Öt éve nem volt ilyen mély gödörben a Honvéd

2019. augusztus. 26., 13:39   |    

Öt éve nem volt ilyen mély gödörben a Honvéd
Fotó: MTI

Súlyos vereséget szenvedett a Ferencváros Felcsúton, így már „csak” három csapat, a MOL Fehérvár, a Mezőkövesd és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott DVSC százszázalékos. Még mindig pont nélküli a Honvéd és a Kaposvár, amely elveszítette az újoncok csatáját.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 0–3 (0–0)
Gólszerzők: Nagy D. (50.), Karnyickij (56.), Cseri (66.)

– A Diósgyőr sorozatban harmadszor kapott ki. Március-áprilisban akadt már egy ilyen rossz szériája az évben.
– A Mezőkövesd uralja az utóbbi időben a borsodi derbit. 2017 augusztusa óta a Diósgyőr nyeretlen ebben a párharcban, a legutóbbi hat összecsapásból négyszer a Mezőkövesd nyert, kétszer döntetlen született.
– Egyre romlik a DVTK mérlege. A második fordulóban 2–1-re kapott ki, a harmadikban 5–1-re, most pedig már, ráadásul hazai pályán, gólt sem szerzett.
– Április 27. óta először nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen a Diósgyőr. Akkor is 3–0-ra kapott ki, akkor is a Mezőkövesdtől, de idegenben.
– A Mezőkövesd sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg. Aligha újdonság, hogy még soha nem kezdett ilyen jól az élvonalban, de a mostani sorozat abszolút értelemben is klubrekord az NB I-ben.
– Cseri Tamás sorozatban a harmadik fordulóban is szerzett gólt. Hasonlóra legutóbb a mezőkövesdieknél Sztefan Drazsics volt képes, tavasszal. A klubrekord Molnár Gábor nevéhez fűződik, 2018 őszén sorozatban öt meccsen szerzett gólt.
– Nagy Dániel már a második gólját szerezte új csapatában, a fehérorosz Alekszandr Karnyickij az elsőt magyarországi pályafutása során.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC 2–3 (1–1)
Gólszerzők: Lanzafame (44., 82.), illetve Trujics (9.), Haris (66.), Varga K. (77.)

– A Bp. Honvéd sorozatban negyedszer kapott ki, ilyen rosszul még Pietro Vierchowoddal sem rajtolt. (Akkor egy győzelmet követett három vereség). A kispestiek 2014 tavaszán voltak legutóbb ilyen mély kútban.
– Davide Lanzafame a második mérkőzésén megkezdte a gólgyártást a Honvédban. A kispestiek mezében ötödször duplázott bajnoki mérkőzésen.
– A Honvéd minden fordulóban szerzett eddig gólt, de az első meccsén két, a következő hármon három-három gólt kapott.
– A két csapat párharcában 2018 májusa óta először nyert a vendégcsapat. Akkor is a DVSC győzött.
– Az augusztus 20-i állami ünnepen magas kitüntetéssel elismert Herczeg András együttese sorozatban negyedszer győzött bajnoki mérkőzésen (beleértve az utolsó tavaszi fordulót is.) Négyes győzelmi sorozatra 2017. augusztus-szeptemberben volt legutóbb képes a csapat.
– Trujics és Varga Kevin is az eddigi három DVSC-bajnokiból kettőn is gólt szerzett.
– A DVSC legutóbb 2018 májusában nyert három szerzett góllal idegenbeli bajnoki mérkőzést. Akkor is a Honvéd volt az ellenfele.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 2–0 (1–0)
Gólszerző: Grozav (23., 75.)

– Gheorghe Grozav már öt gólnál tart a 2019–2020-as bajnoki idényben, s ezzel, Futács Márkóval holtversenyben vezeti a góllövőlistát.
– A Kisvárda élvonalbeli történetében először nyert, sőt először szerzett pontot bajnoki találkozón az Újpest ellen.
– A kisvárdaiak a legutóbbi három hazai bajnokijukat megnyerték.
– A második idényét az élvonalban töltő gárda 2018. november 10. óta hatodszor nem kapott gólt hazai pályán. Tizenegy mérkőzésből.
– Az Újpest április 6. óta csak egyszer tudott nyerni.
– A lila-fehérek a második fordulóban nyertek Diósgyőrben, de azon kívül március 30. óta minden idegenbeli meccsükön kaptak legalább két gólt.
– Az Újpest négy forduló után négy ponttal áll, amióta Nebojsa Vignjeviccsel kezdi a szezont, ennél csak egyszer volt kevesebb pontja a bajnokság ezen szakaszában, 2016-ban, amikor csak két pontot gyűjtött az első négy fordulóban.

PAKSI FC–MOL FEHÉRVÁR FC 0-2 (0–1)
Gólszerzők: Futács (24.), Petrjak (61.)

– A MOL Fehérvár sorozatban negyedszer nyert a 2019–2020-as idényben, ez a legjobb rajtja, amióta Marko Nikolics irányítja a csapatot.
– A székesfehérváriak tavaly október 20. óta először nyertek két egymást követő idegenbeli mérkőzésen.
– Futács Márkó mind a négy eddigi fordulóban szerzett gólt. Ezúttal egykori edzőjét szomorította, 2013–2014-ben Tomiszlav Szivics játékosa volt Diósgyőrben.
– Ivan Petrjak tavaly augusztus 18-án, még a Ferencváros játékosaként, gólt szerzett a Paks ellen.
– A MOL Fehérvár a legutóbbi három paksi mérkőzésén kivétel nélkül szerzett legalább két gólt.
– A Paks három megnyert hazai bajnoki után kapott ki. Március 30. óta veretlen volt pályaválasztóként.
– A zöld-fehérek április 13. óta először maradtak hazai bajnokin szerzett gól nélkül.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–ZALAEGERSZEGI TE 0–4 (0–2)
Gólszerzők: Radó (33., tizenegyesből), Barczi (34.), Devecseri (83.), Ikoba (89.)

– A ZTE 2012. április 28. óta először nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzést.
– Az egerszegiek a mostanit megelőzően legutóbb 2011. május 10-én, a Ferencváros ellen szereztek az élvonalban vendégként négy gólt.
– A mostanihoz hasonló, négygólos különbségű idegenbeli győzelmet a mostani előtt 2010. október 16-án, ugyancsak Somogy megyében, de Siófokon értek el.
– Az Egyesült Államokból érkezett Ikoba mindössze egy perccel a beállítása után szerezte meg első élvonalbeli gólját Magyarországon.
– A Zete további gólszerzői közül Radó András legutóbb a Puskás Akadémia (2019. február 9.), Barczi Dávid a Vasas (2018. 03. 10), Devecseri Szilárd pedig a Haladás (2014. december 6.) színeiben szerzett gólt az élvonalban mostani találata előtt.
– A Kaposvár játékát nagyban befolyásolta, hogy Nagy Krisztián a 17. percben piros lapot kapott.
– A Rákóczi nagyjából a Kisvárda tavalyi rajtját másolja, négyből négy vereség, 3–11-es gólkülönbség. A 2018–2019-es idényben újonc Kisvárda nulla ponttal, 0-11-es gólkülönbséggel állt a negyedik mérkőzése után.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 4–1 (1–1)
Gólszerzők: Sós (40.), Knežević (58. - 11-esből), Urblík (79., 83.), illetve Spirovski (12.)

– A rossz sorozat folytatódik: a Ferencváros 2015 óta nem tud vendégként bajnoki meccset nyerni a Puskás Akadémia ellen.
– Az OTP Bank Ligában Szergej Rebrovval eddig hatszor kapott ki a Ferencváros, csak a Puskás Akadémiától kétszer is.
– Amióta Rebrov a vezetőedző, a Ferencváros (amely mind a tizenegy poszton megváltoztatta összeállítását a litvániai Európa-liga-mérkőzéshez képest) először kapott ki magyar csapattól egygólosnál nagyobb különbséggel.
– Négy gólt legutóbb 2017. május 20-án, ugyancsak a Pancho Arénában, de a Viditől kapott a mostani előtt a Ferencváros bajnoki mérkőzésen.
– A Ferencváros az OTP Bank Ligában, legnagyobb riválisán, a Vidin kívül más csapattól, a mostani előtt 2017. április 12-én, Pakson kapott ki egygólosnál nagyobb különbséggel.
– A felcsútiak három gólszerzőjéből egyedül Knežević szerzett már bajnoki gólt az idényben, ő 2017-ben lőtt már gólt a zöld-fehéreknek. Sós Bence 2018. május 5. óta az első gólját szerezte az NB I-ben. Urblík József egyetlen korábbi, a magyar élvonalban lőtt gólját a Vidinek rúgta idén, az első tavaszi fordulóban.
– A macedón Stefan Spirovski góllal tért vissza: sérülése miatt november 10. óta most először tudott bajnoki mérkőzésen játszani az OTP Bank Ligában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS