Hétgólos meccset nyert a Mezőkövesd, újabb idegenbeli vereség a DVTK-tól

2020. december. 13., 20:02   |    

Hétgólos meccset nyert a Mezőkövesd, újabb idegenbeli vereség a DVTK-tól
Fotó: Mezőkövesd-Zsóry Facebook

Két mérkőzést játszottak le vasárnap az OTP Bank Liga 14. fordulójából.

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 4-3 (2-1)
Gólszerzők: Karnyicki (20.), Besirovic (39.), Vutov (52.), Pillár (79.), illetve Ádám (37., 57., az elsőt 11-esből), Bognár (93.)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Karnyicki, Pillár, Neszterov - Besirovic, Berecz, Cseri (Martic, 65.), Vadnai (Vajda, 89.) - Szerderov (Vutov, 51.), Nagy D. (Jurina, 65.)
Paks: Hegedüs - Szélpál, Böde (Kulcsár, 13.), Gévay (Haraszti, a szünetben) - Osváth (Csősz, 76.), Kulcsár, Balogh (Szakály, a félidőben), Szabó - Bognár, Ádám, Sajbán (Nagy R., 68.)

Mozgalmas első félidőt produkált a két csapat. Határozottan kezdett a Mezőkövesd, 45 másodperc elteltével a kapufát találta el Nagy Dániel, majd a hatodik percben újabb nagy helyzet adódott a hazaiak előtt. A vezetést egy távoli lövéssel szerezték meg nem sokkal az után, hogy a vendégeknél a megsérült Bödét le kellett cserélni. Mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de kapura veszélyesebben futballozott a Mezőkövesd, így némiképp váratlanul jött az egyenlítés. A vendégek büntetőből voltak eredményesek, melyet Sajbán harcolt ki azzal, hogy a 16-oson belül cselezgetett és akasztották. Az összességében veszélyesebben támadó hazaiak azonban nagyon gyorsan ismét magukhoz ragadták a vezetést. A második félidő elején pedig még kedvezőbb helyzetbe kerültek, pár másodperccel beállása után Vutov élt egy nagy lehetőséggel. Nem nyugodhattak azonban meg a mezőkövesdiek, mert hamar jött a szépítés, majd a Paks nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A vendégeknél Ádám Martin két gólt szerzett, de hiányzott a támadó alakzatból a góllövőlista éllovasa, Hahn János, aki betegség miatt nem játszhatott. A hajrában ismét eredményes Mezőkövesd megérdemelten nyert, mert sok helyzetet alakított ki, és a 13 mérkőzésen szerzett tíz góljához ezen az egy mérkőzésen négyet tett hozzá. A Paks ezúttal nem volt annyira szervezett, mint a korábbi hetekben, és bár a ráadásban még szépített, pont nélkül maradt. Vasárnapi sikerükkel a hazaiak a tizedikről a nyolcadik helyre léptek előre, míg a vendégek, akik 13 kör után harmadikak voltak, hátrébb csúsztak.

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kata (91.)
MTK: Mijatovic - Ikenne-King, Varju, Ferreira, Herrera - Cseke - Gera (Barna, 93.), Kata, Dimitrov (Schön, 78.), Prosser (Biben, 95.) - Miovski
Diósgyőr: Antal - Sesztakov, Karan, Hegedűs, Memolla - Márkvárt, Max - Hasani (Korbély, 73.), Rui Pedro (Iszlai, 88.), Grozav - Ivanovski

A kezdés után nem sokkal máris az MTK irányított, de a fegyelmezett diósgyőri védelemmel szemben csupán egy-két lehetőséget tudott kialakítani, azokat is jobbára szögleteket követően. A DVTK az első félidő elején és hajrájában tudott némi zavart kelteni, attól eltekintve azonban alig vezetett támadást. A második félidő nagyobb része is meddő hazai mezőnyfölényt hozott, Miovski ziccerét azonban bravúrral hárította Antal. A diósgyőri kapus a 73. percben is főszerephez jutott, amikor Cseke büntetőjét, majd az ismétlésnél Miovski lövését is védte. A DVTK néhány kontrából jelentett némi veszélyt, míg a hajrában a cserejátékos Schön hagyott ki újabb nagy hazai helyzetet, amikor a félpályáról indulva már mindenkit kicselezett, de éles szögből csak az oldalhálót találta el. A találkozó végül a 91. percben, Kata átlövését követően dőlt el. A sereghajtó Diósgyőr a bajnokságban immár egymást követő négy fordulóban nem tudott pontot szerezni, és hatodik idegenbeli fellépésén a hatodik vereségét szenvedte el.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS