Heike Manhart pótolhatja a szombathelyi gólfelelősöket

2013. augusztus. 12., 13:39   |    

Heike Manhart pótolhatja a szombathelyi gólfelelősöket

Női NB I-ként fejezték be, JET-SOL Ligaként kezdték meg szombaton az ország legjobb futballista lányai az élvonal pontvadászatát. Az MTK BL-kötelezettsége miatt csonka fordulóval rajtolt a szezon – izgalmakban, érdekességekben azonban így sem volt hiány.

Úgy tűnik, a Viktória Trend Optikának sikerült a „lehetetlen”, a szombathelyi csapat pótolni tudja az új idényben az Ausztriába távozott két gólfelelős, Sípos Lilla és Megyeri Boglárka eredményességét. Mitterstiller Csaba ásza az osztrák Heike Manhart, aki két góllal tette le a névjegyét a Szegedi AK elleni mérkőzésen – és az NB II legutóbbi gólkirálya, Németh Loretta még hiányzott is a Viktóriából.
A szombathelyi mérkőzésen a Viktória bő negyedóra játék után, az osztrák válogatott támadó-középpályás révén szerzett előnyt, majd még a szünet előtt Nagy Dóra és Széles Viktória is a szokottnál indiszponáltabb Földesi hálójába talált. A második félidő Manhart második góljával kezdődött, és a folytatásban is hengerelt a vendégeknél sokkal lendületesebben, de főleg eredményesebben játszó Viktória. A szegedi oldalon Baksa Katalinnak és Zimányi-Kovács Anikónak volt lehetősége, de a helyzetekből nem lett gól, és a Viktória ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

A legutóbbi bajnokság negyedik helyezettje, a Hegyvidék SE, a Budapest Honvéddal kötött „házasságnak” köszönhetően, pazar körülmények között, a Bozsik Stadionban fogadta az Újpestet. A meccs a fehér mezben játszó vendégek számára kezdődött jobban, Gyenes Adrienn a hazai védők hibáját kihasználva, már a negyedik percben gólt rúgott, sőt – miközben a másik oldalon kimaradtak a helyzetek – Nagy Barbara látványos szabadrúgással megduplázta az UTE előnyét. A fordulás után Dénes Dorka szépített, ám hiába volt a Honvédnak majd’ egy félideje az egyenlítésre, a hazaiak – Siska Odett révén – csak kapufáig jutottak. A hajrában, a mind jobban kinyíló Honvéd-védelem elleni kontrákból az Újpestnek is veszélyes helyzetei voltak: a játék összképe, a helyzetek alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna, de az Újpest tudatosabb játékával és nem utolsó sorban jobb kapusteljesítményével, rászolgált a három pontra.

Sokáig úgy tűnt, meglepetés születik Csepelen, az Astra HFC – 1. FC Femina mérkőzésen. A tavaszinál jóval szervezettebben futballozó rákospalotaiak ellen az Astra közel egy órán át helyzetig sem jutott, sőt a mérkőzés első felének legnagyobb lehetőségét a Femina hagyta ki: Csányi Diána labdáját Pincze Gabriella a gólvonalról rúgta ki. Az 57. percben azután Rácz Csilla kapus kapitális hibájából Fogl Katalin előnyhöz juttatta az Astrát, és ettől beindult a henger. A hajrában már látszott, hogy az Astra jobb csapat, Fogl újabb találata és Megyes Ágnes szép átlövése pedig azt jelentette, hogy tekintélyes különbséggel is nyerte meg nyitómeccsét.

A bajnokság, a JET-SOL Liga újdonságai közé tartozik, hogy a szurkolók – a férfi élvonalhoz, az OTP Bank Ligához hasonlóan – a forduló összes gólját láthatják. Az MLSZ és a Sport1 televízió „koprodukciójában” készülő gólösszefoglaló az MLSZ TV-n, valamint a sportcsatorna csütörtöki, Zuhanyhíradójában lesz látható.

JET-SOL Liga, Női Labdarúgó NB I, 1. forduló

Viktória-Trend Optika FC – Szegedi AK-Boszorkányok 7-0 (4-0)
Budapest Honvéd – Újpesti TE 1-2 (0-2)
Astra Hungary FC – 1. FC Femina 3-0 (0-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS