Hétgólos meccset nyert évzáróján a női A-válogatott

2016. november. 23., 15:54   |    

Hétgólos meccset nyert évzáróján a női A-válogatott

A vendégek háromszor is vezetést szereztek Telkiben a Magyarország-Szerbia női A-válogatott felkészülési mérkőzésen, de végül a magyar válogatott örülhetett győzelemnek idei utolsó összecsapásán.

Női A-válogatottunk idei utolsó mérkőzését játszotta szerdán délután, az ellenfél a szerb válogatott volt Telkiben. Hogy mindkét együttes komolyan vette a tét néküli találkozót, azt jelzi, hogy a légiósiakkal a frontvonalban álltak fel a felek, teljesen más összetételben, mint a nyári, balatonfüredi mérkőzésen (akkor 0-0-ra végeztek a csapatok).

A magyar válogatott könnyelműen kezdte a meccset, a szerbek pedig éltek a felkínált lehetőséggel, így fordulhatott elő, hogy 25 másodperccel a kezdő sípszó után máris középkezdéshez készülődhettünk: az első támadás végén Marija Radojicic lépett ki a védők között, egyedül vezette a kapura a labdát, és a kiszolgáltatott Bíró Barbara mellett a hálóba lőtt (0-1). A gól után hamar felpörgött a magyar csapat, az első félidő nagy részében a szerb térfélen zajlott a játék, a Jakabfi, Zeller, Vágó támadótrió több alkalommal is látványos megoldásokkal tudta megbontani a vendégek védelmét, de a befejezések nem voltak kellően pontosak, vagy az utolsó védő tudott blokkolni, vagy elkerülték a kaput a lövéseink. A szerbek kontrajátékra rendezkedtek be, akadt néhány ígéretes megindulásuk, de a szünetig komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A 41. percben góllá érett a magyar fölény, Jakabfi Zsanett vezette a labdát a szerb 16-os előterében, majd egy csel után 15 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott (1-1).

1123_hunsrb12|

A szünetben a szerbek hármat cseréltek, Markó Edina két helyen változtatott a csapat összetételén. A második félidőt a szerbek kezdték jobban, de tíz perc elteltével visszavette a kezdeményezést a magyar csapat. A 62. percben mégis a szerbek szereztek gólt, egy bal oldali szöglet után Marija Radojicic bólintott 5 méterről a bal alsó sarokba (1-2). A gól után nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a magyar válogatott, de a szerbeknek is voltak komoly helyzetei, amiből könnyen gól születhetett volna. A 71. percben azonban mi örülhettünk, Vágó Fanny nagyszerű labdát adott a mélységből érkező Jakabfi Zsanettnek, aki klasszishoz méltó módon fejezte be az akciót, lefutotta védőjét és a jobbösszekötő helyéről a jobb alsó sarokba helyezett (2-2). A védekezésünk a második félidőben nem volt az igazi, a mélységi labdákkal gyakran mggyűlt a bajunk, két perccel az egyenlítés után a szerbek előtt adódott hasonló ziccer, de a befejezés itt nem volt tökéletes, Bíró Barbara nagy bravúrral hárított. A 75. percben kirúgásból eladtuk a labdát, Jelena Cubrilo tört egyedül kapura, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba passzolt (2-3). A 79. percben harmadszor is kiegyenlítettünk, Jakabfi forgatta meg védőjét a jobb oldalon, az alapvonal közelében, pontosan adott középre, az érkező Rácz Zsófia pedig 2 méterről a kapu közepébe továbbított (3-3). A 83. percben Jakabfi kapufája után Demeter Réka lőhetett volna gólt, de közelről a kapu mellé helyezett, a 87. percben pedig Fenyvesi Evelin hagyott ki kihagyhatatlannal tűnő helyzetet közvetlen közelről. A 89. percben aztán sikerült megszerezni a győztes gólt, egy kapu elé ívelt labda Szuh Erika elé pattant, ő pedig közelről a léc alá bombázott, így alakult ki a 4-3-as végeredmény.

- Fejben nem tudtunk tökéletesen felkészülni a mérkőzésre, ennek tudható be, hogy mindjárt a kezdés után hátrányba kerültünk - értékelte a találkozót Markó Edina a lefújás után. - Ezt követően azonban azt játszottuk, amit szerettünk volna, domináltunk, és megvoltak a lehetőségeink is, megérdemelten egyenlítettünk még a szünet előtt. A második félidőben sokat cseréltünk, részben ennek tudható be, hogy voltak rosszabb és jobb periódusaink. Sokat hibáztunk, amit a szerbek kihasználtak, de támadásban jól teljesítettünk, és az utolsó negyedórában már biztos voltam benne, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

Magyarország-Szerbia 4-3 (1-1)
Magyarország: Bíró Barbara - Mosdóczi Evelin (Pinczi Anita, 71.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Demeter Réka, 46.), Tóth Gabriella (Papp Dóra, 71.) - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin - Szarvas Alexandra (Rácz Zsófia, 46.), Vágó Fanni (Nagy Ágnes, 80.), Zeller Dóra (Szuh Erika, 80.) - Jakabfi Zsanett


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS