Hengerelt az ETO, otthon vesztett a Ferencváros

2012. augusztus. 25., 23:13   |    

Hengerelt az ETO, otthon vesztett a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján a győriek ötször voltak eredményesek. A Honvéd az Üllői úton győzött.

Győri ETO - KTE-Phoenix Mecano 5-1 (3-1)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (ifj. Tóth Vencel, Solymosi Péter)
Gólszerző: Varga a 8., Koltai a 31. (11-esből), Strestík a 38., Kamber a 75., Kronaveter a 80., ill. Jorginho a 64. percben

Gyorsan egymásnak estek a csapatok, rögtön az első percben egy-egy nagy helyzet maradt ki a kapuk előtt. A 8. percben Koltai Tamás jobb oldali beadására Varga Roland érkezett jó ütemben, és 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A 29. percben Varga tört kapura teljesen egyedül, ütközött Antal Botond kapussal, akit a játékvezető kiállított szabálytalanságáért. A megítélt büntetőt Koltai értékesítette (2-0). A 38. percben egy győri szöglet után Takács Ákos fejese után a labda a keresztlécről kipattant, de Marek Stretnik jó helyen volt, és az üres kapuba fejelt (3-0). A 64. percben szépítettek a vendégek, Jorginho használta ki, hogy a hazai védelem tagjai nem értették meg egymást, és 8 méterről az üres kapuba passzolt (3-1). Sokáig nem bizakodhatott a Kecskemét, a 75. percben Djordje Kamber 23 méterről vállalkozott lövésre, a labda a bal sarokban kötött ki (4-1). A kegyelemdöfés a 80. percben érkezett, Varga beadása után Rok Kronaveter 10 méterről emelt a hálóba, beállítva az 5-1-es végeredményt.


Ferencváros - Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Pánczél Krisztián)
Gólszerző: Tchami a 44., Délczeg a 93. percben

A hétközi edzőváltás után egy motivált Ferencváros futott ki a pályára, a zöld-fehérek az első félórában tábort vertek a Honvéd térfelén, helyzeteikből azonban nem született gólt. A Honvéd sem használta ki a lehetőségeit, Ivancsics Gellért még büntetőből sem tudta bevenni Jova Levente kapuját, igaz, a kispestiek így is előnybe kerültek az esetnél, Martin Kleint ugyanis kiállította a játékvezető. A 44. percben kihasználta emberelőnyét a Honvéd, a védők Tcahmiról feledkeztek el a kapu előtt, a légiós magabiztosan használta ki a ziccert (0-1). A Fradi még szünet előtt egyenlíthetett volna, de Böde Dániel kapufát fejelt. A fordulás után tíz emberrel is aktívabb volt a Ferencváros, ám a helyzeteit ugyanúgy elpuskázta, mint az első félidőben. A 93. percben a Honvéd eldöntötte a meccset, egy kontra végén Délczeg Gergely tört kapura, elhúzta a labdát Jova mellett, majd a hálóba passzolt (0-2).


DVTK–FGSZ Siófok 2–1  (0-1)
Vezette:
Berger József  (Szpisják Zsolt, Veizer Roland)
Gólszerző: Fernando 54., Bacsa 67., ill. Pál a 20. percben

A Siófok kezdte jobban a meccset, az első helyzetek a vendégek előtt adódtak, sőt, a 20. percben középkezdéshez kellett készülődniük a miskolciaknak. Ekkor Pál Szabolcs 30 méterről, szabadrúgásból csavart a bal sarokba, miközben a hazaiak még a sorfalat állítgatták (0-1). A szünet után jóval összeszedettebb lett a Diósgyőr, egyre veszélyesebb támadásokat vezetett, és az 54. percben Luque beadása után Fernando a hálóba fejelt (1-1). A 67. percben már a hazaiak vezettek, ezúttal is Luque volt az előkészítő, beívelését követően Bacsa Patrik az ötösről a kapuba fejelt (2-1). A Siófok a hajrában már nem tudott újítani, a DVTK magabiztosan őrizte meg előnyét, és zsebelte be a három pontot.

Kaposvári Rákóczi - Pécsi MFC-MATIAS 1-1 (0-1)
Vezette:
Farkas Ádám (Bozó Zoltán, Berke Balázs)
Gólszerző: Haruna a 92., ill. Wittrédi a 34. (11-esből) percben

Az első félóra nem hozott őrült iramot, a játékosok legnagyobb ellenfele a hőség volt ezen a meccsen. A 34. percben vezetéshez jutott a Pécs, a Miroslav Grumic ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Wittrédi Ádám értékesítette (0-1), Bank Istvánt a szabálytalanságért kiállította a játékvezető. Az 54. percben nyolc mezőnyjátékosra olvadt a Kaposvár, Bojan Vrucinát ütésért küldte le a pályáról Farkas Ádám. A hazaiak kettős emberhátrányban is becsülettel próbálkoztak, és a 92. percben siker koronázta elszántságukat, Dibusz Dénes öklözött ki rossz helyre egy labdát, a csereként beállt Haruna Jammeh pedig a léc alá lőtt (1-1), pontot mentve együttesének.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS