Hétvégén bajnokot avathatnak az OTP Bank Ligában

2016. március. 18., 13:47   |    

Hétvégén bajnokot avathatnak az OTP Bank Ligában

Szombaton öt, vasárnap egy mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A Ferencváros, amennyiben az eredmények kedvezően alakulnak a számára, már ebben a fordulóban bajnok lehet. Előfordulhat, hogy a Fradi hívei szombaton saját csapatukat ünneplik a Fáy utcában, majd egy nappal később, ugyanott, az MTK–DVSC-Teva rangadó után a klub 29. elsőségét.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Szombat, március 19., 15.30)

A Honvéd szeszélyes csapat, december 5. óta mindössze két bajnoki meccsét nyerte meg, de az a kettő bravúr volt: legyőzte Kispesten a listavezető Ferencvárost, majd, éppen a legutóbbi fordulóban, nyert Debrecenben az addig a legjobb tavaszi hazai mérleggel rendelkező csapat, a DVSC-Teva ellen. Marco Rossi együttese a Bozsik Stadionban augusztus 29. óta nyolc mérkőzéséből csak hármat nyert meg az OTP Bank Ligában, a legutóbbi négyből csak a Ferencváros ellenin szerzett gólt. A Paks nincs jó formában – vagy ha úgy tetszik, az elmúlt hetekben csak a Vasassal bír. November 21. óta kétszer nyert az OTP Bank Ligában, mindkétszer a piros-kékek ellen, hazai pályán. Vendégként október 24. óta nyeretlen, a legutóbbi három meccsét elveszítette. A két csapat legutóbb december 2-án találkozott egymással a főváros XIX. kerületében, akkor nem esett gól. A párharcban 2013 óta nem született vendégsiker, a Paks legutóbb 2011. október elsején nyert a Bozsik Stadionban.

A két csapat őszi, fővárosi mérkőzésének összefoglalója:



PUSKÁS AKADÉMIA–VIDEOTON FC
(Szombat, március 19., 15.30)

Felcsúton két olyan csapat találkozik majd, amely egyaránt ott játssza hazai mérkőzéseit a tavaszi szezonban. Február 27-én is megmérkőztek egymással, akkor a „vendégek” Feczesin Róbert az utolsó pillanatokban esett góljával 1-0-ra nyertek. Az akadémisták tavasszal nagyon gyengén szerepelnek, az eddigi hat fordulóban hat pontot szereztek, miután a Diósgyőrt és a Paksot legyőzték, a többi ellenféltől pedig kikaptak. A pályaválasztóként játszott meccseket tekintve ellenben jobb a mérleg, a két győzelem mellett egy vereség szerepel benne, ez volt az említett, Videoton elleni találkozó. Bár a Vidi ellen nagyon közel járt ehhez a Puskás Akadémia legénysége, az OTP Bank Ligában december elseje, az Újpest elleni, az utolsó pillanatokban kapott gól miatt 1-1-re végződött találkozó óta nem játszott „ikszet”. A Videoton esetében, e meccs kapcsán, nem érdemes hazai, vagy idegenbeli mérleget emlegetni. 2016 tavaszán négy bajnokiját játszotta eddig a Pancho Arénában, a Békéscsabával kétszer döntetlent játszott, a másik kettőt ellenben megnyerte.

A két csapat februári, felcsúti mérkőzésének összefoglalója:



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-ÚJPEST FC
(Szombat, március 19., 15.30)

A két legénységnek friss emlékei vannak egymásról, szerdán a fővárosi lila-fehérek Lencse László két góljával nyertek a csabaiak ellen a Magyar Kupa elődöntőjében. (A visszavágót április 13-án játsszák a Viharsarokban.) A bajnokságban kétszer találkoztak eddig egymással a mostani idényben, az Újpest mindkettőt, a kupameccshez hasonlóan, kétgólos különbséggel megnyerte. A Békéscsaba november 21. óta hazai pályán nyeretlen a bajnokságban, vendégként is csak Pakson tudott győzni. Tavasszal eddig még kizárólag a Ferencvárossal játszott pályaválasztóként bajnoki mérkőzést, kétszer is. Mindkettőn 1-0-ra kikapott. Az Újpest a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából csak a decemberi, a Ferencvárosi derbit tudta megnyerni, ebből az is következik, hogy 2016-ban még nyeretlen. Igaz, eddig csak kétszer ment idegenbe, kikapott az MTK-tól, majd legutóbb Szombathelyen 1-1-re végzett.

A két csapat őszi, békéscsabai mérkőzésének összefoglalója:



DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS
(Szombat, március 19., 15.30)

A DVTK hazai mérlege kifejezetten jó, mondhatni sokkal jobb annál, mint a csapat kilencedik helyezése sejtetne. 2016-ban, Egervári Sándor irányításával 2-1-re megverték a Honvédot és a Videotont is, illetve győztek Bekő Balázzsal az utolsó 2015-ös hazai bajnokin, a Békéscsaba ellen is. A a piros-fehérek augusztus 15. óta pályaválasztóként csak a Ferencváros elleni bajnokin nem szereztek pontot. A Haladás a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot gyűjtött. Bár Kispesten győzelemmel kezdte meg 2016-os idegenbeli bajnoki mérkőzései sorát, azóta sorozatban háromszor is kikapott. Döntetlent vendégként legutóbb éppen Diósgyőrben játszott, október 3-án.

A két csapat őszi, miskolci mérkőzésének összefoglalója:



VASAS SC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, március 19., 18.00)

A Vasas az Illovszky Stadionban ősszel fogadta már a Ferencvárost, a zöld-fehérek akkor Böde Dániel duplájával 2-0-ra nyertek. A listavezető idegenbeli mérlege kiváló, csak három meccsét nem nyerte meg vendégként, apró érdekesség ellenben, hogy mindkét vereségét Budapesten szenvedte el, az MTK ellenit éppen az Illovszky Stadionban. A legutóbbi hét idegenbeli bajnoki mérkőzésén, ha gólt kapott, vereséget is szenvedett. A Vasas pályaválasztóként november 28. óta veretlen, a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzésén tíz pontot szerzett, mi több, ezeken a találkozókon mindössze egy gólt kapott. A Ferencváros akkor lesz bajnok már e forduló után, ha az Újpesttel és a DVSC-Tevával szemben legalább 21, az egy mérkőzéssel kevesebb játszott MTK-val legalább 24 pontos előnyre tesz szert. A forduló előtt a kék-fehérek és az Újpest előtt 22, a DVSC-Teva előtt 23 pontos az előnye. Abban az esetben, ha Thomas Doll együttese legyőzi a Vasast, már csak az MTK érheti be, matematikailag. A Fradinak 65 pontja lehet szombat estére, az MTK, akkor két mérkőzéssel kevesebbet játszva, 40-nel áll majd. Így csak ünnepelhet vasárnap a Fradi-tábor, ha a DVSC-Teva pontot szerez az Illovszky Stadionban.

A két csapat őszi szezonban lejátszott angyalföldi összecsapásának összefoglalója:



MTK BUDAPEST–DEBRECENI VSC-TEVA
(Vasárnap, március 20., 15. 15.)

Az MTK az elmúlt hetekben jó szériába került, az egyedüli csapat, amelyik tavasszal még nem szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában. A legutóbbi vereséget éppen a Loki mérte rá, decemberben a kék-fehérektől megszerzett dr. Horváth Zsolt három góljával nyertek a debreceniek 3-1-re. Szeptemberben is játszott egymással a két csapat a Nagyerdőben, a hazaiak akkor 1-0-ra győztek. Ugyanakkor más a helyzet, ha az MTK pályaválasztásával rendezett mérkőzéseket nézzük, 2010 óta nyeretlen ezeken a találkozókon a DVSC-Teva! A fővárosi kék-fehérek 11 hazai mérkőzésen vannak túl az idényben (a legutóbbi kettőt Dunaújvárosban játszották), a mérlegük pompás: 9 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Kondás Elemér együttese idegenben 11 mérkőzéséből csupán hármat nyert meg, igaz, mindössze kétszer kapott ki.

A két csapat decemberi, debreceni mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS