Hétfőn rendezik a futsal Szuperkupa-döntőt

2014. augusztus. 16., 10:35   |    

Hétfőn rendezik a futsal Szuperkupa-döntőt

Augusztus 18-án a bajnoki aranyérmes MVFC-Berettyóújfalu együttese a Magyar Kupa-győztes Rába ETO csapatával találkozik Dunakeszin. A mérkőzést a Sport Tv élőben közvetíti.

A tavalyi szezonban a két együttes majdnem egy tucat mérkőzést játszott egymással, hiszen a bajnoki döntőben négy mérkőzés kellett ahhoz, hogy a Berettyó elhódítsa a bajnoki címet, míg a Magyar Kupában is találkoztak a felek, ekkor a Győr diadalmaskodott. Március elején az ETO 6-1-re győzött a Berettyó ellen a Magyar Kupában, az utolsó öt percben három gólt szerezve. Ekkor még úgy tűnhetett címvédő lesz a bajnokságban is az ETO, ám a rájátszásban a hajdú-bihariak jókora meglepetést okozva háromszor is legyőzték a győrieket, ezzel megszerezték a bajnoki aranyérmet.

Harnisch Ákos, a Rába ETO játékosa elmondta, a csapat első számú célja az, hogy bajnok legyen, egy Szuperkupa-győzelem pedig megadná a kellő lendületet a csapatnak a sikeres szezonhoz.

- Most nagyobb jelentősége van a Szuperkupának, mint az elmúlt években, mivel most a bajnok elől kell megszerezni a serleget. Sok újat már nem tud mutatni egymásnak a két csapat, ezúttal is a pillanatnyi forma és a mentális állapot fog dönteni, remélem a mi javunkra. A tavalyi szezon rádöbbentett minket arra, hogy ha nem koncentrálunk maximálisan, akkor nem tudjuk megszerezni a bajnoki címet - mondta Harnisch az mlsz.hu-nak.

A Beri játékosai számára fontos a Szuperkupa, de Rábl János kiemelte: hamarosan még nagyobb célokért is harcolhat az együttes.

- A rövid távú céljaink között mindenképpen a Bajnokok Ligájában való továbbjutás az első. A bajnokságban szeretnék minél jobban szerepelni és bajnoki döntőt játszani ebben az évben is, a Szuperkupa megnyerése tovább növelhetné az önbizalmunkat, és lökést adhatna a folytatásra - mondta a tavaly az év játékosának megválasztott Rábl János.

MVFC-Berettyóújfalu-Rába ETO
2014.08.18 - Hétfő 19:00
Dunakeszi, Radnóti M. Gimnázium sportcsarnoka

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS