem esnek ki az OTP Bank Ligából. Az MTK azonban most kezdhet igazán aggódni, kieső helyen a csapat!

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Újpest FC–Puskás Akadémia FC 0–1 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Iványi
gólszerző: Knezevic (59.)
sárga lap: Sankovic (62.), Solomon (72.), illetve Poór (5.), Szakály P. (35.), Szolnoki (78.)
Újpest FC: Banai – Pauljevic, Bojovic, Ristevski, Burekovic – Onovo, Kovács L. (Sankovic, 54.) – Simon K., Rácz B. (Nagy D., 63.), Beridze (Solomon, 69.) – Traoré
Puskás Akadémia FC: Hegedűs L. – Poór, Hadzsijev, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, Mioc – Sós, Szakály P. (Heris, 73.), Gonzalo Vega (Balogh B., 79.) – Knezevic (Radó, 90.)

Nem kezdtek lendületesen a csapatok, mindkét fél a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Az első komolyabb lehetőséget a vendégek hagyták ki a játékrész derekán, később pedig már Banainak kellett nagyot védenie, hogy megőrizze kapuját a góltól. A félidő előtt mégis az álmosan futballozó Újpest kerülhetett volna előnybe, de Traoré büntetőjét kivédte Hegedűs.

A folytatásra sem lett nagyobb az iram, a kapuk sem forogtak veszélyben, de a hazai kapus hibáját kihasználva a felcsútiak előnybe kerültek. A bekapott gól után mezőnyfölényben játszottak a lila-fehérek, ám rendkívül pontatlanul futballoztak, így nem volt esélyük feltörni a vendégek védekezését, ráadásul a Puskás Akadémia gyors ellentámadásai több veszélyt hordoztak magukban. A hajrában sem tudott újítani az Újpest, amely így öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

Paksi FC–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)
Paks, v: Andó-Szabó
gólszerző: Könyves (73.)
sárga lap: Lenzsér (12.), illetve Protic (26.), Grozav (57.), Berios (84.), Kravcsenko (91.)
Paksi FC: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes, Szabó – Windecker (Egerszegi, 79.)– Könyves, Papp, Kesztyűs (Cseke, 66.), Bartha (Hahn, 66.) – Simon A.
Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Horváth, 72.), Cukalasz (Negrut, 84.), Grozav – Ilic (Seco, 79.)

Az első félidő túlnyomó részt unalmas mezőnyjátékkal telt, és egyik csapat sem mozgósított nagy erőket a vezetés megszerzéséért. Igazi gólhelyzet sem a hazaiak, sem a vendégek előtt nem adódott, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

Fordulás után valamelyest nőtt az iram, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott, sőt, bő negyedórával a vége előtt a hazaiaknak egy jó kiugratással és hibátlan befejezéssel a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban a Kisvárda nem tudott megújulni, a Paks pedig magabiztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Mezőkövesd Zsóry FC–Szombathelyi Haladás 1–0 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Solymosi
gólszerző: Moutari (66.)
sárga lap: Jagodics (69.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Eperjesi – Szeles, Bertus (Iszlai, 58.) – Cseri (Szalai A., 84.), Pekár, Vajda (Moutari, a szünetben) – Drazic
Szombathelyi Haladás: Király (Rózsa, 20.) – Habovda, Jagodics, Tamás, Mohl – Dausvili – Németh Má. (Gaál, 53.), Golodjuk (Ofosu, 72.), Rui Pedro, Ivanov – Funsho

A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd.

Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 4–4 (2–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Berke
gólszerzők: Kamber (19.), Danilo (39.), N'Gog (72.), Lovric (78.), illetve Prosser (42.), Vernes (49., 61., 84., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Gazdag (11.), Danilo (48.), Lovric (60.), Batik (83.), Kukoc (90.), illetve Karan (26.), Tajti (28.), Antal (93.)
Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Heffler (Mezghrani, 65.), Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira (N'Gog, 65.), Uzoma (Kukoc, 74.) – Danilo, Holender
Diósgyőri VTK: Antal – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Tajti (Mazalovic, 66.), Márkvárt – Tóth B. (Vernes, a szünetben), Hasani, Bacsa (Mihajlovic, 89.) – Prosser

A határozottabb DVTK tíz perc után mezőnyfölénybe került, de helyzetet nem tudott kialakítani. A 18. percben az addig erőtlen, sokat hibázó hazaiak az első lehetőségüket gólra váltották: szabadrúgás után Kamber fejelt a vendégek kapujába. Kiegyenlített, helyzet nélküli mezőnyjátékot követően a 39. percben megduplázta előnyét a házigazda: szöglet után Danilo fejjel volt eredményes. A Honvéd volt, a DVTK jelenlegi játékosa, Prosser egy villanás után még a szünet előtt szépített.

A második félidő elején úgy jutott büntetőhöz a DVTK, hogy Danilo a hazaiak tizenhatosán belül kézzel lazán lehúzott egy szabadrúgást. A büntetőt Vernes értékesítette. Felélénkült a találkozó, amelynek 62. percében átvette a vezetést a DVTK: a kispesti nevelésű, szünetben becserélt Vernes szabadrúgásból tekert a jobb felsőbe. Nagy rohamba kezdtek a hazaiak, akik kettőt cseréltek. Egyikük, N'Gog a 71. percben a kispestiek harmadik fejes góljával egyenlített, majd a 78. percben visszavette a vezetést a házigazda: szöglet után Lovric is fejjel talált a DVTK kapujába. A 84. percben a hazai védelem kihagyását Vernes használta ki, és állította be a végeredményt a változatos összecsapáson.

A DVTK a Honvéd vendégeként a legutóbbi hat összecsapáson három vereség mellett harmadszor ért el döntetlent.

MOL Vidi FC–MTK Budapest FC 4–2 (1–1)
Székesfehérvár, v.: Bogár
gólszerző: Huszti (32., 11-esből), Nikolov (64.), Nego (87.), Kovács I. (91.), illetve Diallo (24.), Kulcsár T. (89.)
kiállítva: Baki (78.)
sárga lap: Hodzic (86.), illetve Baki (31., 78.), Torghelle (68.)
MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Vinícius, Elek, Stopira – Nego, Nikolov, Hadzic (Pátkai 78.), Huszti – Futács (Kovács I. 62.), Scepovic (Hodzic 82.)
MTK Budapest: Horváth L. – Baki, Gengeliczki, Balogh B., Vass P. – Banahene (Gera D. 72.), Kanta, Pintér Á. (Vogyicska 22.), Bognár I. – Kulcsár T., Diallo (Torghelle 55.)

A mérkőzés első negyedórájában a Vidi játszott fölényben, a vendégkapu azonban nem forgott veszélyben. Az MTK az első komolyabb helyzetét gólra váltotta, Ulysse Diallo volt eredményes. Nem sokkal később válaszoltak a hazaiak, Huszti Szabolcs értékesítette a Futács Márkó buktatásáért megítélt tizenegyest.

A második félidőt az MTK kezdte lendületesebben, mégis a fehérváriak szerezték meg a vezetést Boban Nikolov találatával. A kiesés ellen harcoló fővárosiak elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, helyzetüket jelentősen nehezítette, hogy Baki Ákost második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A mérkőzés vége felé felpörögtek az események, mert Nego, Kulcsár Tamás és Kovács István is gólt szerzett, ezzel alakult ki a 4–2-es végeredmény.

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 2–1 (1–1)
Groupama Aréna, v.: Pintér
gólszerzők: Isael (14.), Varga R. (57.), illetve Pávkovics (43.)
sárga lap: Frimpong (23.), Lovrencsics (30.), Heister (79.), Dibusz (90.), illetve Csősz (84.), Szatmári (92.)
Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Frimpong, Heister – Csonka, Haratin – Isael (Bőle, 77.), Nguen (Böde, 59.), Varga R. (Sigér, 82.) – Szignyevics
Debreceni VSC: Nagy S. (Kosicky, 72.) – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Varga K., Haris (Csősz, 62.), Bódi, Szécsi – Zsóri (Takács T., 71.)

A Ferencváros a 14. percben megszerzett vezetés után – Isael volt eredményes – inkább biztonsági játékra törekedett, az addig kezdeményezőbb debreceniek lelkesedése pedig könnyen megtört. Miután a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben, a vendégek egyenlítése a 43. percben akkor is váratlan volt, ha Pávkovics szöglet után fejesből szerzett találata előtt kevéssel Szatmári óriási gólhelyzetben lőtt kapu fölé.

A második félidő Dibusz és Ferenczi dupla párbajával indult: a ferencvárosi kapus előbb a debreceni balhátvéd ziccerét, majd távoli bombáját hatástalanította. Másodszor is a semmiből került előnybe a házigazda – az 57. percben Varga Roland értékesítette ziccerét –, amely Böde érkezésével átállt a kétcsatáros felállásra, de ettől a kapura nem lett veszélyesebb a játéka. A 74. percben újabb Dibusz-bravúr következett, majd a hajrában Böde fizikumára alapozva mezőnyfölénybe került a Ferencváros, de újabb találatot már nem szerzett.

A Ferencváros a szezonban a 2–2-es hazai döntetlen és a 2–1-es idegenbeli vereség után először győzte le a Debrecent. A népligetiek pályaválasztóként immár 37 találkozó óta nem kaptak ki a bajnokságban, és sorozatban 11 bajnokijukat nyerték meg otthon. A legutóbbi pontszerző vendégként éppen a DVSC volt a Groupama Arénában még október 6-án. A Debrecen 2012 márciusa óta képtelen nyerni az Üllői úton bajnoki mérkőzést, azóta négy döntetlen mellett ötödször maradt alul.

OTP Bank Liga NB I. 32. forduló

Sorsolás
2019. 05. 11. 17:00
Szusza Ferenc Stadion
2019. 05. 11. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2019. 05. 11. 17:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2019. 05. 11. 17:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2019. 05. 11. 17:00
Paksi FC Stadion
2019. 05. 11. 19:30
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS