Hátrányból nyert a Debrecen és az ETO

2013. szeptember. 15., 20:47   |    

Hátrányból nyert a Debrecen és az ETO

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a Videoton FC és az MTK is egygólos vezetésről veszítette el bajnokiját.

DVSC-Teva - Videoton FC 2-1 (0-0)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Sidibe az 59., Volas a 79., ill. Gyurcsó az 51. percben

Az első félidőben jó iramú, de igazán nagy helyzetekben nem bővelkedő játék zajlott a pályán. A fehérváriak több gyors akciót is vezettek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy jól működött a debreceniek lescsapdája. A Loki a félidő második felében volt aktívabb, de gólra ekkor még nem futotta erejéből. Az 51. percben Kleinheisler László jobb oldali beadása után nem tudtak felszabadítani a védők, Gyurcsó Ádám közelről a hálóba lőtt (0-1). A kapott gól felpiszkálta a hazaiakat, Kondás Elemér behozta Ibrahima Sidibét, akivel azonnal veszélyesebb lett a csapat támadójátéka. A csereként beállt légiós az egyenlítő gólban is főszerepet játszott, ő indított egy bal oldali akciót, majd a befejezést is elvállalta, 10 méterről lőtt a kapuba (1-1). A hazaiak lendületben maradtak, és a 79. percben megszerezték a győztes gólt is, egy bal oldali szabadrúgás után Szolnoki Roland csak belecsúsztatni tudott a labdába, ami így tökéletes lett Dalibor Volasnak, a támadó közelről továbbított a hálóba (2-1).



MTK Budapest - Győri ETO 1-2 (1-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Kanta a 18., ill. Rudolf a 65., Lázok a 89. percben

Az első félidőben az előző négy bajnokiját egyaránt elveszítő MTK kezdett aktívabban, és a 18. percben Kanta József remek találatával a vezetést is megszerezte, a középpályás két csel után emelt 17 méterről a hálóba (1-0). A győriek az első félidőben nem tudtak igazán veszélyes lehetőséget teremteni a hazai kapu előtt, így némileg váratlanul jött az egyenlítő találat, a 65. percben Djordje Kamber adott be balról, Rudolf Gergely pedig 11 méterről a hálóba csúsztatta a labdát (1-1). A hajrához közeledve az MTK-nak voltak nagyobb helyzetei, de a győztes gólt az ETO szerezte meg, Pátkai Máté indításával Lázok János tört kapura, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-2).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS