Hiába nyert az MTK, a Honvéd lett a bronzérmes

2013. június. 01., 21:09   |    

Hiába nyert az MTK, a Honvéd lett a bronzérmes

Négy mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján. A bajnok Győr fiataljaival felállva is győzött az Eger ellen, míg a második Videoton FC elszenvedte első hazai bajnoki vereségét tavasszal. A bronzcsatából a Budapest Honvéd került ki győztesen, annak ellenére, hogy csak döntetlent játszott Szombathelyen, míg az MTK legyőzte a Debrecent.

Egri FC - Győri ETO 2-3 (1-2)
Vezette:
Szőts Gergely (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Németh a 4., Farkas (11-esből) a 72., ill. Kalmár a 11., Pilibaitis a 17., Pátkai a 83. percben

Meglepte a megfiatalított csapattal felálló bajnokot az Egri FC, a 4. percben egy jobb oldali szöglet után Németh Norbert csúsztatott a kapuba, vezetést szerezve az élvonaltól búcsúzó hevesieknek (1-0). A győriek nem sokáig vártak az egyenlítéssel, a 11. percben az U18-as válogatott erőssége, Kalmár Zsolt vett át két védőt is becsapva egy labdát, majd 10 méterről a bal sarokba gurított (1-1). A 17. percben egy jobb oldali győri szöglet után Linas Pilibaitis a rövid saroknál érkezett, és a kapu jobb oldalába csúsztatott (1-2). A második félidő győri helyzetekkel kezdődött, de az ETO a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, az egriek pedig a 72. percben Farkas Ádám tizenegyesgóljával kiegyenlítettek (2-2). A vendégek azonban nem mondtak le a győzelem megszerzéséről, és végül el is vitték a három pontot Vácról, egy újabb jobb oldali szöglet után Pátkai Máté bólintott a bal sarokba (2-3).



Haladás - Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Vezette:
Fábián Mihály (Albert István, Berettyán Péter)
Gólszerző: Simon Á. a 30., ill. Vernes a 14. percben

A Honvéd jól kezdett és az első negyedóra vége előtt megszerezte a vezetést, a kilépő Vernes Richárdot Tóth Péter és Guzmics Richárd sem tudta szerelni, a fiatal támadó 6 méterről lőtt a jobb sarokba (0-1). A gól után visszavett a Honvéd, a Haladás ezt kihasználva a 30. percben egyenlített, egy rövidre sikerült felszabadítás után Simon Ádám volt 15 méterről eredményes (1-1). A folytatásban a Honvéd az eredmény tartására helyezte a hangsúlyt, a Haladás pedig nem tudta feltörni a vendégek jól szervezett védekezését, így maradt a döntetlen, ami a fővárosiaknak bronzérmet és Európa Liga-indulást ért.



MTK Budapest - DVSC-Teva 3-1 (1-0)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Aradi József)
Gólszerző: Kálnoki Kis a 20., Kanta az 52., Vass a 71., ill. Bódi a 86. percben

Az első nagy helyzet a Debrecen előtt adódott, az első gólt azonban az MTK szerezte, a 20. percben Tischler Patrik szabadrúgása után Verpecz István kiütötte a labdát, a jó helyen álló Kálnoki Kis Dávid pedig 6 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A DVSC több ígéretes helyzetet is kidolgozott a folytatásban, de mind ki is hagyta azokat, az MTK viszont koncentrált volt az ellenfél kapuja előtt, és az 52. percben megduplázta előnyét: Rafa Wolfe gurított Kanta Józsefhez, aki 12 méterről, jobbról a jobb sarokba lőtt (2-0). A Debrecen kapufával válaszolt, az MTK pedig a 71. percben eldöntötte a három pont sorsát, Vass Patrik 18 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot (3-0). A 86. percben a vendégek szépítettek, Bódi Ádám 22 méteres lövése után a labda a kapufáról pattant a hálóba (3-1). Az MTK győzelme ellenére maradt a negyedik helyen, ezzel lecsúszott az Európa Liga-indulásról.



Videoton FC - PMFC-Matias 1-2 (1-0)
Vezette:
Németh Ádám (Erős Gábor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Nikolics a 3., ill. Márkvárt a 66., Koller a 74. percben

A 3. percben vezetést szerzett a Videoton FC, Kovács István indult meg a pécsi kapu felé, pontos beadása után az őrző nélkül érkező Nikolcs Nemanja 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A gól után támadásban maradt a fehérvári csapat, de a helyzeteit nem tudta gólra váltani. A második félidő közepéhez közeledve egyenlített a PMFC, egy jobb oldali beadás után a védők lemaradtak a labdáról, Márkvárt Dávid pedig 4 méterről a hálóba lőtt (1-1). A 74. percben Szatmári Lóránd labdájával Kollár Krisztián tört kapura a jobbösszekötő helyén, Tujvel kapus nem jól jött ki a kapuból, így Koller elhúzta mellette a labdát és a hálóba passzolt (1-2). Az utolsó negyedórában a hazaiak helyzetig sem jutottak el, így a Pécs győzelemmel zárta a szezont, a Videoton FC veresége ellenére is a második lett az OTP Bank Ligában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS