Hazai pályán kapott ki a listavezető

2008. november. 08., 21:18   |    

Hazai pályán kapott ki a listavezető

A Soproni Liga 14. fordulójában az élcsapatok nem jártak szerencsével, egyik gárda sem tudott győzni.

Nyolc hónap után kapott ki otthon a DVSC

DVSC-TEVA - DVTK 1-2 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (Vámos Tibor, Tóth István)
Gólszerző: Rudolf a 32., illetve Takács (11-esből) a 64., Tóth M. a 70. percben

A Debrecen utoljára nyolc hónappal ezelőtt kapott ki bajnokin a saját pályáján, ezért a hazaiak számítottak a mérkőzés esélyesének. A hajdúságiak ennek megfelelően óriási mezőnyfölényben futballozták végig az első félidőt, és a 32. percben a vezetést is megszerezték: Rudolf Gergely kapott labdát a diósgyőri 16-os előterében, majd baloldalról, jobbal a bal sarokba helyezett (1-0). A második félidőt is a DVSC-TEVA kezdte jobban, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, és ez a 64. percben megbosszulta magát: Bernáth Csaba 16-oson belül elkövetett szabálytalanságáért a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégeknek, Takács Péter pedig értékesítette a büntetőt (1-1). A 70. percben már a Diósgyőrnél volt az előny, Gohér Gergő jobbról, szabadrúgásból lőtte a kapu elé a labdát, Tóth Mihály pedig nyolc méterről, estében a kapuba helyezett (1-2). A hazaiak ugyan nagy erőkkel támadtak a hajrában, de nem tudták elkerülni a vereséget, így nyolc hónap után először kaptak ki hazai pályán.


Hiába támadott az MTK

Kecskeméti TE-Ereco - MTK Budapest 0-0
Vezette: Veizer Roland (Szpisják Zsolt, Albert István)
Kiállítva: Cukic a 68. percben

Az első félidő alacsony iramban kezdődött, a bajnoki címvédő valamivel aktívabb volt az újoncnál, de nagyobb helyzetekben nem mutatkozott meg a fölénye. A hazaiak inkább távolról próbálkoztak, de gólt a szünetig ők sem tudtak elérni. Fordulás után nőtt az MTK fölénye, ám a vendégek fiatal támadói minden lehetőségüket elpuskázták - pedig az utolsó bő húsz percet Vladan Cukic kiállítása miatt emberelőnyben játszották végig. A találkozót így hát gól nélkül, egy-egy megszerzett ponttal zárták a csapatok.


Nagy verést kapott a Vasas

Gabona Trans-Kaposvár - Vasas 4-0 (2-0)
Vezette: Vad II István (Butkai Zsolt, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Grúz a 13., Nikolic a 45., Nikolic a 67., Reszli a 90. percben

Már a mérkőzés elejétől a Kaposvár irányította a játékot, és a 13. percben meg is szerezte a vezetést: Nemanja Obric szabadrúgása után Grúz Tamás nyolc méterről fejelt a jobb sarokba (1-0). A folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben, és támadásaik még a szünet előtt eredményre vezettek, a 45. percben Bojan Bozovic és Nemanja Nikolic kényszerítője után utóbbi kilenc méterről helyezett a bal sarokba (2-0). A második játékrészt is jól kezdte a Kaposvár, s a 67. percben tovább növelte előnyét: Obric bal oldali szöglete után a labda átszállt mindenki fölött, Nikolichoz pattant, aki éles szögből a kapu jobb oldalába lőtt (3-0). A végeredmény a 90. percben alakult ki, ekkor egy bal oldali szöglet után Reszli Gábor elé került a labda, aki 17 méterről lőtte ki a jobb sarkot (4-0).


Gyorsan eldőlt a meccs

Szombathelyi Haladás - Paksi FC 0-1 (0-1)
Vezette: Sulyok Gergely (ifj. Tóth Vencel, Kepe Arnold)
Gólszerző: Tököli a 4. percben

A hazai pályán még veretlen Haladást alaposan meglepte a Paks, a 4. percben Tököli Attila csapott le egy szabad labdára a hazai tizenhatos vonalánál, majd 15 méterről, ballal levette, s a kapuba lőtt (0-1). A gól után a Haladás mezőnyfölényt harcolt ki, de a szervezetten védekező paksiak állták a sarat, sőt, Tököli révén többször is veszélyeztették a zöld-fehérek kapuját. A második félidőben Csertői Aurél próbált cserékkel frissíteni, de hiába birtokolta a labdát a szombathelyi együttes, gólt nem sikerült elérnie, így a Haladás elszenvedte első hazai vereségét a szezonban.


Színvonalas döntetlen


Nyíregyháza Spartacus FC - FC Fehérvár 1-1 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Ortó Gyula, Fehér Gyula)
Gólszerző: Bárányos a 17. illetve Koller a 63. percben

A Nyíregyháza nem akarta a végére hagyni a döntést, és már az első percekben nekiesett ellenfelének, majd az első negyedóra végén megszerezte a vezetést. A gólhoz szerencse is kellett: Bárányos Zsolt balról elvégzett szabadrúgása után Sifter Tamásról a fehérvári kapuba került a labda (1-0). A félidő második felében a Fehérvár volt aktívabb, ám a mezőnyfölény nagyobb helyzetekben nem mutatkozott meg. Fordulás után is támadtak a vendégek, és a 63. percben a erőfeszítéseiknek meg is lett az eredménye, Nagy Dániel ívelt a balösszekötő helyéről a kapu elé, az előre húzódó Koller Ákos pedig hat méterről a léc alá fejelt (1-1). A lefújásig nem változott az állás, az első félóra után feljavuló fehérváriak jó iramú mérkőzésen megérdemelten szereztek pontot.


Nyeretlenül zárta otthon az őszt a REAC

REAC - Budapest Honvéd 2-5 (1-2)
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Huszár Balázs)
Gólszerző: Dancs a 28., Lisztes a 77., illetve Hercegfalvi (11-esből) a 15., Diego a 41., Genito az 57., Hercegfalvi a 75., Stojakovic a 82. percben

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és a játék képének megfelelően a 15. percben megszerezték a vezetést is, a Kapcsos Vince kezezéséért megítélt büntetőt Hercegfalvi Zoltán értékesítette (0-1). A 28. percben első nagyobb helyzetéből egyenlített a REAC: Kőhalmi András beadása után Nyerges Krisztián a lécre lőtte a labdát, a kipattanót azonban Dancs Roland közelről a kapuba passzolta (1-1). Még a szünet előtt visszaszerezték a vezetést a vendégek: Diego lépett ki a lesre játszó védők között, elhúzta a labdát a kifutó Esterházy Mátyás mellett, majd az üres kapuba gurított (1-2). Az 57. percben már kétgólos volt a vendégek előnye, Genito 16 méterről lőtte ki a bal felső sarkot (1-3). A 75. percben megszületett a negyedik vendéggól, Moreira indítása után Hercegfalvi 15 méterről csavart a bal felső sarokba (1-4). Két perccel később a hazaiak is látványos gólt szereztek, Lisztes Krisztián 18 méterről bombázott a bal felső sarokba (2-4). A végeredményt azonban egy kispesti játékos állította be: Hercegfalvi beadását követően a csereként beállt Nenad Stojakovic passzolt a hálóba (2-5). A REAC utolsó meccsét játszotta otthon az őszi szezonban, és hazai győzelem nélkül zárta az évet.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS