Hátrányból nyert a Győr, döntetlennel rajtolt a Ferencváros

2011. július. 17., 21:00   |    

Hátrányból nyert a Győr, döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi játéknapján bemutatkoztak az Európa Ligában érdekelt csapatok is.

Vezetett, büntetőt hibázott, majd kikapott a Honvéd

 

Budapest Honvéd - Győri ETO FC 1-2 (1-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Kispál Róbert, Forgács Attila)

Gólszerző: Hajdú a 12., ill. Dudás az 57., Dinjar a 79. percben

 

Honvéd-helyzetek vezették fel a meccset, majd a 12. percben egy hazai akció végén röviden szabadítottak fel a védők, Hajdú Norbert megszerezte a labdát, és 9 méterről a léc alá bombázott (1-0). A győriek hátrányban aktívabbá váltak, de gólt a szünetig nem sikerült szerezniük. A Honvéd sem volt eredményes, pedig büntetőből is próbálkozhatott, Hajdú lövését azonban Szasa Sztevanovics kivédte. Az 57. percben egyenlített az ETO: Takács Ákos indítása után Koltai Tamás a 16-os sarkától adott be, az érkező Dudás Ádám pedig 4 méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A 79. percben már a vendégeknél volt az előny, egy hosszú előreívelés után Marko Dinjar szerezte meg a labdát, kapura tört, majd 10 méterről a hálóba lőtt, beállítva az 1-2-es végeredményt.

 

 

Kétszer egyenlített a Ferencváros

 

Kaposvári Rákóczi - Ferencvárosi TC 2-2 (1-1)

Vezette: Kassai Viktor (Vámos Tibor, ifj. Tóth Vencel)

Gólszerző: Okuka az 5., Perics a 73., ill. Félix a 26., Otten a 83. percben

 

Az 5. percben egy furcsa góllal szerzett vezetést a Kaposvár, Drazsen Okuka jobbról adott be, az ártalmatlannak tűnő szituációban Szinisa Ranilovic a saját kapujába ütötte a labdát (1-0). A folytatásban Ferencváros több akciót vezetett, de sokáig nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. A 26. percben aztán Andrezinho próbálkozását követően a védők röviden fejelték ki a labdát, Felipe Felix pedig 15 méterről, fordulásból a bal sarokba lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (1-1). A második félidőben is a vendégek támadtak többet, de ismét a Kaposvár szerzett vezetést, a 73. percben Milan Perics lépett ki a lesre játszó védők között, majd 9 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1). A 83. percben a Ferencváros újra egyenlített, Mark Otten 28 méterről lőtt a kapu közepébe (2-2), kialakítva a végeredményt.

 

 

A Paks volt a frissebb a kupameccs után

 

MVM Paks - Kecskeméti TE-ERECO 3-2 (1-1)

Vezette: Solymosi Péter (Lemon Oszkár, Takács Gábor)

Gólszerző: Hrepka a 16., Bartha a 48., Böde a 73., ill. Stokic a 30., Simon a 90. percben

 

Az Európa Ligában érdekelt csapatok egymás elleni mérkőzésén a Paks szerzett vezetést, a 16. percben Magasföldi József szögletét követően Bartha László megcsúsztatta a labdát, Hrepka Ádám pedig közelről a kapuba továbbított (1-0). A 30. percben egyenlített a Kecskemét, Gyurcsó Ádám passzát követően Jovica Stokic 23 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A szünet után gyorsan visszavette az előnyt a Paks, a 49. percben Magasföldi szögletét követően a védelem nem tudott felszabadítani, Bartha pedig néhány csel után 16 méterről a bal alsóba helyezett (2-1). A folytatásban mindkét oldalon maradt ki egy-egy nagy helyzet, majd a 74. percben Heffler Norbert indítását követően Böde Dániel a 16-os jobb sarkától a jobb alsó sarokba lőtt (3-1). A kecskemétiek nem adták fel, és a hajrában szorosabbá tették a mérkőzést. Ebala lövését Csernyánszki Norbert még védte, a kipattanót azonban Simon Attila 4 méterről az üres kapuba továbbította (3-2). Újabb gól azonban már nem esett, a Paks megszerezte mindhárom pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS