Hazai meccs vár a Merkantil Bank Liga legjobbjaira

2019. február. 16., 15:22   |    

Hazai meccs vár a Merkantil Bank Liga legjobbjaira
Fotó: ztefc.hu

A Merkantil Bank Liga első két helyezettje hazai pályán szerepel a vasárnapi, huszonnegyedik fordulóban.

KAZINCBARCIKA BSC–VÁC FC
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 14.00)

A Kazincbarcika neve mellett egy győzelem és egy vereség szerepel a tavaszi meccseket tekintve, a kilencedik helyen áll. A Vác hónapok óta nyeretlen, az első idei fordulóban elszenvedett veresége után ellenben döntetlent tudott elérni múlt vasárnap a listavezető Gyirmót ellen. Vendégként szeptember 30. után sokáig őrizte a veretlenségét, de az utolsó 2018-as és az első 2019-es meccsét is elveszítette. Viszont: nem budapesti, vagy Pest megyei csapattól augusztus óta nem szenvedett bajnoki vereséget idegenben.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Mosonmagyaróvár, MTE-1904 Sporttelep, 14.00)

A tizenkilencedik fogadja a tizennyolcadikot ezen a találkozón, semmi túlzás sincsen abban, hogy két, egyaránt nehéz helyzetben lévő csapat lép pályára. A kisalföldiek egy pontot szereztek az első két tavaszi fordulóban, pályaválasztóként kikaptak a Kaposvártól. A legutolsó két őszi mérkőzésüket megnyerték. A balmazújvárosiak értékes győzelmet arattak egy hete a Kazincbarcika ellen, most három ponttal állnak a Mosonmagyaróvár előtt. Idegenben a legutóbbi öt meccsükön nem szereztek gólt, sőt az idényben az eddigi tíz, vendégként játszott meccsükön nyeretlenek, mindössze három gólt elérve. A húsz csapat közül a legrosszabb idegenbeli mérleg az övék.

BUDAÖRS FC–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 14.00)

A Budaörs kiválóan kezdte az évet, egyike annak a három csapatnak (a másik kettő a ZTE és a Soroksár) amelyik hat pontot gyűjtött eddig 2019-ben. Három ponttal áll a harmadik helyezett Kaposvár mögött. Tatabányán szeptember 30. óta – a Csákvár elleni kisiklástól eltekintve – minden bajnoki mérkőzését megnyerte. A Tiszakécske hullámzó teljesítményt nyújtott ősszel, tavasszal egyelőre még nyeretlen. Vendégként csak háromszor kapott ki, ellenben csupán Balmazújvárosban nyert, hatszor is döntetlent játszott.

CEGLÉDI VSE–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 14.00)

A hazaiak a lehető legrosszabbul kezdték 2019-et, mindkét eddigi bajnoki mérkőzésüket elveszítették. Így visszaestek a tabellán a tizenhetedik helyre, azonos pontszámmal állnak a már kieső helyen szerénykedő Balmazújvárossal. Az évet Mosonmagyaróváron győzelemmel kezdő Kaposvár meglepetésre kikapott múlt vasárnap otthon a Budaörstől, így lépéshátrányba került a Gyirmóttal és a ZTE-vel szemben. Idegenben a legutóbbi három meccsét megnyerte, sőt a legutóbbi négyen nem kapott gólt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Zalaegerszeg, Városi Stadion, 14.00)

A kék-fehérek értékes sikert értek el a múlt héten Békéscsabán, s ezzel pontszámban befogták az éllovas Gyirmótot. Otthon szeptember 16. óta – a Vasas elleni kisiklástól eltekintve – minden bajnoki találkozójukat megnyerték. A Nyíregyháza az előző fordulóban a Cegléd legyőzésével javított mérlegén. Az első tavaszi fordulóban kikapott Tatabányán a Budaörstől, de az utolsó két idegenbeli meccsét megnyerte az őszi szezonban. December elején nyert a listavezető Gyirmót otthonában is. 

BSS MONOR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Óbuda, III. kerületi TVE utánpótlásközpont, 14.00)

A Monor egy döntetlennel kezdte a tavaszi idényt, majd vereséget szenvedett, továbbra is az utolsó helyen áll, tíz pontnyira a bennmaradástól. A Csákvár elleni hazai döntetlen megtört egy rossz sorozatot, előtte négy hazai meccsét is elveszítette a csapat. A Békéscsaba a múlt héten rangadót veszített otthon a ZTE-vel szemben. Február 3-án a lila-fehérek nyertek idegenben a Cegléd ellen, de ősszel csupán egyszer, Csákváron nyertek vendégként.

VASAS FC–WKW ETO FC GYŐR
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 14.00)

A Vasas a hatodik helyen áll, hátránya tizenegy pont a második helyezett ZTE-vel szemben. A tavaszt vereséggel kezdte, majd a legutóbbi fordulóban javított, győzött. Pályaválasztóként július vége óta mindössze az utolsó két őszi mérkőzését tudta megnyerni. Az ETO hat ponttal áll a piros-kékek mögött, tavasszal eddig hasonló mérleget (egy győzelem, egy vereség) produkált. Idegenben a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését kivétel nélkül elveszítette.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Siófok, Városi Stadion, 14.00)

A Siófoknak továbbra is minden pontra szüksége van, csupán egyetlen ponttal előzi meg a már kiesőhelyen álló Balmazújvárost. Idén még nem játszott otthon a Merkantil Bank Ligában, az utolsó őszi hazai mérkőzésén a sereghajtó Monort 1-0-ra legyőzve lezárta öt mérkőzésből álló hazai nyeretlenségi sorozatát. A Csákvár az első két tavaszi fordulóban öt pontot veszített, de így sem áll rosszul, nyolcadik. Vendégként idén eddig egyszer játszott, csak egy pontot gyűjtött a Monor vendégeként Óbudán.

SOROKSÁR SC–BUDAFOK MTE
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 14.00)

A Soroksár kitűnő rajtot vett, megnyerte mind  két eddigi tavaszi mérkőzését. Így a hetedik helyre jött fel a tabellán. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét (egyet tavaly, egyet idén) 7–0-s össz-gólkülönbséggel nyerte meg. A Budafok feljött a tizenötödik helyre, miután az előző fordulóban megverte a közvetlen riválisának számító Siófokot. Idegenben ellenben a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből hetet elveszített, csak Balmazújvárosban tudott pontot szerezni, sőt győzni.

GYIRMÓT FC GYŐR–DOROGI FC
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 18.00)

A listavezető a legutóbbi fordulóban csak döntetlent játszott, így elfogyott pontelőnye a ZTE-vel szemben. Hazai pályán idén legyőzte a Balmazújvárost, de az utolsó két őszi mérkőzését, meglepetésre, egyaránt 1–0-ra elveszítette a Nyíregyháza és a Kaposvár ellen. A Dorog az első két tavaszi fordulóban három pontot szerzett, győzelemmel rajtolt, majd kikapott. Idén először játszik majd vendégként a Merkantil Bank Ligában, vendégként augusztus vége óta nyeretlen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS