Hátrányból felállva, győzelemmel tért vissza az OTP Bank Ligába a DVSC

2021. július. 31., 20:15   |    

Hátrányból felállva, győzelemmel tért vissza az OTP Bank Ligába a DVSC

A címvédő Ferencváros óriási meglepetésre hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Kisvárdától az OTP Bank Liga 2021-22-es idényének első fordulójában. A másodosztályból bajnokként visszatérő Debrecen pedig 4-1-re nyert a Budapest Honvéd vendégeként.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencváros–Kisvárda Master Good 1–2 (0–0)
Groupama Aréna, v.: Káprály
gólszerzők: R. Mmaee (79., 11-esből), illetve Leoni (46.), Navratil (62.)
sárga lap: Zubkov (20.), Mak (42.), Boli (87.), illetve Bumba (32.), Kravcsenko (79.), Melnyik (93.)

Ferencváros: Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Csontos – Vécsei, Laidouni (Loncar, 62.) – Zubkov (R. Mmaee, 70.), Nguen (Zachariassen, a szünetben), Mak (Uzuni, a szünetben) - Boli
Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Kravcsenko, Herdi (Cirkovic, 51.), Leoni – Melnyik, Slimovic – Mesanovic (Nagy M., 80.), Ötvös (Camaj, 70.), Navratil (Asani, 70.) – Bumba    A Ferencváros a papírformának megfelelően a kezdés után támadólag lépett fel, de az első félidőben nem tudta feltörni a rendkívül szervezett kisvárdai védelmet.

A vendégek szinte rögtön a fordulást követően megszerezték a vezetést, a brazil balhátvéd Leoni egy csodálatos mozdulattal bal külsővel csavart nem várt helyzetből a hálóba. A Ferencváros természetesen nagy erőkkel rohamozott, de egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a 62. percben növelte előnyét a Kisvárda.

A zöld-fehérek az NB I-ben debütáló VAR döntése alapján büntetőhöz jutottak és szépítettek a 79. percben. A Kisvárda öt perccel a vége előtt kis híján lezárta a találkozót, de Camaj lövése a felső lécen csattant. A vendégeknek végül sikerült tartaniuk az eredményt, ezzel óriási meglepetést okoztak.

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 1–4 (1–0)
Bozsik Aréna, v.: Bognár
gólszerzők: Bőle (37.), illetve Dzsudzsák (60., 11-esből), Bárány (65.), Bévárdi (83.), Ugrai (95.)
kiállítva: Klemenz (59., 11-esből)
sárga lap: Tamás (32.), Klemenz (43., 59.), Nagy D. (69.), Nono (70.), illetve Charleston (35.), Kusnyír (94.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Baráth B., Klemenz, Tamás – Hidi (Zsótér, 67.), Nagy G. (Lovric, 60.), Nono – Eppel (Lukic, 67.), Bőle, Nagy D. (Balogh N., 77.)
Debreceni VSC: Kosicky – Deslandes (Nikolic, 33.), Kusnyír, Ferenczi, Charleston – Sós (Szécsi, a szünetben), Bévárdi (Gyönyörű, 88.), Dzsudzsák, Varga – Bárány (Baráth P., 81.) , Bódi (Ugrai, 81.)

Jelentős fölényben futballoztak a házigazda kispestiek az első félidőben, és a hetedik szögletük után Bőle Lukács gyönyörű kapásgóljával a 37. percben megszerezték a vezetést. A Debrecen főként a magyar élvonalban 4999 nap után pályára lépő Dzsudzsák Balázs szabadrúgásai után veszélyeztettek.

A vendégek a 60. percben az NB I-ben debütáló VAR-rendszer ítélete alapján büntetőhöz jutottak, ráadásul emberelőnybe kerültek, a tizenegyest pedig a 108-szoros válogatott Dzsudzsák értékesítette. Öt perccel később már fordított is a Debrecen Bárány révén, és a vendégek Bévárdi Zsombor remek megmozdulása után eldöntötték a három pont sorsát. A végeredményt a korábbi Honvéd-játékos, Ugrai Roland állította be.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS