Hazatér az Újpest, Kisvárdán a Ferencváros

2020. január. 31., 12:55   |    

Hazatér az Újpest, Kisvárdán a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a listavezető Ferencváros Kisvárdára látogat, a második helyen álló MOL Fehérvár a Szusza Ferenc Stadionba visszatérő Újpest vendége lesz.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Kisvárda, 17.00)
A zöld-fehérek 2017 ősze óta négyszer játszottak Kisvárdán, a két bajnokit megnyerték, a két Magyar Kupa-meccsen nyeretlenek maradtak. Ugyanakkor az is tény, hogy a története második élvonalbeli szezonját töltő észak-magyarországi gárda az OTP bank Ligában még nem szerzett gólt a Ferencváros ellen. Aligha kell hangsúlyozni: Szergej Rebrov együttese van jobb formában, a legutóbbi hét idegenbeli bajnokiján mindössze két pontot veszített. A Kisvárda, a mezőnyből egyedüliként, a legutóbbi három bajnokiján pont nélkül maradt.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17,00)
A Honvéd döntetlennel, a Mezőkövesd győzelemmel kezdte a tavaszt, egyik sem kapott gólt. Érdekes a kispestiek mérlege: négyszer játszottak eddig döntetlent a bajnoki szezonban, de ezekből háromszor a legutóbbi három fordulóban. Pályaválasztóként ősszel szeptember 14. után nem szenvedtek vereséget. A Mezőkövesdnek nagyon sokáig lenyűgöző volt az idegenbeli mérlege, ám az első négy győzelem után négy meccsen nyeretlen maradt. Igaz, vereséget csak az utolsó őszi idegenbeli meccsén, Pakson szenvedett. 2019. április 20. óta az volt az első idegenbeli mérkőzése, amelyen nem szerzett gólt.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

DIÓSGYŐRI VTK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Diósgyőr, 17.00)
A DVTK azon csapatok közé tartozik, amelyek idegenben több pontot szereztek eddig, mint otthon (12 és 10), erre rímel, hogy vendégként győzelemmel kezdte a tavaszt, mégpedig Zalaegerszegen. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén pont nélkül maradt, igaz, a MOL Fehérvárral, majd a Ferencvárossal játszott. A sereghajtó Rákóczi az utolsó őszi és az első tavaszi meccsén, összesen négy pontot gyűjtve veretlen maradt, de a legutóbbi öt idegenbeli meccsén pont nélkül maradt, sőt, a 450 perc alatt csupán egy gólt szerzett.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

PAKSI FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Paks, 17.00)
Négy csapat kezdte vereséggel a tavaszi bajnoki sorozatot az OTP Bank Ligában, közülük kettő találkozik e mérkőzésen. A Paks súlyos vereséget szenvedett a Groupama Arénában. Hazai mérlege sem túl jó, az utolsó hét őszi hazai bajnokijából csak kettőt nyert meg. A ZTE pályaválasztóként kikapott egy hete a DVTK-tól, ugyanakkor a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből csak egyet veszített el. Az őszt győzelemmel zárta Felcsúton.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Pancho Aréna, 17.00)
A Puskás Akadémia döntetlennel rajtolt Kaposváron, ennél jobb rajtra számított. Pályaválasztóként az utolsó négy őszi bajnokiján csupán egy pontot szerzett. A DVSC, az új edzővel, Vitelki Zoltánnal a kispadon, parádés rajtot vett, gól nélküli első félidő után kiütötte a Nagyerdei Stadionban az Újpestet. A rosszul sikerült őszi szezonban ellenben szeptember elejével kezdődően hat mérkőzésen csupán három pontot szerzett.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

ÚJPEST FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szusza Ferenc Stadion, 19.30)
A lila-fehérek visszatérnek a Szusza Ferenc Stadionba, a mostani idényben először fogadják valóban hazai pályán ellenfelüket. Az Illovszky Rudolf Stadionban ősszel mindössze két bajnokit nyert meg a csapat, egyet a DVSC, egyet pedig a Kisvárda ellen. Pályaválasztóként ugyanakkor legutóbb, 2018. december 8-án, még a Megyeri úton, győzni tudtak a Vidi ellen. A székesfehérváriak szerzett pontjainak száma elmarad az idény előtt jósolttól, de ennek a gyengébb hazai mérleg az oka. Vendégként 2019. május 4. óta veretlenek az OTP Bank Ligában. A két csapat ebben a hónapban, 2020 februárjában háromszor is megmérkőzik egymással, a mostani bajnoki után lesz két Magyar Kupa-találkozójuk is.

A két csapat őszi bajnokijának összefoglalója:

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS