Hátrányból nyert a Videoton és a Ferencváros

2011. november. 27., 20:01   |    

Hátrányból nyert a Videoton és a Ferencváros

Vasárnap az év utolsó mérkőzéseit rendezték az OTP Bank Ligában, a Videoton Paksról, a Ferencváros Diósgyőrből hozta el a három pontot.

Dobogón zárja az évet a Videoton

Paksi FC-Videoton 1-2 (1-0)
Vezette:
Alvaro Miguel Garcia (Erős Gábor, Ring György)
Gólszerző: Szatmári a 40., ill. vinicius a 66., Nikolic a 85. percben

A Videoton jóval veszélyesebben kezdte a mérkőzést, az első félórában három-négy nagy lehetőséget is kidolgozott a paksi kapu előtt, ezeket azonban ki is hagyta. A hazaiak a félidő hajrájában aktívabbak lettek, és a 40. percben megszerezték a vezetést, Szatmári Lóránd lépett ki a jobbösszekötő helyén, betört a 16-oson belülre, majd 13 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A Videoton a 66. percben egyenlített, egy szögletet követően Mitrovics ívelt középre, Paulo Vinicius pedig 6 méterről a léc alá fejelt (1-1). A 85. percben Vasiljevic átadását követően Nemanja Nikolic 10 méterről, a jobbösszekötő helyéről a bal sarokba helyezett (1-2), ezzel a fehérváriak három ponttal távoztak Paksról. 

Kétszer vezetett, mégis kikapott a Diósgyőr

DVTK-Ferencváros 2-3 (2-1)
Vezette:
Solymosi Péter (Tóth István, Berettyán Péter)
Gólszerző: Seydi a 17., Luque a 39., ill. Somalia a 24., Pölöskey az 52., Somalia az 58. percben
Kiállítva: Abdi a 85. percben

A telt ház előtt lejátszott, remek hangulatú mérkőzésen a hazai pályán ősszel nagyszerűen szereplő DVTK a 17. percben megszerezte a vezetést, Tisza Tibor szögletét követően Imam Seydi 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (1-0). A vendégek válaszára hét percet kellett várni, ekkor Ivan Rados kapus óriásit hibázott egy hazaadásnál, Somalia megszerezte a labdát és az üres kapuba passzolt (1-1). A 39. percben Luque szerzett labdát a ferencvárosi tizenhatos előterében, majd 22 méterről, nagy erővel a léc alá lőtt (2-1). A fordulás után a Ferencváros percei következtek, az 52. percben Pölöskey Péter szerzett meg egy előrevágott labdát, majd védője mellől, 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-2). Az 58. percben már a vendégeknél volt az előny, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Somalia 12 méterről a bal sarokba helyezett (2-3). A vezetés megszerzése után támadásban maradt a Ferencváros, de a hajrá is hozott izgalmakat, miután Liban Abdit a 85. percben kiállította a játékvezető. A hátralévő percekben a hazaiak nem tudták kihasználni az emberelőnyt, a Ferencváros győzelemmel zárta az évet a bajnokságban.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS