Hibátlan hónapot zárt az MTK Hungária

2014. szeptember. 01., 09:35   |    

Hibátlan hónapot zárt az MTK Hungária

A Jet-Sol Liga 2014-2015-ös szezonja előtt, a szakértők többsége azt jósolta, hogy a bajnoki aranyéremről a címvédő MTK Hungária és a trónkövetelő Ferencváros párbaja dönt majd. Ha ez így lesz, a két csapat a szezon során legalább hat mérkőzést vív majd egymás ellen. Ennek ellenére, nem mondhatjuk, hogy hétvégi szuperrangadójuknak nem volt valódi tétje: a két nagyágyú rivalizálásában minden egyes mérkőzésnek külön jelentősége van.

A szombaton, a Népligetben vívott találkozónak például az, meg tudja-e állítani a Fradi az augusztusban szárnyaló MTK-t. Vagy az, hogy a Ferencváros, amely a legutóbbi két évben igyekezett egyre közelebb jutni a legerősebb magyar női csapathoz, le tudja-e győzni valódi tétmérkőzésen is a kék-fehéreket, hiszen ez korábban még nem sikerült. A másik térfélről, a vendégek oldaláról nézve főként a presztízs jelentett tétet: minden alkalom erősíti az uralkodó erejét, amikor az ifjú kihívó fölé tud kerekedni.

A kezdőcsapatokban mindkét oldalon akadtak hiányzók: a ferencvárosiak közül, az ősszel még az MTK-t erősítő Zágor Bernadett játékengedélye nem érkezett meg Romániából, és megbetegedett az első számú kapus, Németh Júlia - más kérdés, őt Samu Anna úgy helyettesítette, hogy teljesítményével a mezőny legjobbja lett. Mellettük a korosztályos válogatottak közül Nagypál, Szabó Dorottya és Madarassy nem tudott játszani, míg Medgyes Péter a zöld-fehérektől igazolt Kaján Zsanettre, valamint a Svájcból hazatért Tóth I Alexandrára nem számíthatott. A Ferencváros új játékrendszerrel is készült, Dörnyei Balázs a brazíliai világbajnokságon is roppant népszerű három (belső) védős játékkal várta az MTK-t. Ha az elképzelés jó is, és a jövőben akár sikerre is vezethet, ezen a mérkőzésen folyosók maradtak a pálya szélén, és ezt a Nagy Lilla gyorsaságát kihasználó MTK meg is büntette.

A kék-fehérek szélsője lőtte a mérkőzés első gólját a 8. percben, de ezt a 25 méteres lövésre vállalkozó Horváth Boglárka kiegyenlítette a 35. percben. A fordulás után - szintén a félidő elején - a korábbihoz hasonló akcióból Nagy Lilla lőtt újabb gólt, majd büntetőből (pontosabban a büntetője után Samu Annáról kipattanó labdát a kapuba rúgva) Pádár Anita állította be a végeredményt.

Az MTK jobban, okosabban futballozott, a Ferencváros ezen a mérkőzésen nem tudta pótolni nyáron távozott csatárait. A Fradi a 2013-14-es szezonban 12 gólt lőtt az MTK ellen - a tucatnyi gólból tizenegy "gazdája" (Kaján Zsanett, Zeller Dóra és a brazil Giovanna) most nem volt a pályán.

Az MTK Hungária öt tétmérkőzést játszott augusztusban: a Bajnokok Ligája selejtezőjében legyőzte az észt, a montenegrói és a szlovén bajnokot, itthon, a Jet-Sol Ligában több gólos sikert aratott az ezüstérmes Astra, majd a bronzérmes Ferencváros ellen. Medgyes Péter csapatának "havi" gólkülönbsége 13-2.

Picit igazságtalan a világ az újonc Dorogi Diófával szemben. A lényegesen több figyelmet kapó Fradi-MTK párviadal "árnyékában", Szabados György csapata második mérkőzésén is fölényes győzelmet aratott, a piros-feketék ezúttal az Újpesten győzték le ugyanúgy 5-1-re, ahogy Szegeden is nyertek. Dorogon legutóbb 1977-ben játszottak (férfi) NB I-es meccset - a 37 év után csak két percet kellett várni az első hazai gólra. Ujvári Izabella talált a még mindig sérült Bíró Barbarát helyettesítő Gálik kapujába, de utána hosszú szilencium következett, sőt az UTE az 53. percben egyenlíteni tudott, a Kiss ikrek közül ezúttal Kitti volt eredményes. Hét perccel később a nyáron éppen Dorogról az UTE-hoz igazolt Várkonyi Orsolya piros lapot kapott, a hazai csapat pedig gólfesztivált rendezve élt az emberelőny kínálta lehetőséggel. Az első fordulóban is három gólt szerző Ujvári ezúttal sem adta alább (érdekesség, hogy az MTK-tól kölcsön kapott támadó a szezon előtt mindössze két NB I-es meccsen lépett pályára és ezeken egyetlen gólt lőtt) és mellette Benkő Mónika, valamint a csapatkapitány, Göbölös Gabriella is Gálik kapujába talált. A Diófa két szép sikerrel kezdte a bajnokságot: újonc hasonlóan jó rajtjára legutóbb a 2012-13-as szezonban volt példa, akkor a Hegyvidék SE négy győzelemmel startolt az NB I-ben.

A dorogiak a következő hétvégén a 2. fordulóban "pihenő" 1. FC Femina vendégei lesznek. A rákospalotaiak mérkőzése elmaradt szombaton, miután a Viktória-Trend Optika FC játékosainak igazolásai Szombathelyen maradtak, így pedig Király Szilveszter játékvezető nem engedhette pályára a csapatokat.

A hétvége zárásaként, a lényegesebb jobb játékerőt képviselő Astra HFC magabiztosan, 5-0-ra győzte le a Szegedi AK-t. Mindkét csapatban bőven voltak hiányzók, az viszont mindenki számára jó hír, hogy az edzők által a legutóbbi bajnokság legjobbjává választott Szabó Boglárka felépült korábbi sérüléséből és vállalhatta a játékot. Az első félidőben Csorbai Nikolett két góljával (21., 42.) jutott előnyhöz az Astra, majd a fordulás után Godvár Katalin (52.) tette magabiztossá, Telek-Sümegi Éva pedig fölényessé (61., 80.) a hazaiak sikerét.

Jet-Sol Liga, 2. forduló

1. FC Femina - Viktória-Trend Optika FC – elmaradt
Ferencváros - MTK Hungária 1-3
Dorogi Diófa - Újpesti TE 5-1
Astra Hungary FC - Szegedi AK-Boszorkányok 5-0

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS