Heti fejlesztések: október 29-31.

2013. október. 29., 11:03   |    

Heti fejlesztések: október 29-31.

A héten igazán nagy változások várhatóak az MLSZ Fantasy Futball Ligában. Bekerülnek a felállások, lehetőség lesz a forduló alatti cserére, fejlődött a kereskedelmi motor, s a hírlevél is.

Felállások

A 13. fordulótól kezdve lehetőség van csapatod optimalizálására: ha éppen jól hozott a cserecsatárod, de nem játszott egy védőd, ott a 3-4-3! Ha mind az öt védőd remek volt, akkor őket rakod be a végelszámoláshoz.

Hét közben ez a játékot nem nagyon érinti, hiszen ugyanúgy a 4-4-2-es hadrendben állítod össze a csapatot, posztonként 1-1 cserejátékossal, majd, amikor eljön a hétvégi zárás (péntek este 6), megnyílnak a felállások. A "csapatom" oldalon az aktuális forduló menüpont alatt tudsz változtatni, s a rendszer összállítja a kispadoddal együtt a felállást. Ezután pedig úgy cserélgeted a játékosokat, ahogy akarod.

Az MLSZ Fantasy Futball Játékában elérhető felállások a következők:

  • 4-4-2
  • 4-3-3
  • 5-3-2
  • 3-4-3
  • 3-5-2
  • 5-4-1
  • 4-5-1

Keretállítás a forduló folyamán:

Ettől a héttől kezdve a hétvége alatt folyamatosan változtathatod a 15 fős csapatodból azt, hogy ki lép pályára, hogy az elérhető keretből a lehető legmagasabb pontot tudd kihozni. Ebben segítenek a felállások ill. az is, hogy egészen az utolsó meccseredmény beérkezéséig kombinálhatsz, hogy a legtöbb pontot kaphasd.

Vasárnap estére már tudod, hogy játékosaid hogyan játszottak, átállíthatod őket egészen hétfő reggel 10-ig. (Sőt, amíg nem jönnek meg az InStat elemzések, egy kicsit tovább is, de nem feltétlen érdemes kockáztatni, s kicsúszni az időből.)

Az érvényes keret

Sokan jeleztétek, hogy nem teljesen egyértelmű, mi számít érvényes keretnek, ezért ezt pontosítjuk: A hétvégi fordulóért pontot csak abban az esetben kapsz, ha a kezdőcsapatodban legalább 11 játékos van. Az nem számít, hogy pályára léptek-e, eltiltottak-e, csak az, hogy 11 játékos legyen. Ha van 10 játékosod a kezdőben, s 3 másik a padon, akkor az nem érvényes keret. (Ellenben felállásszerkesztővel, cserével érvényessé tehető!)

Ugyanakkor a 14. fordulótól kezdve, amennyiben a 15 fős kereted nincs teljesen feltöltve, büntetést fogsz kapni: hiányzó játékosonként 15 büntetőpont lesz, azaz ha a 11 játékosoddal elértél 204 pontot, de kispadot nem neveztél, már csak 144 pontod lesz! Emellett pedig elesel attól a lehetőségtől, hogy felállás-változtatással kicsit optimalizáld a pontjaidat.

Hírlevél

Az elmúlt héten számos probléma nehezítette a hírlevél kiküldését, sajnos a használt szerverrel kapcsolatos problémák miatt nem mindenki kapta meg. Az új hírlevelet azonban reményeink szerint már mindenki megkapja, ha esetleg nem érkezne meg, jelezzétek nekünk!

Akeem Adams

Rengeteg levelet, üzenetet kaptunk, amelyben megköszönitek a lehetőséget arra, hogy Akeem Adamst, a Ferencváros játékosát leigazolhassátok, s ezzel fejezzétek ki támogatásotokat irányába! Ugyanakkor úgy érezzük, hogy eljött az ideje annak, hogy őt a játékban is elbúcsúztassuk. Számos elismert szakembert kérdeztünk meg az elmúlt hetekben, hogy melyik a jobb megoldás: továbbra is szerepeltetni őt a játékban, s így biztosítani egy lehetőséget az egészségéért aggódóknak, vagy pedig hozzuk meg a fájó döntést. A játékosok pozitív, támogató üzeneteivel ellentétben mindenki egyértelműen azt mondta, hogy nem feltétlenül jó az, ha ő az MLSZ Fantasy Futball játékban továbbra is elérhető, választható.

Jövő héten kedden, november 5-én Akeem Adamst kivesszük a játékból. Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy addig adja el a keretéből, különben egy automatizmussal nekünk kell megtenni ezt a nagyon sajnálatos lépést.

Ettől függetlenül továbbra is azt kívánjuk: Gyógyulj meg, Akeem!

Adatbázis változtatások

A mai napon az alábbi játékosok kerültek be az adatbázisba:

Perea (Budapesti Honvéd FC), Loic Nego (Újpest FC), Farkas András (Kecskeméti TE)

Két játékos posztját pedig megváltoztattuk:

Horváth Ádám (Mezőkövesd-Zsóry) posztja javításra került, mostantól kapusként szerepel.

Koller Krisztián (PMFC-Matias) mostantól csatár helyett középpályás lesz. Ha korábban megvásároltad, egészen addig, amíg nem adod el, nem fogsz változást érzékelni a keretösszeállításnál, de a pontját mostantól más számítás alapján kapja.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS