Hazai győzelmek az OTP Bank Ligában

2011. július. 30., 21:00   |    

Hazai győzelmek az OTP Bank Ligában

A Kaposvár magabiztosan győzte le a Videotont az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján, míg a pécsiek megőrizték hibátlan mérlegüket. Az Újpest továbbra is pont nélkül.

Sima vereséget szenvedett a címvédő

 

Kaposvári Rákóczi - Videoton FC 2-0 (1-0)

Vezette: Németh Ádám (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

Gólszerző: Peric a 14., Peric a 69. percben

 

A bajnoki címvédő Videoton fölényes győzelemmel kezdte a szezont, a tavalyi ezüstérmes Paksot 4-0-ra verte hazai pályán. A folytatás már nem sikeredett ennyire jóra, Kaposváron esélye sem volt a győzelemre a fehérváriaknak, a Rákóczi teljesen megérdemelten győzött. A Videoton valamivel jobban kezdett, de gólt a hazaiak szereztek, a 14. percben Kulcsár Kornél szabadrúgása után Milan Peric fejelt a bal sarokba (1-0). A gól után a Rákóczi átvette az irányítást, több helyzetet dolgozott ki a címvédőnél, de a szünetig nem változott az eredmény. A 69. percben gólt hozott a kaposvári fölény, Kulcsár jobb oldali beadását követően Peric bombázott a léc alá (2-0). A Videoton a hajrában már nem tudott újítani, a Kaposvár magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.

 

 

Folytatódtak a sorozatok

 

Pécsi MFC - ZTE FC 2-1 (1-1)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Kis Zoltán)

Gólszerző: Horváth Zs. a 24., Gyánó a 80. (11-esből), ill. Kamber a 36. percben

 

 

A Pécs két győzelemmel, a ZTE két vereséggel kezdte a szezont, és az eddigi sorozatok nem szakadtak meg, az újonc harmadik meccsén is nyerni tudott. A 24. percben a házigazdák szereztek vezetést, Nagy Olivér szabadrúgását követően Horváth Zsolt fejelt 6 méterről a jobb alsó sarokba (1-0). A következő lehetőség is a pécsiek előtt adódott, de a 35. percben a ZTE egyenlített, Djordje Kamber kapott labdát a kapu előterében és 8 méterről a hálóba lőtt (1-1). A második félidőben a pécsiek szereztek egy érvénytelenített találatot, majd a 79. percben büntetőhöz jutottak, a Nenad Todorovic buktatásáért megítélt tizenegyest Gyánó Szabolcs értékesítette (2-1). A hazaiak az utolsó percekben is megtartották előnyüket, és ezzel hibátlan mérlegüket a bajnokságban.

 

 

Magabiztos Honvéd-siker a fővárosi derbin

 

Budapest Honvéd - Vasas-Híd 4-0 (2-0)

Vezette: Oláh Gábor (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Kulcsár (öngól) a 14., Németh N. a 45., Danilo a 82. (11-esből), Németh N. a 88. percben

Kiállítva: Mileusnic a 88. percben

 

 

A Honvéd szerencsés körülmények között szerzett vezetést a Vasas elleni derbin, Debreceni András lövését követően Kulcsár Dávid fejelt bele a labdába, amely a vendégek kapujában kötött ki, öngól! (1-0). A Honvéd támadásban maradt, és többször is közel állt a gólszerzéshez, a 45. percben pedig növelte is előnyét, egy szöglet után Németh Norbert lőtt a kapuba (2-0). A Vasas a folytatásban sem volt veszélyes a kapura, a Honvéd pedig nem erőltette a támadásokat, de a hajrában így is növelni tudta góljai számát. A 82. percben a Ivan Lovric lerántásáért megítélt büntetőt Danilo váltotta gólra (3-0). A 83. percben megfogyatkozott a Vasas, Dusan Mileusnic második sárgája után jutott a kiállítás sorsára. A végeredményt Németh állította be a 89. percben, Tchami beadását követően a középpályás 8 méterről szerzett gólt (4-0).

 

 

Továbbra is pont nélkül az Újpest

 

BFC Siófok - Újpest FC 2-0 (2-0)

Vezette: Berke Balázs (Takács Gábor, Kepe Arnold)

Gólszerző: Haraszti az 1., Huszák a 45. percben

 

A Siófok és az Újpest összecsapásán két pont nélkül álló alakulat igyekezett megszerezni első sikerét, ez végül a hazaiaknak sikerült. A mérkőzést az Újpest kezdte, majd néhány másodperccel később a vendégek ismét középkezdéshez készülődhettek, az 1. percben Haraszti Zsolt 25 méterről, szabadrúgásból lőtt a bal alsó sarokba (1-0). A hazaiak a folytatásban fölényben játszottak, majd a 45. percben Huszák Tamás megduplázta az előnyüket: betört az újpesti 16-oson belülre, majd 15 méterről a léc alá lőtt (2-0). A vendégek hiába cseréltek kettőt már a szünetben, támadójátékuk nem javult jelentősen, így a Siófok megőrizte előnyét, és megszerezte első bajnoki pontjait.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS