Hibátlan maradt a Videoton FC, már második az FTC

2014. szeptember. 14., 20:33   |    

Hibátlan maradt a Videoton FC, már második az FTC

A fehérváriak az Újpest FC-t is legyőzték, így hét forduló után hibátlanul vezetik az OTP Bank Liga tabelláját. A Ferencváros a Puskás Akadémia elleni sikerrel feljött a második helyre a táblázaton.

Videoton FC - Újpest FC 2-0 (1-0)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Juhász a 38., Nikolics az 50. percben

A két veretlen együttes rangadójának első félórájában a csapatok nehezen tudtak alkalmazkodni a napok óta tartó esőzés miatt alaposan felázott, pocsolyákkal tarkított pályához. Eleinte az újpestiek mozogtak jobban a rossz talajon, de gólt a hazaiak szereztek, a 38. percben Filipe Oliveira balról kanyarított középre, Juhász Roland a rövid saroknál érkezett, és 7 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A második félidő elején Kovács István adott jó labdát Gyurcsó Ádámnak, aki kipiszkálta azt az egyik tócsából, majd kitette a balösszekötő helyén lendületből érkező Nikolicsnak, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). Az újpestiek a folytatásban nem tudtak újítani, a Vidi magabiztosan őrizte meg az előnyét, és gyűjtötte be hetedik győzelmét az idényben.

Ferencváros - Puskás Akadémia 2-1 (2-0)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Lauth a 23., Böde a 25., ill. Sallai a 78. percben

A vendégeknek az első félórában nem volt ellenszerük a Ferencváros agresszív letámadására, a hazaiak jóval többet birtokolták a labdát, és a 23. percben megszerezték a vezetést is, Bönig pontos bal oldali beadása után Benjamin Lauth fejelt 6 méterről védhetetlenül a jobb alsó sarokba (1-0). Másfél perccel később ismét középkezdéshez készülhetett a Puskás Akadémia, Lauth kapott remek mélységi indítást a jobb oldalon, jó ütemben passzolt középre, az érkező Böde Dániel pedig 5 méterről, a kivetődő kapus fölött a hálóba pörgetett (2-0). A második félidőben is óriási fölényben játszott a Fradi, többször is növelhette volna előnyét, de kimaradtak a lehetőségei. A 78. percben váratlanul szépített a Puskás Akadémia, egy formás támadás végén a csereként beállt 17 éves Sallai Roland kapott labdát a 16-os vonalánál, s a kifutó kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (2-1). A gól után átvette az irányítást a vendégcsapat, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszereznie, a Fradi nyert, és a begyűjtött három ponttal feljött a második helyre a tabellán.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS