Hétfőn a szezon legjobbjait díjazzák Telkiben

2013. május. 31., 18:04   |    

Hétfőn a szezon legjobbjait díjazzák Telkiben

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn rendezi meg a RangAdó díjátadó gálát, ahol a szezon legjobbjai vehetik át az őket megillető elismeréseket.

A szezon legjobbjainak listája még nem ismert, egy díjazott azonban szinte bizonyosan megvédi tavalyi elsőségét: a debreceni Adamo Coulibaly tavaly 20 találattal lett az OTP Bank Liga gólkirálya, idén, az utolsó forduló előtt 18 találattal vezeti a góllövőlistát. Bár Böde Dániel a Ferencváros pénteki meccsén egy találatra megközelítette, beérnie nem sikerült, a góllövőlista harmadikjának, Kabát Péternek pedig legalább öt gólt kellene szereznie vasárnap Siófokon, hogy beleszólhasson az első hely sorsába.

Tavaly a bajnok DVSC-Teva tarolt a gálán, idén - a klub szerinti leosztást tekintve - jóval kiegyensúlyozottabb eredmény várható. A 2011/12-es szezon felfedezettjét illető díjat Bódi Ádám kapta meg egy évvel ezelőtt, miután megelőzte csapattársát, Korhut Mihályt és a videotonos Kovács Istvánt. A szezon legjobbjának járó díjért Adamo Coulibaly, Nikolics Nemanja és Szakály Péter versenyeztek, az elismerés a DVSC-Teva magyar válogatott középpályásáé lett. A bajnoki címet veretlenül megszerző debreceni csapat fölényét Kondás Elemére díja tette teljessé, a szakember Supka Attilát és Csertői Aurélt megelőzve vette át a Sebes Gusztáv-díjat. Tavaly a legjobb játékvezetőnek járó elismerést Bognár Tamás kapta meg.

Az idei év legjobbjainak járó díjak közül kettőt, a legszebb gólnak és a legjobb magyar játékosnak járót a szurkolók szavazatai alapján osztja ki az MLSZ. A szezon legjobb NB I-es női és férfi játékosáról, az év női és férfi felfedezettjéről, valamint az év edzőjéről az NB I-es csapatok döntöttek: minden klubtól a vezetőedzőt, a csapatkapitány, a legidősebb és a legfiatalabb játékost kérte fel az MLSZ a szavazásra, valamint a válogatottak szakmai stábjainak tagjai is leadták voksukat az általuk legjobbnak tartott labdarúgókra. A szavazást követően kialakult lista első három helyezettje vesz részt a RangAdó díjátadó gálán.

A legjobb játékvezetőről az MLSZ Játékvezető Bizottsága dönt, míg a Fair Play-díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség etikai és fair play bizottsága által összeállított fair play-rangsorban az első helyen végző klub kapja meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS