Hátrányból nyert biztosan az Újpest

2009. augusztus. 30., 18:05   |    

Hátrányból nyert biztosan az Újpest

Vasárnapra két mérkőzés maradt a Soproni Liga 6. fordulójából. Az Újpest a Haladást fogadta, s bár a zöld-fehérek az első félidőben vezetést szereztek, a meccs finisében a hazaiak három gólt is lőttek és megnyerték a meccset. A Győr is kétgólos sikert aratott hazai pályán, a zöld-fehérek a Budapest Honvéd ellen nyertek 2-0-ra.

Eredményesen hajráztak a házigazdák

Újpest FC - Szombathelyi Haladás 3-1 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Rajos a 28. illetve Kabát a 73., Foxi a 81., Sándor a 89. percben
Kiállítva: Sándor a 90. percben

Az első tíz perc újpesti fölénye után egyre veszélyesebbé vált a Haladás és a 28. percben meg is szerezte a vezetést, Oross Márton sarkalt Rajos Gábor elé, aki 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A vendégeknek sokáig sikerült megőrizniük előnyüket, a 73. percben azonban Tóth Norbert indítása után Kabát Péter 13 méterről a háló jobb oldalába helyezett (1-1). A 81. percben aztán már a lila-fehéreknél volt az előny, Kethevoama Foxi lépett ki a védők közül, s nyolc méterről kilőtte a kapu bal oldalát (2-1). A Haladás próbált egyenlíteni, de gólt ismét az Újpest szerzett, a 89. percben Simek Péter jobb oldali beadása után Sándor György hét méterről a léc alá fejelt (3-1). A középpályás a gól után elrúgta a labdát, amiért megkapta második sárga lapját, azaz a lilák emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.


Az első félidőben eldőlt a meccs

Győri ETO - Budapest Honvéd 2-0 (2-0)
Vezette: Bede Ferenc (Farkas Balázs, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Kink a 18., Dordevic a 27. percben

A mérkőzés első igazi eseménye mindjárt egy gól volt: a 18. percben Dudás Ádám jobb oldali beadása után Tarmo Kink 14 méterről a léc alá lőtt (1-0). A zöld-fehérek a 27. percben megszerezték második góljukat is, ekkor Józsi György jobb oldali szöglete után Vladimir Dordevic fejelt öt méterről a háló jobb oldalába (2-0). Ezután aktívabbá vált a Honvéd, a kispestiek komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem jártak sikerrel, a három bajnoki pontot az ETO szerezte meg.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS