Hétközi fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei

2022. május. 02., 22:25   |    

Hétközi fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei

Hétközi fordulót rendeznek az OTP Bank Ligában, a szokásostól eltérően, három napra széthúzva. Kedden, szerdán és csütörtökön is lesz mérkőzés.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Kedd, Mezőkövesd, 16.30)
A Mezőkövesd a nyolcadik, a DVSC a kilencedik helyen áll a táblázaton, előbbi két ponttal szerzett eddig többet. A tizenegyedik helyen álló MTK-val szemben nyolc pont az előnye, bennmaradása szinte biztosra vehető. Supka Attila csapata idén eddig csak a Gyirmót ellen nyert pályaválasztóként a bajnokságban. Eddigi egyik legszebb 2022-es győzelmét éppen Debrecenben, a DVSC ellen érte el, február 12-én 4-1-re nyert. Ha a DVSC játékosai nyugodt idényzárást akarnak, szükségük van még pontra, pontokra, még kilencet lehet gyűjteni és az MTK hátránya hat velük szemben.

MOL FEHÉRVÁR–BUDAPEST HONVÉD
(Kedd, Székesfehérvár, 18.30)
Amióta lezárult a Vidi hosszú vereségsorozata, nem kapott ki a csapat. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot gyűjtött, gólokban nagyon gazdag mérkőzéseken. A Kisvárda ellen 5-3-ra nyert, a Puskás Akadémiával szemben 2-2-re végzett. A csapat a negyedik helyen áll, ez nemzetközi kupaindulást ér abban az esetben, ha a Ferencváros nyeri a MOL Magyar Kupa döntőjét. A Honvéd a legutóbbi öt fordulóban győzelem nélkül maradt, még így is öt pont az előnye az MTK-val szemben. Nebojsa Vignjevics együttese az eddigi 2022-es idegenbeli bajnoki mérkőzései közül csak az Újpest ellenit nyerte meg.

GYIRMÓT FC GYŐR–PAKSI FC
(Szerda, Gyirmót, 16.30)
A Gyirmót, noha 2-2-es döntetlent ért el a Megyeri úton vasárnap, az MTK győzelme miatt visszacsúszott az utolsó helyre. A hátránya hat pont a tizedik helyen álló Honvéddal szemben. Noha a sárga-kékek februárban Pakson is győzni tudtak, azóta egyszer sem szereztek három pontot az OTP Bank Ligában. A Paks még harcol a negyedik helyért, legutóbb éppen csak, hogy kikapott a Ferencvárostól. Idegenben idén eddig csak a Pancho Arénában, a Puskás Akadémia ellen szenvedett vereséget.

MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szerda, 17.00)
A kék-fehérek döntetlennel sem mennének semmire, reményeiket a győzelem tarthatja valamelyest életben. Legutóbb nyerni tudtak ugyan Zalaegerszegen, de heteken át nyeretlenek voltak előtte. Pályaválasztóként február 4. óta csupán legutóbb, a Mezőkövesd ellen kaptak ki, de nyerni csak a Honvéd ellen tudtak. A Puskás Akadémia szombaton előrelépett a második helyre, de február 6. óta nem nyert mérkőzést vendégként. A legutóbbi öt idegenbeli találkozójából négy döntetlenre végződött.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szerda, Ferencváros, 18.30)
A zöld-fehérek már megnyerték a bajnokságot, készülnek a kupadöntőre, Sztanyiszlav Csercseszov több, korábban kevesebb szerephez jutó játékost is szerepeltetett a hétvégén. Alighanem így lesz ez most is. A Fradi pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, a ZTE viszont elveszítette legutóbbi három bajnokiját.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Csütörtök, Kisvárda, 18.00)
Pályaválasztóként a Kisvárda mindössze két vereséget szenvedett eddig a mostani bajnoki idényben, előbb a Ferencváros, majd a Mezőkövesd vitte el a három pontot a Várkerti Stadionból. Ugyanakkor a csapat a legutóbbi tizenegy bajnoki találkozójából csak kettőt nyert meg. Bizotsan története legjobb idényét zárja, a harmadik helyen áll, de még második is lehet. Az Újpest a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett a mostani első és utolsó ellen. Idegenben a Ferencvárostól elszenvedett balszerencsés veresége előtt sorozatban háromszor is nyert. A Kisvárda 2020 szeptembere óta nyeretlen a lila-fehérekkel szemben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS