Hibátlan maradt a Vidi, először nyert a KTE

2014. augusztus. 30., 22:47   |    

Hibátlan maradt a Vidi, először nyert a KTE

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján négy mérkőzést rendeztek.

Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Abdouraman (8.), Bajzát (12.), Pekár (93.)

Remekül kezdte a találkozót a hazai mérkőzésein eddig meglehetősen halványan szereplő Nyíregyháza, és az első negyedórában két gólt szerzett. Ezután a Pápa többször került a nyírségiek kapuja elé, mégis a nagy kedvvel játszó hazaiak növelhették volna előnyüket, Gengeliczki gólját azonban szabálytalanság miatt érvénytelenítette Iványi játékvezető. A szünetig mindkét csapatnak voltak lehetőségei, nagyobb helyzeteket a Nyíregyháza alakított ki. A második félidőben tovább próbálkozott a Pápa a góllövéssel, kevés sikerrel, a játékrész derekán viszont csak Szűcs védései mentették meg a vendégeket az újabb góltól. A mérkőzés utolsó részében a Pápa alakított ki nagyobb helyzeteket, ennek ellenére a hajrában harmadszor is betalált a kapuba a nyírségi csapat, és megérdemelten nyert.

PMFC-Matias - Kecskeméti TE 1-2 (0-1)
Vezette: Fábián Mihály
Gólszerzők: Pölöskey (86.), illetve Bebeto (14.), Balázs Zs. (48.)

Az első félidőben alig forogtak veszélyben a kapuk, ennek ellenére a vendégek egy szép támadás végén vezetést szereztek. A folytatásban a Kecskemét szinte azonnal megduplázta az előnyét, de nem lett nagyobb az iram vagy színvonalasabb a meccs, a kapusoknak szinte nem akadt dolguk. A hajrában szépített ugyan a Pécs, de nem veszélyeztette az eddigi sereghajtó idénybeli első sikerét.

Videoton FC – Puskás Akadémia FC 3-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Gyurcsó (26.), Nikolics (69.,76.)
Kiállítva: Kelic (28.)

A Videoton nagy lendülettel kezdte a találkozót, Nikolics révén azonban büntetőt hibázott. Az első félidő közepe felé kiegyenlítettebb lett a játék, majd egy szép támadás végén vezetést szereztek a hazaiak. Nem sokkal később Kelic felesleges szabálytalansága miatt tíz főre fogyatkozott a vendég gárda. Fordulást követően is a székesfehérváriak birtokolták többet a labdát, a Puskás emberhátrányban nem jelentett veszélyt a kapura. Nikolics Nemanja – Gyurcsó Ádám passzaiból – két gólt szerzett, amivel eldöntötte a mérkőzést. A Videoton győzelmével továbbra is vezeti a bajnokságot, míg a Puskás Akadémia két ponttal az utolsó előtti helyen áll.

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0
Vezette: Andó-Szabó Sándor

Az első félidőben a lila-fehérek birtokolták többet a labdát, de ez a helyzetek számában nem mutatkozott meg. Mindkét gárda a biztos védekezésre alapozta játékát, így a csapatok előtt csak egy-egy nagy lehetőség adódott, de gól nem született. A fordulást követően egyértelmű fölénybe kerültek a lila-fehérek, és már a helyzeteik is megvoltak, de Simon révén csak egy kapufáig jutottak. A hajrára teljesen beszorult a Honvéd, de a 92. percben Mboma parádés sarkazásánál Kemenes bravúrja megmentette a kispestieket.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS