Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga

2017. május. 02., 12:33   |    

Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga

Szerdán újabb játéknap következik a Merkantil Bank Ligában, a listavezető Puskás Akadémia a jó formában lévő Nyíregyházát fogadja a 33. fordulóban.

PUSKÁS AKADÉMIA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Felcsút, Pancho Aréna, 16.00)
Pintér Attila együttese magabiztosan menetel a célja felé. A legutóbbi négy hazai mérkőzéséből az első hármat fölényesen, háromgólos különbséggel megnyerte, ám legutóbb csak 1–1-re végzett a Mosonmagyaróvárral. A legutóbbi tizenegy bajnokiján veretlen maradt. A Nyíregyházának a jelek szerint jót tett az újabb edzőváltás, a csapat a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. Soroksári győzelmével javított mérlegén, addig idén csak Siófokon nyert.

HR-RENT KOZÁSMISLENY–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Kozármisleny, 17.30)
A baranyaiak a legutóbbi hazai meccsükön a Cegléd legyőzésével kicsit fellélegezhettek, de aztán vasárnap fontos mérkőzést veszítettek el vendégként Cigándon. A legutóbbi öt fordulóban négy pontot szereztek. A balmazújvárosiak legutóbb a Cegléd ellen döntetlent játszottak idegenben, azt megelőzően vendégként háromszor is veszítettek. Nagyon nehéz a hátralévő feladatuk, az első, a második és a negyedik helyezettel is még játszaniuk kell.

BUDAÖRS–CEGLÉDI VSE
(Tatabánya, 17.30)
A budaörsiek a legutóbbi három fordulóban veretlenek maradtak, öt pontot is szereztek, de még nem megnyugtató a helyzetük. Pályaválasztóként a legutóbbi hat mérkőzésükön 13 pontot gyűjtöttek, csak a Siófoktól kaptak ki, de nem lesz könnyű dolguk sem a Cegléd, sem a folytatásban a Soroksár és a Puskás Akadémia ellen. A Cegléd április 9. óta nyeretlen, a legutóbbi négy mérkőzésén három pontot gyűjtött. A tabellán három ponttal áll a Budaörs mögött.

SOROKSÁR SC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Soroksár, 17.30)
A soroksáriak április utolsó napján ismét nyertek, méghozzá idegenben, s még életben tartják reményeiket. Március 5. óta a hazai mérkőzéseiken nagyon kevés a gól (ha egyáltalán esik legalább egy), a legutóbbi két találkozójukat 1–0-ra elveszítették a Nyíregyháza és a Mosonmagyaróvár ellen. Az akadémisták otthon döntetlent játszottak a Budaörssel, s bár továbbra is nagyon kevés gólt kapnak, az is igaz, hogy a legutóbbi három meccsükön nem is szereztek.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BFC SIÓFOK
(Kisvárda, 17.30)
Mosonmagyaróváron csak döntetlent játszott vasárnap a lendületben lévő Kisvárda, de a hazai mérlege ettől még több mint figyelemre méltó. Mind a hat eddigi 2017-es hazai bajnokiját megnyerte, méghozzá úgy, hogy csak a Szeged 2011-től kapott (egy) gólt. A Siófok vasárnap vezetett, de végül kikapott a Puskás Akadémia ellen, s ezzel lezárt egy remek győzelmi sorozatot. Vendégként a legutóbbi négy meccsén veretlen, mindössze egy gólt kapva. A legutóbbi két idegenbeli találkozóját megnyerte.

SZEOL SC–VÁC FC
(Szeged, 17.30)
A szegediek bennmaradási esélye már leginkább elméleti, a legutóbbi hat fordulóban mindössze egy pontot szereztek. Pályaválasztóként valamivel szebb képet mutatnak, a legutóbbi négy meccsükből csak kettőt veszítettek el, s csak a Soprontól kaptak két gólt. A Vác elsősorban Dunaújvárosi otthonában ér el jó eredményeket, idegenben február 19. óta nyeretlen. Azóta vendégként mindössze egy gólt szerzett, Felcsúton. Pont azon a meccsen, amelyen a legsúlyosabb vereségét elszenvedte.

CIGÁND SE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Cigánd, 17.30)
Az ilyen ki-ki meccsek kínálják a cigándiak számára az utolsó esélyt a bennmaradásra. Pályaválasztóként idén mindössze egy mérkőzést nyertek meg, de az éppen a vasárnapi, az ugyancsak közvetlen rivális Kozármisleny elleni volt. A Csákvár hosszú hetek után tudott a legutóbbi fordulóban ismét nyerni igaz, a sereghajtó SZEOL-t verte meg. December 4. óta ez volt az első hazai győzelme. Vendégként mindössze egy bajnoki pontot tudott szerezni eddig 2017-ben, Szolnokon játszott döntetlent.

SZOLNOKI MÁV FC–DOROGI FC
(Szolnok, 18.00)
A Szolnoki MÁV a nyolcadik helyen áll, noha elveszítette a legutóbbi két bajnoki találkozóját. Pályaválasztóként legutóbbi kikapott a Siófoktól, de előtte heteken át veretlen volt a Merkantil Bank Ligában. A Dorog áprilisban sokáig nagyszerűen szerepelt, de a legutóbbi két meccsét elveszítette a Budaörs ellen idegenben és a Soroksárral szemben otthon. Vendégként a Budaörs elleni tatabányai vereség előtt négy mérkőzésen tíz pontot szerzett, 7–0-s gólkülönbséggel.

SWIETELSKY SOPRONI VSE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Sopron, 18.00)
A soproniak hazai mérlege nagyon gyenge, a legutóbbi három alkalommal még gólt sem szereztek. Nem bírtak a Váccal és a Cigánddal (0-0), s kikaptak a Békéscsabától (0-2). A mosonmagyaróváriak felettébb szeszélyesek, győzelemmel kezdték 2017-et, aztán hosszú heteken át nyeretlenek maradtak. A legutóbbi öt fordulóban mindig lőttek egy gólt, ez egyszer-egyszer győzelemre és vereségre, háromszor döntetlenre volt elég. Vendégként a legutóbbi két meccsükön nyertek Soroksáron és döntetlent játszottak Felcsúton.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(BÉKÉSCSABA, 18.00)
Az edzőváltás után remekül szereplő békéscsabaiak a legutóbbi fordulóban kikaptak a Váctól. Pályaválasztóként jó az áprilisi mérlegük: három meccs, három győzelem. A ZTE nagyon rossz szériában van, a legutóbbi négy fordulóban egyetlen pontot sem szerzett. Otthon kapott ki a Puskás Akadémiától és a Swietelsky-Soproni VSE-től, vendégként pedig a Szolnoki MÁV-tól és a Kisvárdától.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS