Hazai sikerek az első fordulóban

2008. július. 26., 23:22   |    

Hazai sikerek az első fordulóban

A Soproni Liga 1. fordulójában a hazai csapatok domináltak: a szombathelyiek legyőzték a tavalyi bronzérmes Győrt, s a Debrecen a Siófok és az Újpest is begyűjtötte a három pontot.

Rudolf megfordította az eredményt

DVSC-TEVA - ZTE FC 2-1 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Medovarszki János)
Gólszerző: Rudolf (11-esből) a 38., Rudolf a 66. illetve Waltner (11-esből) a 21. percben

A Debrecen nagy lendülettel kezdett, a hazaiak többet támadtak, ám helyzeteiket ki is hagyták, míg a zalaiak szinte első akciójuk végén gólt szereztek. A 21. percben Kiss Zoltán buktatta a 16-oson belül Roguy Meyét, a megítélt büntetőt pedig az előző szezon gólkirálya, Waltner Róbert értékesítette (0-1). A félidő finisében ugyancsak tizenegyesből egyenlített a Debrecen, Milutin Trnavac szabálytalankodott Rudolf Gergellyel szemben, aki a bűntetőből a kapu bal oldalába helyezett (1-1). A továbbra is lelkesen futballozó vendéglátók a 66. percben a maguk javára fordították az állást, Dombi Tibor jobb oldali beadása után Rudolf az ötösről a hálóba passzolt (2-1). A meccs végén nagy rohamokat vezetett a ZTE, de a Loki megőrizte a vezetést és megszerezte a három pontot.


Győzelemmel kezdett az újonc

Szombathelyi Haladás - Győri ETO FC 2-1 (2-0)
Vezette: Bede Ferenc (Farkas Balázs, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Tóth a 42., Kuttor a 45, illetve Bicak a 50. percben

Az újonc hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, aktívabbak voltak a tavalyi bajnokság bronzérmesénél, és még az első félidőben kétgólos vezetéshez jutottak: a 42. percben egy szabadrúgás után Tóth Péter fejelt 8 méterről a hálóba (1-0),majd a 45. percben egy szöglet után Kuttor Attila vette be fejjel a vendégek kapuját (2-0). Fordulás után gyorsan szépített az ETO, Bank beadására Mario Baicak érkezett jó ütemben és közelről a hálóba fejelt (2-1). A folytatásban élvezetes, izgalmas maradt a találkozó, mindkét gárda előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám újabb találat már nem esett, és így a szombathelyiek győzelemmel debütáltak az élvonalban.


Megérdemelt újpesti siker

Újpest FC - Nyíregyházi Spartacus FC 1-0 (1-0)
Vezette: Szabó Sándor (Ring György, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Kabát a 40. percben
Kiállítva: Lazareanu a 66. percben

Az újpestiek végig irányították a mérkőzést, az első félidő első felében azonban nem tudták érvényesíteni mezőnyfölényüket. A 40. percben megtört a jég, a lila-fehérek új igazolása, Kabát Péter 24 méterről, szabadrúgásból vette be a nyírségiek kapuját (1-0). A vendégek a fordulás után sem tudtak újítani, sőt, a 66. percben emberhátrányba is kerültek, Filip Lazareanu kapott piros lapot. Bár az Újpest támadásban maradt, nem tudta kihasználni az emberelőnyből adódott lehetőséget. Az egygólos vezetés azonban kitartott a lefújásig, Szentes Lázár együttese megérdemelt győzelemmel kezdte a bajnokságot.


Sütő gólja döntött

BFC Siófok - FC Fehérvár 1-0 (1-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Sütő a 17. percben

A Siófok és a Fehérvár összecsapásán már a 17. percben kialakult a végeredmény, ekkor Kanta Szabolcs bal oldali beadását követően Sütő László fejelt a bal felső sarokba. A hazaiak vezető találata után a Fehérvár vált kezdeményezővé, ám Disztl László együttese hiába támadott és alakított ki helyzeteket, nem tudta bevenni a hazaiak hálóját. Fordulás után sem változott a játék képe, a Siófok tartotta előnyét, a Fehérvár rohamozott, akcióiban azonban nem volt átütőerő. A lefújásig újabb gól már nem esett, a Balaton-partiak győzelemmel kezdték a szezont.


Két perc alatt döntöttek a csapatok

REAC - DVTK 1-1 (1-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lemon Oszkár, Tóth István)
Gólszerző: Cseri a 27., ill. Tóth M. a 29. percben

Egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, az első félórában mindkét gárda egyszer talált a kapuba: a 27. percben Balaskó Iván adott be pontosan, s az érkező Cseri Gergő megszerezte a hazaiaknak a vezetést (1-0). A miskolciak válaszára nem sokat kellett várni, a 29. percben Tóth Mihály távoli lövését követően a labda a kapufáról vágódott a hálóba (1-1). A második játékrészben mindkét gárda támadó szellemben próbált futballozni, ám egyik csapat sem vállalt kockázatot, így újabb gól már nem esett, az együttesek tehát megosztoztak a pontokon.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS