Hét hónap után nyert újra a Paks, Vidi-siker a Pancho Arénában

2014. április. 26., 21:58   |    

Hét hónap után nyert újra a Paks, Vidi-siker a Pancho Arénában

A DVSC-Teva nagy győzelemmel búcsúzott az Oláh Gábor utcai stadiontól, a Puskás Akadémia vereséggel debütált a Pancho Arénában.

Puskás Akadémia - Videoton FC 1-3 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Tischler a 63., ill. Nikolics a 20., Zé Luis a 74., Oliveira a 78. percben

A Pancho Aréna NB I-es avató meccsén végig a Videoton FC akarata érvényesült, a fehérváriak már az első félidőben is sorra alakították ki a helyzeteiket, és a 20. percben egy büntetőből a vezetést is megszerezték, a Szélesi Zoltán kezezéséért megítélt tizenegyest Nikolics Nemanja értékesítette (0-1). A folytatásban növelhette volna előnyét a Vidi, de kimaradtak a helyzetei, a Puskás Akadémia pedig a 63. percben váratlanul egyenlített, Denkovics tört be a 16-oson belülre a jobb oldalon, beadása után Tischler Patrik 5 méterről a bal sarokba gurított (1-1). Az egyenlítés után összekapta magát a Vidi, és a 74. percben visszavette a vezetést, egy bal oldali szöglet után Zé Luis fejelt a hálóba (1-2). A 78. percben eldőlt a meccs, Nildo remek kiugratásával Nikolics iramodott meg a kapu felé, majd ziccerben önzetlenül Filipe Oliveirához passzolt, aki 8 méterről az üres kapuba gurított, beállítva a végeredményt (1-3).



Haladás - Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Radó a 79. percben

Az első félidőben a Haladás némi mezőnyfölényt kiharcolt ugyan, de a kövesdiek nem engedtek területet a hazai támadóknak, és egy-két gyors támadás végén gólhelyzetig is eljutottak. A fordulás után elmaradoztak a vendéglehetőség, a Haladás pedig értékesítette egy helyzetét, Fehér Zoltán jobb oldali beadása után Radó András előzte meg védőjét, majd fejelt a rövid oldalon a kapuba (1-0), ezzel a szombathelyiek megszerezték mindhárom pontot.



MTK Budapest - Lombard Pápa 2-0 (2-0)
Vezette
: Erdős József
Gólszerző: Torghelle a 11., Torghelle a 26. percben

Már a meccs elején látszott, hogy az MTK számára sokkal fontosabb a mérkőzés, a házigazdák a 11. percben a vezetést is megszerezték, Dragan Vukmir indításával Torghelle Sándor tört kapura, majd 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A 26. percben Horváth Zsolt beadása találata meg Torghellét, a hazaiak csatára pedig kapásból, 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). A folytatásban az MTK magabiztosan őrizte előnyét, a Pápa nem jutott el helyzetekig sem, így a házigazdák három ponttal zárták a találkozót.

DVSC-Teva - KTE-Phoenix Mecano 5-0 (2-0)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Sidibe a 28., Sidibe a 37., Mihelic a 75., Kulcsár a 82., Kulcsár a 83. percben

A kecskemétiek felvállalták a bátor támadójátékot az Oláh Gábor utcai stadion búcsúmeccsén, de nem tudták felvenni a házigazdák ritmusát, a Loki néhány kihagyott helyzet után a 28. percben megszerezte a vezetést, Bódi Ádám lövése után Németh Viktorról kipattant a labda, az érkező Ibrahima Sidibe pedig közelről a hálóba továbbított (1-0). A 37. percben egy elhibázott kecskeméti szabadrúgást követően Kulcsár Tamás passzából ismét Sidibe előtt adódott lövőhelyzet, a hazaiak támadója ezúttal sem hibázott, 12 méterről, laposan lőtt a kapuba (2-0). A 75. percben Patvaros Zsolt szabálytalankodott a kecskeméti 16-os előterében Kulcsárral szemben, a játékvezető piros lapot adott a középpályásnak, a megítélt szabadrúgásból René Mihelic a jobb felső sarokba csavart (3-0). A hajrában szétesett a Kecskemét, Kulcsár a 82. percben négyre növelte a Loki-gólok számát (4-0), egy perccel későbbi pedig a 16-os vonalától emelt a hálóba, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény.



DVTK - MVM Paks 0-4 (0-3)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Szabó a 30., Bartha a 34., Simon a 38., Könyves az 57. percben

Az első félórában a diósgyőriek játszottak némi fölényben, de gólt nem szereztek, majd produkáltak egy katasztrofális 10 percet, amikor a Paks három gólt is szerzett, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A 30. percben egy jobb oldali szöglet utáni kavarodásnál nem tudtak felszabadítani a hazaiak, Szabó János pedig közelről a hálóba kotorta a labdát (0-1). A 34. percben paksi kontra végén Bartha Lászlót nem támadták, ő pedig jó 20 méterről a a kapu jobb oldalába lőtt (0-2). A 38. percben a Könyves ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Simon Attila értékesítette (0-3). A második félidőben nem tudott csodát tenni a DVTK, sőt az 57. percben a Paks meglőtte a negyedik gólját is, egy szöglet után röviden szabadítottak fel a miskolciak, Könyves Norbert pedig a lábak között a kapuba lőtt (0-4). A diósgyőriek erejéből a szépítésre sem futotta, így a Paks szeptember 13-a után nyert újra bajnoki mérkőzést, s a megszerzett három ponttal elkerült a kieső helyről a tabellán.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS