Hátrányból győztek a vendégcsapatok

2009. augusztus. 09., 16:59   |    

Hátrányból győztek a vendégcsapatok

Vasárnapra két mérkőzés maradt a Soproni Liga harmadik fordulójából. Az MTK Budapest úgy nyert 4-2-re Szombathelyen, hogy a szünetben még a Haladás vezetett 2-0-ra, ám a kék-fehérek remek második félidőt produkálva megszerezték a három pontot. Az Újpest is vesztes állásból fordított, a lila-fehérek hátrányba kerültek Miskolcon, ám végül 2-1-re legyőzték a Diósgyőrt.


A második félidőben fordított az Újpest

DVTK - ÚJPEST FC 1-2 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Balajti a 29. illetve Milicic (öngól) a 35., Tisza a 67. percben

A jó iramú mérkőzés első óriási ziccere a hazaiak előtt adódott: a 24. percben tizenegyeshez jutott a Diósgyőr, miután Tony Stokes a 16-oson belül buktatta Balajti Ádámot, ám Lippai Ákos büntetőjét Balajcza Szabolcs védte. A 29. percben azonban megszerezték a vezetést a vendéglátók, Gohér Gergő lövése után a labda kipattant Balajczáról, az érkező Balajti azonban hét méterről a hálóba lőtt (1-0). A 35. percben öngóllal dolgozta le hátrányát a fővárosi csapat, Kabát Péter bal oldali szabadrúgása után a labda Boris Milicicről pattant a diósgyőriek kapujába (1-1). Ezután mindkét csapat bátran játszott, de találat már csak egy esett, és azt az Újpest szerezte: a 67. percben Rajczi Péter jobb oldali beadása után Tisza Tibor négy méterről gurított a jobb alsó sarokba (1-2).


Kétgólos hátrányból győzött az MTK


Szombathelyi Haladás - MTK Budapest 2-4 (2-0)
Vezette: Szabó Sándor (Ring György, Viszokai László)
Gólszerző: Tóth P. a 4., Lattenstein a 16. illetve Lencse az 54., Könyves az 57., Gosztonyi a 74., Lencse a 86. percben

A Haladás gyorsan vezetést szerzett, a 4. percben Schimmer Szabolcs jobbról, majd' 40 méterről ívelt előre, a labda a védőkről Tóth Péter elé pattant, ő pedig 16 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). Ezután élénkebbé vált az MTK, ám a meccs második gólját is a hazaiak szerezték, a 16. percben Lattenstein Norbert 11 méterről lőtt a bal alsó sarokba (2-0). A fővárosiak nem adták fel, tovább támadtak és az 54. percben szépítettek is, Lencse László egy cselsorozat végén, öt méterről lőtt a bal alsó sarokba (2-1). Három perccel ezután a kék-fehérek az egyenlítő gólt is megszerezték, Könyves Norbert hét méterről helyezett a kapu bal oldalába (2-2). A vendégek nem elégedtek meg ennyivel, s a 74. percben a győzelmet érő gólt is megszerezték, Gosztonyi András lépett ki a védők közül, majd 11 méterről a hálóba lőtt (2-3). És ezzel még nem volt vége az MTK-parádénak, a 86. percben Lencse hat méterről helyezett a háló jobb oldalába, beállítva a 2-4-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS