Hatvanéves minden idők legjobb békéscsabai labdarúgója

2014. március. 20., 10:37   |    

Hatvanéves minden idők legjobb békéscsabai labdarúgója

Ma ünnepli a hatvanadik születésnapját Pásztor József, a Békéscsabai Előre Spartacus egykori kilencszeres válogatott középpályása.

Szabolcs-Szatmár megyében, Vencsellőn született, 1954. március 20-án. Viszonylag sokáig, húszéves koráig szülőfaluja csapatában futballozott, majd 1974-ben, a békéscsabai lila-fehérek élvonalba jutása után az ország délkeleti részébe költözött. Azonnal bekerült a Békéscsaba első csapatába, imádták a szurkolók virtuóz technikájáért, játékintelligenciájáért. Magyarországon azt követően soha nem játszott más klubban, 1987-ig 361 bajnoki találkozón 45 gólt szerzett. Legjobb eredménye a lila-fehérekkel az 1984–1985-ös idényben (ismét újoncként) elért hatodik helyezés volt. A magyar klubfutballtól játékosként való búcsúja után két éven a svájci Winterthur, majd 1990–91-ben a belga FC Torhout játékosa volt.

A válogatottban 1976. szeptember 22. és 1980. november 18. között kilenc mérkőzésen egy gólt szerzett. Visszavonulását követően edzőként dolgozik, immár ötödik alkalommal irányítja a Békéscsaba első számú klubját. Közben dirigálta a Gyulai Thermál FC-t, a Csorvást, az Orosházát, a Békési FC-t és a Jaminát is. A lila-fehérekkel 1993 és 1995 között kétszer ötödik, egyszer harmadik lett.

Az 1912-ben alapított egyesület centenáriumának tavaszán a szurkolók megválasztották az egyesület történetének legjobbjait, s legemlékezetesebb labdarúgó-mérkőzését. Pásztor József természetesen helyet kapott az All Star-csapatban (Gulyás István – Csató Sándor, Kerekes Attila, Láza János, Szenti Zoltán – Mracskó Mihály, Pásztor József, Szekeres József – Kulcsár Sándor, Németh Lajos, Szarvas János), őt választották minden idők legjobb békéscsabai játékosának, a legjobb edzőnek, s ő dirigálta a csapatot a klubtörténet legjobbnak választott mérkőzésén, a Ferencváros 1994. augusztus 20-i, 5-2-es legyőzésekor.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS