Hazai pályán veszített a Győr

2008. november. 01., 21:22   |    

Hazai pályán veszített a Győr

A Soproni Liga 13. fordulójában a Nyíregyháza jól gazdálkodott helyzeteivel és Győrben győzte le az ETO-t.

Hiába támadott az ETO

Győri ETO - Nyíregyházi Spartacus FC 0-1 (0-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Huszár Balázs)
Gólszerző: Stojkov a 60. percben

Az esélyesebb győriek kezdték jobban a mérkőzést, de mezőnyfölényük csak helyzetekben mutatkozott meg, gólokban nem. A fordulás után is az ETO támadott, de gólt a nyíregyháziak szereztek: a 60. percben Zoran Supic hibáját követően Sindou Dosso szerzett labdát a hazai kapu közelében, beadása után Aco Stojkov 5 méterről fejelt a hálóba (0-1). A folytatásban kizárólag a Győr veszélyeztetett, de kapufánál tovább nem jutottak a házigazdák, s miután a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a vendég nyírségiek mindhárom pontot megszerezték.


Divic: két gól, két gólpassz

Vasas - FC Fehérvár 4-1 (2-1)
Vezette: Solymosi Péter (Ring György, Takács Gábor)
Gólszerző: Divic a 30. B. Tóth a 45., Divic a 67., Németh N. a 87. illetve Pavlicic a 40. percben

A mérkőzés első félórája helyzetek nélkül telt el, egyik csapat sem tudott ellenfele fölé kerekedni. A 30. percben aztán vezetést szerzett a Vasas: B. Tóth Balázs jobb oldali beadása után Petar Divic lőtt kapásból a jobb sarokba (1-0). A gól után aktívabb lett a Fehérvár, és a 40. percben megszületett az egyenlítő gól, Mohl Dávid centerezett balról, Milan Pavlicic pedig jól helyezkedett és 7 méterről a bal sarokba helyezett (1-1). A szünet előtt visszavette a vezetést az angyalföldi gárda, Divic indításával B. Tóth tört kapura, elhúzta a labdát Sebők Zsolt mellett, majd az üres kapuba gurított (2-1). A 67. percben két gólra növelte előnyét a Vasas: a vendég védők bizonytalansága után Divic vette át a labdát egy hosszú előreívelést követően, majd 9 méterről a hálóba lőtt (3-1). Második gólja után Divic második gólpasszát is 'elkövette' a 87. percben, a támadó Németh Norbertet hozta helyzetbe, aki 16 méterről a bal sarokba lőtt (4-1), kialakítva a mérkőzés végeredményét.


Továbbra sem megy a REAC-nak

Gabona Trans-Kaposvár - REAC 4-1 (2-0)
Vezette: Arany Tamás (Farkas Balázs, Iványi István)
Gólszerző: Bozovic a 15., Zahorecz a 43., Nikolic a 46., Bogdán a 88. illetve Torma a 62. percben

Az első percek után fölénybe került a hazai együttes, amely negyedóra elteltével megszerezte a vezetést is, Nemanja Obric szöglete után Grúz Tamás fejelt az üresen érkező Bojan Bozovic elé, aki közelről a hálóba fejelt (1-0). A folytatásban is támadásban maradt a Kaposvár, és a 43. percben tovább növelte előnyét: ismét Obric szöglete után alakult ki helyzet a hazaiak előtt, az előrehúzódó Zahorecz Krisztián 5 méterről csúsztatott a kapuba (2-0). Fordulás után gyorsan növelte előnyét a hazai csapat, Grúz hosszú indítása után Nemanja Nikolic lépett ki a védők közül, majd 7 méterről Esterházy Mátyás lábai között a kapuba lőtt (3-0). A REAC a 62. percben szépíteni tudott, Torma Gábor 20 méterről, szabadrúgásból bombázott a léc alá (3-1). A mérkőzés utolsó gólját azonban a hazaiak szerezték, Graszl Károly pontos beadása után Bogdán Gábor fejelt 8 méterről a bal sarokba (4-1).


A hajrában mentett pontot a Kecskemét

Budapest Honvéd - Kecskeméti TE-Ereco 2-2 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt (nagy Imre Attila, Viszokai László)
Gólszerző: Diego a 48., Hercegfalvi a 60. illetve Csordás a 32., Csordás a 92. percben

A mérkőzés iramára az első percekben sem lehetett panasz, helyzetek azonban sokáig nem adódtak a kapuk előtt. A 32. percben a vendégek megszerezték a vezetést, Francis Litsingi tette le a labdát a 16-os vonalánál helyezkedő Csordás Csabának, aki jól látta meg, hogy Rabóczki Balázs kinn áll kapujából, és a kapus fölött a hálóba emelt (0-1). A második félidő 3. percében egyenlített a Honvéd, Dobos Attila jobb oldali beadása után az érkező Rigonato Rodrigues Diego 5 méterről lőtt a léc alá a labdát (1-1). A 60. percben már a hazaiak vezettek, Hercegfalvi Zoltán lépett ki a védők közül, majd 14 méterről a kifutó Romeo Mitrovic fölött a kapu közepébe emelt (2-1). Sokáig úgy tűnt, a kispestiek otthon tartják a három pontot, de a 92. percben kicsikarta az egyenlítést a Kecskemét: Menyhárt Attila beadását követően Csordáshoz került a labda, aki kapura fordult, majd ballal a jobb alsó sarokba helyezett (2-2).


Két perc alatt fordított a Paks

Paksi FC - BFC Siófok 2-1 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Kispál Róbert, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Kiss az 54., Böde az 56. illetve Kanta a 36. percben

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, ezt követően azonban a hazai együttes akarata érvényesült, ám hiába követték egymást a paksi lehetőségek, ezekből nem született gól. A szórványos siófoki támadások egyike azonban eredményt hozott, a 36. percben szabadrúgáshoz jutott a Balaton-parti gárda, Kanta Szabolcs a tizenhatos jobb sarkától a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A második félidő elején két perc alatt fordított a Paks: az 54. percben Hanák Viktor beadását követően Kiss Tamás lőtt közelről a hálóba (1-1), majd nem sokkal a középkezdés után ismét Hanák adott gólpasszt, ezúttal Böde Dániel talált 17 méterről a vendégek kapujába (2-1). Újabb találat a lefújásig nem született, a mérkőzésen többet támadó paksiak sikere megérdemelt.


Egy gól döntött

DVTK - Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Berettyán Péter)
Gólszerző: Kamber a 25. percben
Kiállítva: Kuttor a 82. percben

Az első percektől nagy iramú mérkőzést láthattak a nézők, de helyzetekben nem bővelkedett a találkozó. A hazaiak első jelentősebb megmozdulásuk végén betaláltak a kapuba: a 25. percben Euloge Ahodikpe passzolt Takács Péterhez, aki jobb oldalról, a kapu elé ívelt, a berobbanó Djordje Kamber pedig 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A második félidőben a Haladás többet támadott, de a hazai kontrák nagyobb veszélyt hordoztak magukban, mint a szombathelyi akciók. A hajrában Kuttor Attila kiállításával emberhátrányba kerültek a vendégek, akik már nem tudtak egyenlíteni, így vesztesen hagyták el a pályát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS