Hazaköltözik a Vác

2018. november. 03., 12:17   |    

Hazaköltözik a Vác

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 15. fordulóját. A listavezető Gyirmót a Siófokot fogadja, a második helyen álló ZTE a Budaörs vendége lesz Tatabányán.

VÁC FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vác, 13.30)
A váci futball ünnepe lesz ez a mérkőzés, miután a csapat, két év után, hazaköltözik. Játszott korábban Dunaújvárosban, Óbudán és Újpesten is pályaválasztóként – de immár újra a Ligeti Stadionban fogadhatja ellenfeleit, elsőként a Békéscsabát. A Vác a legutóbbi három fordulóban kivétel nélkül minden meccsén döntetlent játszott, ezzel a tizenharmadik helyen áll a bajnokságban. A Békéscsaba egy hete megtörte három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát, s a harmadik helyről várja a fordulót. A lila-fehérek a legutóbbi két idegenbeli bajnokijukat elveszítették.
 
DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Tiszakécske, 13.30)
Mind a két újonc jól szerepel, a Tiszakécske az első két fordulóban nem szerzett pontot, de azóta csak egyszer, még két hónapja kapott ki. Egyetlen csapat sem játszott nála többször döntetlent a mezőnyből. Hazai pályán a legutóbbi két meccsét megnyerte. A Kaposvár is vereséggel kezdett még júliusban, de azóta veretlen. Szintén gyakori „ikszelő”, de a legutóbbi két meccsét megnyerte. Vendégként még veretlen, a legutóbbi három találkozóján egy pontot szerzett.
 
BUDAÖRS FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Tatabánya, 13.30)
A budaörsiek a legutóbbi fordulóban, két győzelem után, kikaptak, így a hetedik helyen állnak. Tatabányán hatból kétszer nyertek a mostani bajnoki idényben. Javulnak, a két győzelem a legutóbbi három hazai meccsükön született. A ZTE a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett, s ezzel feljutó helyen áll. Idegenben május 13. óta nem kapott ki, tehát a Merkantil Bank Liga 2018-as őszi idényében még veretlen. A legutóbbi három, vendégként játszott találkozójából kettőn döntetlent ért el.
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BSS MONOR
(Mosonmagyaróvár, 13.30)
Az utolsó két helyezett találkozik egymással. A két csapat közül a kisalföldiek állnak valamivel jobban, egy ponttal többet szereztek riválisuknál. Ennek ellenére a legutóbbi hét tétmérkőzésüket elveszítették. Hazai pályán a bajnokságban szeptember közepe óta nem szereztek pontot, a legutóbbi két meccsüket rúgott gól nélkül elveszítették. A Monor a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, vendégként egyetlen pontot szerzett. Két hete három gólt lőtt vendégként a listavezető Gyirmótnak – de hetet kapott.
 
KAZINCBARCIKA BSC–VASAS FC
(Putnok, 13.30)
A Vasas a Várady Béláról elnevezett sportközpontban vív bajnoki mérkőzést… A piros-kékek az utóbbi hetekben nagyon visszaestek, híveik számára nagy csalódás, hogy a csapat csak a tizedik helyen áll a tabellán. A legutóbbi két fordulóban nem szereztek pontot a piros-kékek, augusztus 12. óta mindössze egy bajnoki mérkőzést nyertek. A Kazincbarcika megtáltosodott az edzőváltás óta, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett, s ezzel (a ZTE-vel együtt, a két csapat éppen egymással játszott döntetlent) e szakasz legjobbja. Pályaválasztóként ugyanakkor mindössze egy mérkőzését tudta megnyerni eddig a szezonban.
 
SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Soroksár, 13.30)
A Soroksár a legutóbbi három fordulóban, kilábalva a kisebb hullámvölgyből, újra közelebb lépett az élmezőnyhöz, az ötödik helyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte. Egyike a Merkantil Bank Ligában szereplő csapatok közül azoknak, amelyek nagyon ritkán játszanak döntetlent. A Csákvár hasonlóan teljesített a legutóbbi három fordulóban, s ezzel mindössze egyetlen ponttal áll Lipcsei Péter csapata mögött. Amennyiben nyerni tudna a Szamosi Mihály Sporttelepen, meg is előzné vetélytársát. Idegenben legutóbb, éppen egy hónapja, kikapott Tiszakécskén, de előtte veretlen volt az idényben.
 
DOROGI FC–WKW ETO FC GYŐR
(Dorog, 13.30)
A Dorog jó kezdés után visszaesett, a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt, a 12. helyen áll a tabellán. Pályaválasztóként szeptember 2. óta veretlen, de a legutóbbi két meccse csak döntetlenre végződött. Az ETO négy ponttal és négy hellyel áll a dorogiak előtt, a legutóbbi hetekben nem talált legyőzőre. Vendégként augusztus 19. óta csak egyszer, de a legutóbbi meccsén győzött: 1-0-ra nyerni tudott Balmazújvárosban.
 
BUDAFOKI MTE–CEGLÉDI VSE
(Budafok, 13.30)
A BMTE nem szerzett pontot a legutóbbi három meccsén, így visszaesett a tizennyolcadik helyre. Pályaválasztóként ugyanakkor a Budaörs elleni vereség előtt három meccsén hét pontot gyűjtött. A CVSE egyetlen ponttal és két hellyel áll a vendéglátója előtt, az utóbbi hetekben javított helyzetén. Két mérkőzését is megnyerte. Másfél hete elhozta a három pontot Mosonmagyaróvárról, ez volt az első idegenbeli sikere az idényben.
 
GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Gyirmót, 17.00)
A Gyirmót vezeti a tabellát, a legtöbb győzelmet aratta eddig, a legkevesebb gólt kapta, s mivel még nem játszott döntetlent, belefér, hogy a riválisokhoz képest viszonylag sok (4) vesztes meccse legyen. Pályaválasztóként a Soroksár elleni vereséget leszámítva, minden eddigi mérkőzését magabiztosan megnyerte eddig a bajnoki idényben. Legutóbb három gólt kapott a Monortól – de hetet lőtt cserébe. A Siófok lett októberben a döntetlenkirály, szeptember 30-val kezdődően ötből öt bajnokin szerzett egy pontot. Az öt mérkőzésből négy gól nélkül ért véget.
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Balmazújváros, 18.00)
A Balmazújváros a tizennegyedik, a Nyíregyháza a tizenötödik a bajnoki tabellán, mindkettő többre számított. A tavasszal még az élvonalban szerepelt, azóta alapos átalakuláson átesett hajdúsági gárda a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. A Szpari az edzőváltás után két meccsét is meg tudta nyerni, de azóta két meccsen csak egy pontot gyűjtött. Idegenben április elseje óta nyeretlen, a legutóbbi három alkalommal pont nélkül maradt.  


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS