Holender éllovas lett, továbbra is veretlen idén a Kisvárda

2019. február. 25., 14:05   |    

Holender éllovas lett, továbbra is veretlen idén a Kisvárda
Fotó: kisvardafc.hu

A Ferencváros a Rebrov-érában először szerzett hazai bajnokin négy gólt. A Kisvárda először kapott gólt tavaszi bajnokin, de őrzi a veretlenségét. Kovács István a mostanit megelőzően legutóbb 2015. december 5-én, Debrecenben szerzett bajnoki mérkőzést eldöntő győztes gólt. Az újpestiek öt gólt legutóbb 2015. május 23-án, a Puskás Akadémia otthonában szereztek (5-4) a mostani előtt bajnoki meccsen. A Paks több mint négy év után nyert ismét pályaválasztóként a DVSC ellen. Holender Filip a kilencedik gólját érte el a bajnoki idényben, ezzel vezeti a góllövőlistát. Az OTP Bank körének lezárult a második köre a 2018–2019-es idényben.

A Ferencváros a Rebrov-érában először szerzett hazai bajnokin négy gólt. A Kisvárda először gólt kapott tavaszi bajnokin, de őrzi a veretlenségét. Kovács István a mostanit megelőzően legutóbb 2015. december 5-én, Debrecenben szerzett bajnoki mérkőzést eldöntő győztes gólt. Az újpestiek öt gólt legutóbb 2015. május 23-án, a Puskás Akadémia otthonában szereztek (5-4) a mostani előtt bajnoki meccsen. A Paks több mint négy év után nyert ismét pályaválasztóként a DVSC ellen. Holender Filip a kilencedik gólját érte el a bajnoki idényben, ezzel vezeti a góllövőlistát. Az OTP Bank körének lezárult a második köre a 2018–2019-es idényben.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Gorriaran (47. - 11-esből), Petrjak (49.), Nguen (58.), Szignyevics (92.)

– A hazai pályán az idényben még veretlen Ferencváros a Rebrov-érában másodszor, azon belül pályaválasztóként először szerzett bajnoki mérkőzésen négy gólt.
– A zöld-fehérek az ukrán edző érkezése óta először szereztek egy félidő alatt négy gólt.
– A négy gólszerzőből ketten, Tokmac Nguen és Szignyevics a téli szünetben érkeztek. Petrjak múlt nyáron, egyedül Gorriarán volt már az előző bajnoki évben is a Fradi játékosa.
– A zöld-fehérek mind a hét eddigi tavaszi bajnoki gólját más és más játékos szerezte. Egyetlen más csapatnak sincs már hét tavaszi gólszerzője az OTP Bank Ligában.
– A Ferencváros tizenhét gólt szerzett eddigi hét, a Puskás Akadémia elleni hazai bajnoki mérkőzése során.
– A Radoki János csapata az egyedüli a mezőnyben, amely a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt. Immár nincsen pontelőnye a jobbik kiesőhelyen álló csapattal szemben.
– A Szolnoki Roland kiállítása (85. perc) miatt a mérkőzést tíz emberrel befejező Puskás Akadémia az idényben először kapott négy bajnoki gólt. Négygólos bajnoki vereséget legutóbb közel három éve, 2016. március 12-én szenvedett. A Ferencváros ellen, a Groupama Arénában.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Cseri (23. - 11-esből), Cukalasz (64. - öngól), illetve Cukalasz (9.), Kravcsenko (14.)

– A döntetlennel is folytatódott a Kisvárda bajnoki veretlenségi sorozata. Dajka László együttese immár hét forduló óta nem kapott ki.
– Az újonc élvonalbeli története során negyedszer szerzett egy mérkőzésen legalább két gólt, az előzőekből egyszer, a MOL Vidi ellen ugyancsak 2-2-vel zárt.
– A Kisvárda először szerzett két gólt vendégként az OTP Bank Ligában. Viszont először kapott gólt a tavaszi bajnoki idényben.
– A görög Sztavrosz Cukalasz egy gólt és egy öngólt is szerzett a mérkőzésen. Eddig minden második magyarországi bajnokiján betalált az ellenfél kapujába. A kisvárdaiak másik gólszerzője, az ukrán Anton Kravcsenko is téli szerzemény, ő az első gólját érte el.
– A Mezőkövesd pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak a MOL Vidit verte meg.
– Kuttor Attila együttese a 2018–2019-es bajnoki idényben negyedszer kapott pályaválasztóként két gólt is. Tavasszal eddig 180 perc alatt öt gólt kapott.
– Legutóbb az első fordulóban, a Paks szerzett öngólt a Kisvárda ellen.



MOL VIDI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kovács I. (78.)

– A címvédő a harmadik tavaszi hazai bajnoki mérkőzésén szerezte meg az első pontjait pályaválasztóként.
– Tavasszal először maradt kapott gól nélkül a bajnokságban a MOL Vidi FC.
– A Haladásban nevelkedett Kovács István a mostanit megelőzően legutóbb 2015. december 5-én, Debrecenben szerzett bajnoki mérkőzést eldöntő győztes gólt. Akkori edzője, Horváth Ferenc akkor nagyon örült, most, az ellenfél vezetőedzőjeként szomorkodott.
– 2015. július 25. óta a Vidi minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte a Haladás ellen.
– A Haladás tétmérkőzésen először veszített vendégként 2019-ben.
– A szombathelyiek szeptember 15. óta mindössze egy gólt szereztek vendégként.
– A Haladás immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen az OTP Bank Ligában.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Obinna (6.), Nagy D. (48.), Bureković (69.), Novothny (86.), Zsótér (90.)

– Az Újpest 2014. május 17. óta először nyert meg öt góllal bajnoki mérkőzést. (Akkor a Kecskeméti TE-t verte meg 6-1-re.) Az akkori szereplők közül már csak Nebojsa Vignjevics, Litauszki Róbert és a most pályára nem kerülő Simon Krisztián maradt meg hírmondónak.
– A lila-fehérek öt gólt legutóbb 2015. május 23-án, a Puskás Akadémia otthonában szereztek (5-4) a mostani előtt bajnoki meccsen.
– Az Újpest immár nyolc forduló óta veretlen, győzelmével és a DVSC botlásával feljött a harmadik helyre.
– A Megyeri úton az Újpest a legutóbbi hét bajnoki meccséből ötöt megnyert, az első forduló óta veretlen.
– Obinna a negyedik bajnoki gólját érte el a szezonban, mindet a Szusza Ferenc Stadionban. Novothny Soma a hetedik, Nagy Dániel a harmadik, Zsótér Donát a második, Dženan Bureković az első góljánál tart az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében. A bosnyák játékosnak ez volt az első gólja magyarországi bajnoki pályafutása során.
– Megszakadt a Diósgyőri VTK a forduló előtt nyolc mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.
– A DVTK e találkozó előtt legutóbb 2015. augusztus 8-án, az MTK ellen kapott öt gólt bajnoki mérkőzésen.



PAKSI FC–DEBRECENI VSC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Nagy S. (63., öngól), Hahn (68., 11-esből), illetve Varga K. (54.)

– Három csapat veretlen még a tavaszi idényben, ezek közül az egyik a Paks. (A másik kettő az Újpest és a Kisvárda.)
– Csertői Aurél együttese az OTP Bank Ligában pályaválasztóként öt mérkőzésből álló nyeretlenségi széria végére tett pontot.
– A Paks másodszor nyert úgy a bajnoki idényben, hogy öngól segítette, Hahn János pedig szerzett gólt. (Első alkalommal, a Puskás Akadémia ellen kettőt is.)
– Hahnnak ez volt a hetedik gólja a bajnoki szezonban.
– A Paks több mint négy év után nyert ismét pályaválasztóként a Loki ellen. 2014. szeptember 27-én ugyancsak 2-1-re győzött, úgy, hogy akkor is a vendégek szereztek vezetést.
– A DVSC mindkét eddigi tavaszi idegenbeli mérkőzését elveszítette. Egyébként tavaly május óta csak egyszer fordult elő, hogy ha elveszített egy bajnoki meccset idegenben, a következő vendégként játszotton pontot tudott szerezni.
– Varga Kevin a harmadik gólját szerezte az idényben. Eddigi élvonalbeli találatai fele a 2018–2019-es idényben született. (A másik fele az előzőben, így a mostani gól egyben egyéni csúcsbeállítást jelent.)



BUDAPEST HONVÉD FC–MTK BUDAPEST FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Holender (44., 11-esből), Ben-Hatira (58.), illetve Torghelle (51., 11-esből)

– A Gyirmóton rendezett mérkőzésen a Bp. Honvéd megtartotta százszázalékos idei mérlegét pályaválasztóként, az első mérkőzésén a Puskás Akadémia ellen nyert 2-1-re.
– Supka Attila együttese pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnokiján veretlen.
– Holender Filip a kilencedik gólját érte el a bajnoki idényben, ezzel vezeti a góllövőlistát.
– A német Bundesligában 101 mérkőzésen szerepelt Anis Ben-Hatira máris letette a névjegyét a Honvédban: a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen és a szombati bajnokin is győztes gólt szerzett.
– Három tizenegyest is megítélt Bogár Gergő játékvezető. Holender és Torghelle gólt szerzett, Bognár István lövését ellenben Gróf Dávid kivédte.
– Az MTK a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot elveszített.
– A 37. évében járó Torghelle Sándor az ötödik gólját szerezte a bajnoki idényben, pedig még tíz mérkőzésnyit sem töltött pályán az idényben. A kék-fehérek 33 gólt szerzett eddig az idényben, ezek éppen egyharmadát a veterán Kanta József, Torghelle Sándor kettős.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS