Hátrányból nyert a Videoton FC és a Ferencváros is

2015. október. 03., 20:49   |    

Hátrányból nyert a Videoton FC és a Ferencváros is

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Videoton FC győzni tudott, így elmozdult a kiesőzónából, ahová a Paks elleni bajnokiját elveszítő Vasas csúszott vissza. A Ferencváros legyőzte a Honvédot, és 13 pontra növelte az előnyét a tabella élén.

Videoton FC - Puskás Akadémia 3-2 (1-2)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Gyurcsó a 32., Suljic az 50., Gyurcsó a 79., ill. Lencse a 7., Pekár a 15. percben

A találkozó előtt a Puskás Akadémia két játékosát is elvesztette, Zsótér Donát és Kocsis Gergő szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett, egyikük sem tudta vállalni a találkozót. Meglepte a Vidit a vendégcsapat, már a 7. percben megszerezte a vezetést: Vinicius vesztett labdát utolsó emberként saját térfelén, Lencse László egyedül törhetett kapura, volt ideje, hogy megnézze a bal alsó sarkot, és 12 méterről be is helyezte oda a labdát (0-1). A 15. percben Oliveira hagyott ki ziccert hazai részről, majd a 22. percben növelkte előnyét a Puskás Akadémia: egy jobb oldali szögletkombináció soráb Pekár László kapta meg üresen a labdát a 16-os előterében, és kapásból kilőtte a jobb felső sarkot (0-2). A 32. percben szépítettek a hazaiak, Gyurcsó Ádám 25 méterről, szabadrúgásból csavart a kapu bal oldalába (1-2). A második játékrészt lendületesen kezdte a Vidi, és az 50. percben egyenlített, Asmir Suljic kapott labdát Feczesintől, megindult a kapu felé, majd mivel senki sem állította meg, 10 méterről a kapu közepébe passzolt (2-2). A folytatásban rengeteg helyzetet alakítottak ki a csapatok, mindkét együttes további gólokat szerezhetett volna, ha kicsit határozottabb a befejezéseknél. A Videoton FC-nek volt több helyzete, de a Puskás Akadémia is lőtt egy kapufát, élvezetes, változatos volt a találkozó. A 79. percben végül a Vidi szerzett gólt, a csereként beállt Kovács István előtt hagytak területet a vendégjátékosok, a középpályás lendületből megindult a kapu felé, majd nagyszerű ütempasszt adott Gyurcsó Ádámnak, aki 7 méterről, kissé balról a kapus lábai között a hálóba helyezett (3-2). Az akadémisták nem tettek le a pontszerzésről, de reményeik szertefoszlottak, amikor Fiola Attila a 84. percben megkapta második sárgáját, emberhátrányba hozva együttesét. A fehérváriak a hajrában még elpuskáztak 1-2 lehetőséget, de ez már belefért, mert a győzelmük az utolsó pillanatban már nem forgott veszélyben, így maradt a 3-2.

Vasas - Paksi FC 1-2 (0-2)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Remili a 60., ill. Koltai a 23., Bartha a 42. percben

A Vasas kezdte aktívabban a mérkőzést, de első lehetőségeit kihagyta, majd a 20. percben elvesztette kezdőkapusát, Nagy Gergelyt sérülés miatt kellett lecserélni. A 23. percben vezetést szerzett a Paks, Szabó János bal oldali beadását követően Koltai Tamás 5 méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0–1). A Vasas hátrányban próbált támadni az egyenlítésért, de a 42. percben a paksiak megduplázták előnyüket, Kulcsár jobb oldali beadása után Bartha László 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-2). A fordulás után sem tett le a pontszerzésről az angyalföldi együttes, és a 60. percben sikerült szépítenie, Czvitkovics bal oldali beadása után a csereként beállt Remili Mohamed 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-2). A folytatásban helyzetekig eljutott a Vasas, de érvényes gólig nem (csak egy les miatt érvénytelenített találatig), így a zöld-fehérek három ponttal távoztak az Illovszky-stadionból.

DVTK - Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Novothny a 16., ill. Németh a 26. percben

A DVTK már a 4. percben vezetést szerezhetett volna, de Novothny Soma ekkor még elhibázta a lehetőséget, a 16. percben azonban javította hibáját: Manjrekar nagyszerű indításával tört kapura, majd 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A 26. percben egyenlítettek a vendégek, Gaál Bálint tette be középre a labdát, a Haladás aktuális gólfelelőse, Németh Márió pedig 5 méterről a léc alá bombázott (1–1). A szünetig a diósgyőriek jártak közelebb a gólszerzéshez, de elhibázták a lehetőségeket. A második játékrész kevésbé volt izgalmas, mindkét egyik fél sem kockáztatott, így nem is változott az eredmény, a Haladás 10 meccsesre növelte veretlenségi szériáját.

DVSC-TEVA–Újpest FC 1-1 (1-1)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Tisza a 28., ill. Diagne a 32. percben.

Küzdelmes mérkőzést hozott a lila-fehérek debreceni látogatása. A találkozó első 25. percében a mezőnyjáték dominált, viszont a félidő második fele meghozta a várt izgalmakat. A 28. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, Tisza Tibor bombázott egy kipattanó labdát 11 méterről a léc alá (1-0). Nem váratott magára sokáig a vendégek válasza, Andrics bal oldali beadását követően Diagne lőtt a hálóba (1-1). A szünetig még két hatalmas Loki-helyzet borzolta a kedélyeket, de gól nem született ezekből. A második félidőben a Loki mindent megtett a három pont megszerzésért, de az újpesti védelem jól állta a rohamokat, és kapott gól nélkül hozta le a hátralévő perceket. Az 1-1-es döntetlennel továbbra is 4 pont a két csapat között a különbség.

Békéscsaba Előre 1912 FC – MTK Budapest 1-1 (0-0)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerzők: Torghelle a 64., ill. Punosevac 93. percben

A kieső helyen álló Békéscsaba a 4. helyen álló MTK-t fogadta. A hazai együttes aktívan kezdte a mérkőzést, s fegyelmezetten védekezett, ennek köszönhetően az első félidő kiegyenlített játékot hozott, gól nem született. A fordulást követően átvette az irányítást a fővárosi együttes, s a 64. percben megszerezte a vezetést: Ramos jobb oldali beadását Torghelle Sándor lőtte 3 méterről a kapuba. (0-1) A 82. percben Kanta szögletét követően megduplázhatta volna előnyét László Csaba együttese, de kihasználatlanul maradt a lehetőség. A hosszabbítás perceiben a Békéscsaba mindent egy lapra feltéve hajtott a kiegyenlítésért, s kitartása meghozta gyümölcsét: egy pontrúgást követően, Punosevac elé került a labda, aki két méterről nem hibázott, beállította az 1-1-es végeredményt.

Ferencváros - Budapest Honvéd 2-1 (2-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Hajnal a 35., Varga a 39., ill. Youla a 9. perceben

A Ferencváros új taktikát próbált ki a mérkőzésen, Thomas Doll három védővel küldte pályára együttesét. A szokatlan felállásban kissé nehézkes volt a csapat játéka, a Honvéd ezt közvetlenül a meccs elején majdnem kihasználta, Gazdag Dániel hagyott ki nagy helyzetet a 4. percben. A 9. percben megszerezte a vezetést a Honvéd, Kemenes Szabolcs kirúgása után Nalepa elvétette a labdát, Youla csapott le rá, és 14 méterről, kapásból kapufás gólt lőtt (0-1). A Fradinak nem ment a játék, ezért Thomas Doll szerkezetet váltott, és ez csakhamar meghozta az eredményét, a 35. percben Lamah harcos labdaszerzése után Hajnal került helyzetbe, és 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 39. percben már a Fradi vezetett, egy jobb oldali beadás után Böde Dániel fejelte le a labdát, Varga Roland megelőzte hezitáló védőjét, és közelről a hálóba passzolt (2-1). A folytatásban is a Fradi dominált, többet birtokolta a labdát, a Honvéd kidolgozott akciókig nem jutott, inkább a gyors ellentámadásokban bízhatott. Ezekből komolyabb lehetőségeket azonban nem tudott kialakítani, a Fradi magabiztosan megőrizte az egygólos előnyt, és megnyerte a találkozót.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS