Hétvégén rendezik a IV. Esély Fesztivált

2015. május. 12., 18:28   |    

Hétvégén rendezik a IV. Esély Fesztivált

Az MLSZ Grassroots szociális programjának egyik legfontosabb éves eseményét ezúttal is a Vasas Pasaréti úti sportcentrumában tartják meg május 16-án, szombaton.

Az MLSZ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezi Esély Fesztiválját a Grassroots Szociális programban résztvevő hat célcsoport, a hallássérültek, a látássérültek, az értelmileg akadályozottak, a tanulásban akadályozottak, az állami gondoskodásban élők és a hajléktalanok számára. A szombati eseményen mind a hat szociális terület négy-négy csapata játszik villámtornákat egymással hat kispályán, körmérkőzéses rendszerben.

- Az immár hagyományosnak mondható, negyedik alkalommal sorra kerülő Esély Fesztivált harmadik évben tartjuk a Vasas Pasaréti úti sportcentrumában - mondta Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots szociális programjának vezetője az mlsz.hu-nak. - Az MLSZ Grassroots égisze alá tartozó szociális program mind a hat felkarolt területéről négy-négy reprezentáns csapat vesz részt a fesztiválon, külön öröm, hogy idén vendégszerepel egy külföldi vakfoci-csapat is az eseményen. A résztvevők kitüntetésként élik meg a részvételt ezen az eseményen, és azt is, hogy megismerkedhetnek a másfajta fogyatékossággal élő társaikkal. A Grassroots népszerűségét jelzi, hogy a hallássérülteknél már külön kézjelet is kitaláltak és használnak a Grassroots szóra. Az esemény lebonyolításban idén is többen részt vesznek az önkéntes tanfolyam végzettjei közül.

A korábbi években nagy sikert aratott a vakok speciális labdarúgása, ezért a látássérültek idén ismét tartanak bemutatót a saját szabályaik szerint játszott futballból.

- A szociális terület programjai kiemelkedőek a Grassroots-programon belül, ezek a rendezvények jól jelképezik Grassroots filozófiánk egyik alaptételét, miszerint a futball mindenkié – fogalmazott Őze Tibor Grassroots-menedzser. - Az Esély Fesztiválon főpróbáját tartjuk az UEFA által megkövetelt Grassroots Fair Play programnak, amelynek szellemisége az ellenfél tiszteletén alapul. Örülünk, hogy az előrejelzések szerint a sportvezetés részéről sokan tiszteletüket teszik a rendezvényen, a visszajelzések alapján Deutsch Tamás MOB-alelnök, Szekeres Pál miniszteri biztos és Nyilasi Tibor MLSZ-elnökségi tag is kilátogat a fesztiválra.

Az Esély Fesztivál programja:

08.00 – 08.45 Csapatok érkezése, nevezési lapok leadása
09.00 Csapatvezetők technikai megbeszélése
09.15 Gyülekező a bevonuláshoz
09.25 Zenére bevonulás
09.30 – 09.50 Megnyitó
- Köszöntő
- Megnyitó
- Levonulás zenére
10.00-10.15 Vakfoci bemutató, kapura rúgások
10.15 – 14.30 Mérkőzések
11.30 – 13.30 Ebéd
15.00 Fair Play játék 15’
15.10 Eredményhirdetés

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS