Hazai győzelmek a vasárnapi rangadókon

2013. szeptember. 22., 20:26   |    

Hazai győzelmek a vasárnapi rangadókon

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros 3-1-re legyőzte otthon az Újpestet, míg a Győri ETO a DVSC-Teva elleni meccsen tartotta otthon a három pontot.

Ferencváros - Újpest 3-1 (1-1)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Diallo a 25., Juanan (öngól) a 46., Böde a 77., ill. Tshibuabua a 4. percben

Több mint 22 ezer, javarészt ferencvárosi szurkoló előtt kezdődött a mérkőzés, őket hidegzuhanyként érte a 4. percben az újpestiek vezető találata, Simon Krisztián bal oldali beadása után Kabát Péter visszafejelte a labdát az üresen helyezkedő Bavon Tshibuabuának, aki 18 méterről védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot (0-1). Az újpestiek akár növelhették volna is előnyüket, a két gyors szélső, Simon Krisztián és Asmir Suljic rendre a védők mögé tudott kerülni, Kabát kétszer is alig tévesztett célt. A 25. percben egyenlített a Fradi, a jobbösszekötő helyén feltűnő Julian Jenner tekert középre a 16-os sarkától, Ulysse Diallo pedig 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-1). A zöld-fehérek a félidő hajrájában 20 másodpercen belül négy ziccert is elhibáztak, így döntetlennel ért véget a játékrész. A fordulás után egy perc sem kellett a hazai gólhoz, egy felívelés után Juanan próbált felszabadítani, de a fejéről az újpesti kapuba hullott a labda (2-1). A Ferencváros a folytatásban is irányította a mérkőzést, és a 77. percben eldöntötte a meccset, egy jobb oldali szöglet után Böde Dániel fejelt a kapu jobb oldalába (3-1).



$galeria_cim



Győri ETO - DVSC-Teva 3-0 (1-0)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Völgyi a 2., Kamber a 61., Varga a 91. percben

Gyorsan vezetéshez jutott az ETO, a 2. percben Rafa Wolfe jobb oldali beadása után a labda megcsúszott Mészáros Norbert fején, a túloldalon érkező Völgyi Dániel az öt és feles bal oldali sarkától kapásból a léc alá lőtt (1–0). A győriek a vezetés tudatában nyugodtan játszhattak, az sem zökkentette ki őket, hogy előbb Tarmo Kinket, majd Rudolf Gergelyt is sérülés miatt kellett lecserélni. A második félidő is a hazaiak elképzelése szerint alakult, a debreceniek nem tudtak veszélyes helyzetig jutni, míg az ETO a 61. percben megduplázta előnyét: Völgyi átadását Djordje Kamber továbbította a hálóba (2-0). A vendégek erejéből a szépítésre sem futotta, a győriek viszont egy kontra végén ismét eredményesek voltak, a bal oldali akciót a középen érkező Varga Roland fejezte be pontosan (3-0). A hazaiak magabiztosan nyertek - zsinórban harmadszor az OTP Bank Ligában.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS